reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja mam na następną wizytę ponownie mocz i morfologią i CRP.

Dla tych co NIE MAJĄ TYPOWYCH OBJAWÓW CIĄŻOWYCH - jesteśmy w grupie szczęśliwców, bo ominęły nad codzienne nudności, ciągłe wymioty, odrzuty od potraw ( u mnie tam np kawa ale to i tak pikuś ) , wysyp trądziku na twarzy.
Jest niby teoria ( tak powiedział mój Ginek ), że te co w 1trym miały cacy to potem w 3trym już nie będą mieć tak cacy , i odwrotnie ... ale to też nie jest regułą 🤷‍♀️

Temat: ZĄB. mogę śmiało iść rwać bo nic się nie odkleja, wszystko jest tam w środku ładne i znieczulenie na pewno nie będzie mieć wpływy na ciążę.

Temat: SEKS ... no tu niestety kicha, mam cierpliwie ( 😭😭😭) wstrzymać się do badań prenatalnych ( w zeszłym tyg miałam takie 1dniowe lekkie brunatke poplamywanie ), więc radziłby z tym poczekać, dla pewności i spokojności .
Ja w ciąży z synkiem nie miałam objawów cała ciaze. Ani zachcianek ani żadnych dolegliwości. Miałam cukrzyce ciążowa i byłam na diecie - to jedyna niedogodność :) Poza tym nawet pol mdłości nic. A teraz bleh

reklama
Dziewczyny przebrnęłam wreszcie przez dzisiejsze posty i mogę Wam zdać relację z mojej dzisiejszej wizyty. Otóż mój okruszek to jak to powiedziała Pani doktor to już "malutki człowieczek" 😁 Wszystko wygląda dobrze.
Dziś 9t4d a maluszek ma CRL 3,10 cm (10t0d). Serduszko biło, ale nie wiem jakie było FHR. Najważjiejsze że +. Kolejna wizyta 21.12. Bardzo się cieszę, że tuż przed świętami, bo będę spokojniejsza. 27.12 mam prenatalne plus PAPPa więc super.
Śliczne zdjęcie. Cieszę się ze wsYstko Ok.
Ja mam jutro wizytę. Siedzę jak na szpilkach.

Nie wiem jak to jest z tymi darmowymi lekami w ciąży. Ja dostaję np receptę na luteinę R i za 2 opakowania dopochwowej zapłaciłam 26zl a za jedno podjęzykowej wczoraj mąż zapłacił 12zl - więc jakby nie patrzeć jest taniej, ale jednak coś za to place. Tak samo mam R na letrox ale też muszę coś zapłacić. Co Wy macie na recepcie, że jest za free ?
Ja mam na receptach C i letrox oraz luteinę dopochwowa miałam za free. To chyba ginekolog musi wpisać C albo w systemie gdzieś u siebie zaznaczyć żebyś za każdym razem miała na recepcie C. W aptece wtedy widza ze jesteś w ciąży i dają leki za free.

Hej 🙂jeśli pozwolicie chciałabym dołączyć, również mam termin na lipiec. To moja 3 ciąża (w domu 2 córki), o którą walczyliśmy z mężem 1.5 roku. Nie było łatwo, leczyłam się u naprotechnologa i nareszcie się udało 🥳 USG miałam w piątek, widziałam serduszko, mimo codziennej sterty leków jestem dobrej myśli☺
Witaj, też mam w domku 2 córeczki. Ile twoje mają lat?

A ja dziewczyny nawet nie wiedziałam o tych różnych mutacjach co piszecie przy których trzeba heparyne. Ja po stracie w tamtym roku miałam tylko badania wszystkich hormonów i to tylko dlatego że sama nalegałam. Co do darmowych leków pisałyście też że na tarczyce są za darmo a ja płaciłam. Oczywiście ceny akurat są minimalne No ale miałam receptę od endo prywatnie, wiedziała że ciąża i lek normalnie płatny.

Dziewczyny przebrnęłam wreszcie przez dzisiejsze posty i mogę Wam zdać relację z mojej dzisiejszej wizyty. Otóż mój okruszek to jak to powiedziała Pani doktor to już "malutki człowieczek" 😁 Wszystko wygląda dobrze.
Dziś 9t4d a maluszek ma CRL 3,10 cm (10t0d). Serduszko biło, ale nie wiem jakie było FHR. Najważjiejsze że +. Kolejna wizyta 21.12. Bardzo się cieszę, że tuż przed świętami, bo będę spokojniejsza. 27.12 mam prenatalne plus PAPPa więc super.
To mamy wizyty w ten sam dzień 😉
no popatrz ty masz 9+4 i masz 3,1 cm a ja mam 10+1 i mam 3,3 cm . Tylko prenatalne mam wcześniej 23 grudnia.

Witaj, też mam w domku 2 córeczki. Ile twoje mają lat?
Skończone 10 i 7 lat, już prawie odchowane 😉 z pierwszą córką najedliśmy się sporo strachu bo urodziła się 2 miesiące przed terminem z wagą 1,2kg.. Miesiąc spędziła w inkubatorze, nie życzę nikomu😔 też jestem "mutantką" I biorę Neoparin, oprócz tego Acard, Encorton, Glucophage, Duphaston, Progesteron i masę witamin. Jakby to zebrać do kupy to mam z tabletek dodatkowy posiłek 😝 ale czego się nie robi dla dzidzi ☺

reklama
czy miałyście plamienie po heparynie? jesli tak to kiedy po zaczęciu brania? i jakie? mocne, slabe, czerwone, blazowe? czy dostwałyście cos na to plamienie? czy mialo przejsc samoistnie?

Do góry