U nas niektórych lekarzy na NFZ odradzają od prowadzenia równolegle z prywatnym, a inni nic z tego nie robią i rozumieją sytuację, bo jak widać właśnie wizyty na NFZ pełne nie są. Ja poniekąd rozumiem trochę dyskomfort lekarzy jak jest ich dwóch bo każdy może mieć inne spojrzenie poniekąd i to tak jakby ciągle ktoś nam patrzył na ręce. No ale takie mamy prawo, że prywatnie zawsze możemy iść i musi się z tym lekarz pogodzić. Zobacz czy masz jakąś grupę ciążową w swoim regionie i jakich lekarzy polecają na NFZ.Kobietki, a czy wy prowadzicie ciąże (albo będziecie prowadzić) u ginekologa prywatnie i czy dodatkowo jesteście zapisane u ginekologa na NFZ ? Jak tak, to jak to wyglada ? Chodzicie na NFZ po skierowania na badania krwi itd i ginekolog NFZ wie, ze chcecie tylko skierowania na badania krwi itd ?
Zastanawiam się jak to rozegrać, bo jednak jestem zapisana aktualnie prywatnie na przyszły tydzień i wiem ze wszystkie badania odpłatne w ciąży kosztują swoje, a z drugiej strony odprowadzam składki i myśle sobie, czemu by nie skorzystać z NFZ ..