reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja też się nie znam na witaminach, w poprzednich ciążach brałam są kwas 3 mce, gin mówił że badania ok, jeść warzywa i owoce i nic więcej. A teraz wszyscy każą brać, mi endokrynolog zaleciła Pregna, w piątek zapytam gin jeszcze

reklama
Nie jestem w stanie nadrobić tylu wpisów na razie - progesteron środa 15,40, wczoraj 15,30 ng/ml. Ciąża młodsza niż na usg bo byłam u lekarza, ale na razie widoczny tylko pęcherzyk ciążowy 1,15 cm, coś w środku kiełkuje ale na razie nie można tego nazwa ciałkiem żółtkowym, dostałam duphaston. Oraz z uwagi na te rozbieżności usg a OM (w 19 dc na pewno jeszcze owu nie było bo byłam u lekarza), to kazał dla pewności zbadać betę. Czwartek wolny wiec zeobie to jutro i piątek. Bardzo się boje, ze nic więcej nie widać - lekarz mówi ze spokojnie. Ciąża może być młodsza i tyle.
Głowa do gory!!
Ja w ciąży z synem tez na pierwszej wizycie nic nie widziałam… dostałam duphaston i kazali czekac 2 tyg…
Poszłam na kolejna wizytę i serducho już było:)
Zaufaj lekarzowi…

Daj znac koniecznie jak beta.
Trzymam mocno kciuki 😘

Nie jestem w stanie już czytać internetow, forum żadnego itd. Moja głowa paruje. Stres koszmarny. Żadnych negatywnych opinii już nie mam ochoty oglądać. Czekam do bety jutrzejszej i piątkowej. Mąż krzyczy, ze mam nie odpalać kompa [emoji24] bo wie ze czytam i się stresuje. Odezwę się do Was w piątek jak będą dobre wieści. Jedyne pocieszenie to takie, ze nie jest pozamaciczna. Ale i tak marne. Lekarz uspokajał, ale ciężko o spokój niestety.
Jak ja Cie rozumiem.. tez mam stresa, u mnie przyrost bety poniżej normy, w ogole jest dość niska jak na tydzien ciąży, jutro ide do lekarza ale wiem ze nic nie zobaczy na usg (w sb mialam bete 112, wiec w najlepszym przypadku moze jutro wynosic z pińcet), ale moze chociaz zobaczy czy nie ma jakichs przesłanek do pozamacicznej :/

Nie jestem w stanie już czytać internetow, forum żadnego itd. Moja głowa paruje. Stres koszmarny. Żadnych negatywnych opinii już nie mam ochoty oglądać. Czekam do bety jutrzejszej i piątkowej. Mąż krzyczy, ze mam nie odpalać kompa 😭 bo wie ze czytam i się stresuje. Odezwę się do Was w piątek jak będą dobre wieści. Jedyne pocieszenie to takie, ze nie jest pozamaciczna. Ale i tak marne. Lekarz uspokajał, ale ciężko o spokój niestety.
Bedzie dobrze, głowa do góry! Ja też ciągle czytam i sobie wkręcam ale jest baaaaardzo dużo wpisów że nie było nic widać a za parę dni piękny zarodek

Ja u siebie w rodzinie nie mówię do świąt. Mam badania I trymestru umówione na 23 grudnia więc akurat mam nadzieję będę spokojniejsza na boże narodzenie
Ja w pierwszej ciąży mówiłam już, w 5+0 rodzicom, dziadkom po pierwszym usg. Teraz powiemy rodzicom 5+5, USG Mam 30.11, dziadkowie się dowiedzą na mikołaja, a w pracy i znajomi w lutym. Jestem dobrej myśli generalnie. Jesteśmy tez taj mega blisko z rodzicami, że i tak byśmy nie wytrzymali 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja tez dziś poszłam na betę, ale to już ostatni raz! Ja biorę femibion 1, w pierwszej ciąży też też brałam. Dodatkowo mam duphaston, biorę witaminę d, omegę 3-6-9, wit c, wit b12, euthyrox I glucophage, więc jestem obstawiona mocno. Robilam akurat takie spore badania 15.10 i wyszło dość dużo niedoborów witamin + mam pcos i IO od dawna, wiec jeszcze standardowe moje leki. Chlop się ze mnie rano śmieje, że ja 7tabletek i już po śniadaniu 😅😅

Ja tez dziś poszłam na betę, ale to już ostatni raz! Ja biorę femibion 1, w pierwszej ciąży też też brałam. Dodatkowo mam duphaston, biorę witaminę d, omegę 3-6-9, wit c, wit b12, euthyrox I glucophage, więc jestem obstawiona mocno. Robilam akurat takie spore badania 15.10 i wyszło dość dużo niedoborów witamin + mam pcos i IO od dawna, wiec jeszcze standardowe moje leki. Chlop się ze mnie rano śmieje, że ja 7tabletek i już po śniadaniu 😅😅
Mam taki sam zestaw. Femibion 1, kwasy omega, Duphaston 2x1. To daj cynk jak u Ciebie beta ☺️

reklama
Dziewczyny ale miałam rozmowę... Zagapilam się i konsultacje telefoniczna z moim lekarzem mialam mieć dopiero w przyszły wtorek więc dzwonię do luxmedu o obojętnie jakiego lekarza. No i dzwoni do mnie Pani dr i ja jej mówię że jestem w ciąży że beta 215 i że miesiączka ostatnia 15.10. A ta do mnie: Pani to jeszcze nie ciąża... 😲😱
Myślę o cholera będzie ciekawie.
Mówię jej że ze swoim lekarzem byłam umówiona że jak tylko będą dwie kreski to od razu mam dzwonić to da leki na podtrzymanie z racji że już miałam jedna stratę. A Pani dr do mnie:
Pani mówię przecież że to nie ciąża, jeszcze wszystko może poleciec... 😡
Zdębiałam. Powiedziałam że dziękuję za informację i dowidzenia. 🤦‍♂️
Wariatka jakaś...
Ale na szczęście jutro już wizyta stacjonarna u mojej doktorki 😁

Do góry