reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Te kłucia to właśnie od tego że macica się powiększa i napiera na inne narządy, a te z kolei muszą zmienić swoje położenie. Często uczucie kłucia, przynajmniej u mnie, towarzyszy przenieszczaniu się mas w jelitach. Przy spowolnionej perystaltyce jelit tak się czasem dzieje. Po wypróżnieniu przeważnie mija na jakiś czas. Ja niestety wypróżniam się co 3-4 dni pomimo zróżnicowanej w miarę diety. 😒

reklama
Te kłucia to właśnie od tego że macica się powiększa i napiera na inne narządy, a te z kolei muszą zmienić swoje położenie. Często uczucie kłucia, przynajmniej u mnie, towarzyszy przenieszczaniu się mas w jelitach. Przy spowolnionej perystaltyce jelit tak się czasem dzieje. Po wypróżnieniu przeważnie mija na jakiś czas. Ja niestety wypróżniam się co 3-4 dni pomimo zróżnicowanej w miarę diety. 😒
Jak napisałaś, to sobie uświadomiłam, ze ja też... A wczesniej bylo z zegarkiem w ręce. Coz, bede sie trzymac tego co piszesz 😄 i przestane zwracac uwagę na klucia chociaz mowie, te w okolicy krocza sa irytujące.

Pisałam właśnie dziś też o braku całkowitych objawów.. wiem że większość powie żeby się cieszyć.. ale dziś to czuję się naprawdę zbyt 'super' .. Martwić będziemy się ciągle.[emoji3526] Taka prawda .. ale rozumiem Cię dziś strasznie.
Ja mam dzisiaj dokładnie to samo. Rano tylko raz mnie "szarpnelo" nad toaletą, a to dziwne bo zazwyczaj kilka razy mi się zdarzało. I w ogóle taki humor mam super, jakbym nie była w ciąży, u mnie dziś 7+5.

Ja mam dzisiaj dokładnie to samo. Rano tylko raz mnie "szarpnelo" nad toaletą, a to dziwne bo zazwyczaj kilka razy mi się zdarzało. I w ogóle taki humor mam super, jakbym nie była w ciąży, u mnie dziś 7+5.
a miałyście w ogole mdłości i wymioty? czy nic nigdy jak ja? ja jestem 7+0

Jeśli będzie to uciążliwe to spróbuj czopki glicerynowe. Ja bez ciąży miałam duże problemy, nawet ponad tydzień się nie wypróżnialam mimo diety. Czasem pomagały mi te czopki i są bezpieczne w ciąży a i jelitom nie szkodzą jak niektóre środki które później je rozleniwiają

Jedz regularnie, postaraj sie wyznaczyć sobie godziny posiłków. Mi pomaga.

czy miałyście plamienie po heparynie? jesli tak to kiedy po zaczęciu brania? i jakie? mocne, slabe, czerwone, blazowe? czy dostwałyście cos na to plamienie? czy mialo przejsc samoistnie?
Heparyna rozrzedza krew. Jeśli krwawisz to zgłosiłbym się do szpitala i na 100% skontaktowała z lekarzem prowadzącym, ponieważ w niektórych przypadkach może doprowadzić do krwotoku. Także zadzwoń sobie na spokojnie jeśli to tylko plamienie 🙂 a jeśli krwawisz to na sor.

reklama
Do góry