reklama
Melisa8
Fanka BB :)
Dziewczyny, orientujecie się od którego momentu usg jest robione przez brzuch? Ja dzisiaj 10+4 i sie zastanawiam.
Ja miałam pierwszy raz USG przez brzuch w 9+5
Aaagaa
Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży nie rośnie tak szybko. Z tego co pamiętam po sobie i koleżankach w pierwszej ciąży to tak od 15 tygodnia, a niektóre to w ogóle dopiero po 20.Podobno brzuch zaczyna się od 9tc. Mnie w piątek zaczął swędzieć więc muszę włączyć bio Oil. Zaczyna rosnąć. No i mam te już 2,5kg na plusie...
Teraz moja koleżanka jest w 15 tygodniu i zupełnie nie ma brzuszka. Ja w 10 i mimo, że druga ciąża to też jeszcze nic nie ma.
Ale może być to też kwestia przybranych kg, bo ja nadal jestem na 0.
Aaagaa
U mnie pierwsze prenatalne było przez brzuch, był to pierwszy raz i później już do końca przez brzuch. Kilka razy na koniec tylko dodatkowo przez pochwe w celu sprawdzenia dokładnie szyjki. Czyli te pierwsze wypadały u mnie w 12 tygodniu.Dziewczyny, orientujecie się od którego momentu usg jest robione przez brzuch? Ja dzisiaj 10+4 i sie zastanawiam.
Gryfin
Oo to szybkoJa miałam pierwszy raz USG przez brzuch w 9+5
Aaagaa
Moja koleżanka drugi tydzień z przebojami w brzuchu leży, sanepid cały czas jej daje kwarantanne i już na 4 test ja wysyłająHej! Nie było mnie tu przeszło tydzień. Nie jestem na bieżąco. Wróciłam do pracy, ale dzisiaj idę na l4. Mamy w domu albo covid albo jelitowke do lekarzy nie mogę się dodzwonić, na test mój stary jest za słaby aby sam dojechał, ja go nie zawiozę, bo separuje małego od ojca. Armagedon. Wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku, bo nie miałam po prostu siły, dzisiaj zaczyna mnie cos kręcić w brzuchu, więc chyba jednak jelitowka. Miałam kontakt z 5 zakażonymi osobami covid, więc nic nie wykluczam. Wisze na tel i zaglądam co tam u Was, bo o delcie już naczytalam się pomiędzy nieudnymi połączeniami.
CiagleNiewyspana
Byloby dobrze. Nog bym nie musiala golic A tak na serio zawsze ubieram sie tak zeby mi bylo wygodnie i szlo sprawnie. Jak przez pochwe to spodnica/sukienka ale jak by bylo przez brzuch to wygodniejsze beda spodnie.Ja miałam pierwszy raz USG przez brzuch w 9+5
Aaagaa
Rozmawiałam z koleżanką, która pracuje w mojej klinice i pobiera tam krew, powiedziała, że oni na wyniki pappy czekają do 4 dni, więc najlepiej przyjść z takim zapasem 4 dni roboczych. Pappe robi się wcześniej, przed usg, żeby na badaniu z ginekologiem miał już łączne wyniki i żeby mógł ocenić ryzyko.Na test z krwi do pappy powinnyśmy się umawiać tydzień przed USG genetycznym, czy w tym samym dniu co USG? Co wam mówili wasi lekarze? Zapomniałam się swojego zapytać :/
W poprzedniej ciąży, jak jeszcze budowali ta klinikę to miałam zalecenie, żeby pappe zrobic 10 dni wcześniej.
Merlot
dzieki! Mam gdzies i chyba pora sie z nia polubicJa piję Inkę zwykłą i karmelową. Pycha. Polecam
reklama
Ja zawsze pierwsze prenatalne dopiero przez brzuch mialam ale wiem że jak ktoś ma sporo tłuszczyku robią dopochwowe jeszczeDziewczyny, orientujecie się od którego momentu usg jest robione przez brzuch? Ja dzisiaj 10+4 i sie zastanawiam.