reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny jakie suplementy bierzecie?
Ja nadal jadę z ovarinem i dha z jarrow i czekam domofon co kaze mi lekarka brać.,..
Ale pytam żeby rozeznać co teraz jest dobre?
Polecam porównanie na stronie Pan Tabletka ja wybrałam mama dha Premium plus, dodatkowo zbadalam poziom żelaza czy będę musiała suplementowac i czekam na wyniki kwasu foliowego.

reklama
Ja natomiast mam pytanie odnośnie przyrostu bety. Pierwsza beta 65, druga 158 przyrost 124%, trzecia beta 311 i tutaj już przyrost 85 %. Zrobię kolejna bete. Jesteśmy po inseminacji 17 dni, owulacji nie było potwierdzonej, więc pierwsze pytanie czy martwić się takim przyrostem ? Oraz czy w 2 tc od daty inseminacji to wartości bety są ok czy za niskie? Od daty ostatniej miesiączki wychodzi mi 4+3..wizyta u gin za tydzień.

Ja natomiast mam pytanie odnośnie przyrostu bety. Pierwsza beta 65, druga 158 przyrost 124%, trzecia beta 311 i tutaj już przyrost 85 %. Zrobię kolejna bete. Jesteśmy po inseminacji 17 dni, owulacji nie było potwierdzonej, więc pierwsze pytanie czy martwić się takim przyrostem ? Oraz czy w 2 tc od daty inseminacji to wartości bety są ok czy za niskie? Od daty ostatniej miesiączki wychodzi mi 4+3..wizyta u gin za tydzień.
Jeśli chodzi o normy to pamiętaj że każde laboratorium wykonuje bhcg na różnych urządzeniach stąd są rozbieżności, że jedna ma 500, a druga w tym samym czasie 200. Dlatego nie robi się i nie porównuje wyników z 2 różnych laboratoriów. Przyrost między 48-72h powinien wynosić 66% od poprzedniego. Dlatego spokojnie, wszystko jest ok 🙂 to jest początek, wszystko się rozkręca. Tylko usg da 100% pewności. Oczywiście możesz powtórzyć tak dla siebie Jeśli Ci to nie daje spokoju. Ja byłam dzisiaj zrobić 3 raz 🙈

Dziewczyny jakie suplementy bierzecie?
Ja nadal jadę z ovarinem i dha z jarrow i czekam domofon co kaze mi lekarka brać.,..
Ale pytam żeby rozeznać co teraz jest dobre?
Ja mam mama dha premium+ Czytałam na stronie Pana Tabletki bo sama nie wiedziałam co wybrać. Te były polecane. Czy słusznie. Nie mam pojęcia bo totalnie nie moja dziedzina więc zaufałam analizie z internetu ;)

Dzień niespodzianek.
Dzwoniłam zaraz z rana do pracy. Szefowa mnie zaskoczyła totalnie. Od razu , że mam leżeć, odpoczywać, niczym się nie przejmować ... Wow 😶
U mnie na pewno tak nie będzie 😂😂
Ponadto jedna z koleżanek chce zmienić pracę, więc ciekawie będzie jak razem odejdziemy w tym samym czasie🤣🤣

reklama
Do góry