reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Hej kochane, pytanko do tych co odstawily kawe, znalazlyscie jakis zamiennik? Jak sobie radzicie?
Ja dzis 9+6 i od tygodnia juz kawy nie daje rady wypic bo mdlosci sie nasilaja ale jak tu zyc i funkcjonowac?? Prosze poradzcie cos.

Milego dnia i tygodnia wszystkim Lipcoweczkom. Duzo zdrowia bo widze ze kilka dziewczyn choruje lub zle znosi, a tym ktorym objawy luzuja tez wiecej luzu i wiary ze z bejbikiem nic zlego sie nie dzieje!

Jesli sa jakies wizytowki dzisiaj to prosimy i swieze info z brzuszkow 🤗
Ja piję Inkę zwykłą i karmelową. Pycha. Polecam 🤗

Cześć dziewczyny! Ja już po wizycie dostałam zastrzyk i jakieś leki przeciwwymiotne jak nie pomoże to mam skierowanie do szpitala - mam jutro napisać mojej pani doktor jak się czuje [emoji30] A z maluchem wszystko w porządku rośnie sobie dzielnie [emoji56]

Miłego dnia! [emoji3587]
Mam nadzieję że leki zadziałają i obejdzie się bez szpitala. Ściskam 🤗

Hej kochane, pytanko do tych co odstawily kawe, znalazlyscie jakis zamiennik? Jak sobie radzicie?
Ja dzis 9+6 i od tygodnia juz kawy nie daje rady wypic bo mdlosci sie nasilaja ale jak tu zyc i funkcjonowac?? Prosze poradzcie cos.

Milego dnia i tygodnia wszystkim Lipcoweczkom. Duzo zdrowia bo widze ze kilka dziewczyn choruje lub zle znosi, a tym ktorym objawy luzuja tez wiecej luzu i wiary ze z bejbikiem nic zlego sie nie dzieje!

Jesli sa jakies wizytowki dzisiaj to prosimy i swieze info z brzuszkow 🤗
Próbowałam chyba wszystkiego, teraz mąż musi to powypijać. Ani fusiasta ani rozpuszczalna, inka, anatolek, z ekspresu, z wiekszą ilością mleka... Trąci mi wszędzie ta kawa w smaku. Co prawda ostatnio u rodziny zrobiłam sobie łyk takiej latte wiec to juz jest bardzo leciutka kawka z większą ilością mleka i mnie nie odrzuciło ale automatycznie czułam ze drugiego łyka już nie zrobię.

Na test z krwi do pappy powinnyśmy się umawiać tydzień przed USG genetycznym, czy w tym samym dniu co USG? Co wam mówili wasi lekarze? Zapomniałam się swojego zapytać :/
Mój lekarz robi w tym samym dniu pobranie krwi i usg..
Cześć dziewczyny! Ja już po wizycie dostałam zastrzyk i jakieś leki przeciwwymiotne jak nie pomoże to mam skierowanie do szpitala - mam jutro napisać mojej pani doktor jak się czuje [emoji30] A z maluchem wszystko w porządku rośnie sobie dzielnie [emoji56]

Miłego dnia! [emoji3587]
Trzymam mocno kciuki żeby przeszło😘

@Marta1raz ja też mam częste bóle głowy. Czasami to nawet nie bol a szum . Kawę pije jedna ( w sumie jak sprzed ciąży ) czasami w pracy ale to już bardziej jak któraś z dziewczyn mleko z kawą. Paracetamol mam, ale jeszcze ani razu nie wziąłem.

Co do spania na brzuchu - uwielbiam..[emoji16] jeszcze idzie [emoji39] ale gdzieś tam już widzę ten mój odstający brzuch i brak luzu w spodniach.

Chciałabym mieć więcej czasu żeby byc z Wami na bieżąco, ale jeszcze trochę pewnie to potrwa..

Udanych wizyt dziewczyny [emoji110]

Ja po pobraniu nifty, byłam w Wadowicach i pytam kobiety czy często robią a ona ze jak pracuje 3 lata tak drugi raz pobiera 😲 trochę się zestresowałam. Co do bolu głowy mi trochę mniej boli odpukać. Ja nie brałam nic przeciwbólowego bo musiałabym codziennie. Szłam do sypialni, okno otwierałam poduszka na głowę i tak leżałam. Co do poduszki ciążowej miałam taka przy drugiej ciąży i teraz myślę czy kupić bo wsumie czy dasz poduszkę między nogami to to samo. Ale mi w ciąży bardzo boli biodro prawe i dół pleców. Teraz już się budzę kolo 5 z takim bolem. Nie wiem czym to spowodowane ale tak mam.
tez bym polezala jakbym nie musiala w pracy siedziec hehe :)

reklama
ja mialam mowic rodzinie w swieta bo myslalmm ze ciaze bede miec z OM ale ze jest starsza to powiem w styczniu w drugim trymestrze i tyle, lepiej nie za wczesnie, bo później jakby co to znow kazdemu tlumaczyc...
Ja powiedziałam jeszcze przed pierwszą wizyta, jak beta miała 9 tysięcy. Chyba to był jakiś 5/6 tydzień. Mam tak wspaniałą rodzinę, że nie boję die im mówić o swoim szczęściu, czy nieszczęściu. Wiem, że rozumieją i wspierają w każdej sytuacji, więc u nas of dawna nie ma co ukrywać.
Ja mam wizytę 22.12 i prenatalne 28.12 więc już lada moment.

Do góry