reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Też się nad tym właśnie zastanawiam od wczoraj 🙈 znów dzisiaj padło, że jednak wypada tą heparynę 🤦 niedługo będzie mi się po nocach śniła 🤷. To jest ten moment kiedy lekarze wkurzają się na wujka google 🙈 ja trochę żałuję, że za dużo zbadałam 😂 tak jak powiedziałam. . Też mam wrażenie, że normalnie kobiety rodziły i rodzą dzieci bez tysięcy wspomagaczy. Zaczynam odnosić wrażenie, że niedługo sam fakt bycia w ciąży będzie wymagał luteiny, acardu, heparyny i setki leków, które oczywiście w niektórych przypadkach są konieczne ale aż tylu ? 🤷 Podobno są stanowiska, żeby w ogóle wycofać się z badania Pai itp. bo nie mają takiego znaczenia jak się przypisuje 🤷 dużo lekarzy od początku mówi o metylowanym kwasie foliowym dla świętego spokoju i super 🙂. Ja już nie zamierzam się wgryzać w temat, bo tylko niepotrzebnie stresuję maleństwo i siebie 🤷 podtrzymuję, że liczę na zdrową ciążę do 40 tygodnia 🙈 no może być 39 😂
O właśnie wujek Google to to co lekarzd nie lubią. Mój moja siostrę 3 razy opoerdzielil za czytanie. Mi za ka,dym razem mówi " nie przeszukuj internetu " hehe

O właśnie wujek Google to to co lekarzd nie lubią. Mój moja siostrę 3 razy opoerdzielil za czytanie. Mi za ka,dym razem mówi " nie przeszukuj internetu " hehe
Bo to największa zguba 🙈 każdy jest inny 🙂 ja jestem fizjoterapeutką i jak czasami poczytam coś w necie albo posłucham pacjentów to mi oczy z orbit wychodzą 🤷 trzeba lat, żeby ogarnąć jak odsiać ziarno od plew, także nie ma co się bawić w ginekologa

To jak już jesteśmy przy badaniach wczoraj pierwszy raz robiłam TSH i wyszło mi 3,454 - wydaje mi się, że trochę za dużo?
Dziewczyny które miały podobne wyniki, co Wam na to powiedzieli lekarze?
Trochę trzeba zbić. Myślę że dostaniesz Euthyrox lub Letrox i poleci w dół. Nie ma tragedii póki co.

Hej dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań. Czy wszystkie które mam zlecone są tak bardzo potrzebne ? Któraś miała podobny zestaw? Boje się ze zapłacę 500zl za te badania 😩 czy pojemnik do ogólnego badania moczu to ten większy w aptece? Bo wiem ze jest jeszcze taka mała fiolka. do tego mam sprawdzać często tsh bo mi skacze mimo leków pół wypłaty na lekarza i badania 🙈
Ja jedynie nie wiem co to to allo przeciwciała i miałam jeszcze ft 4 i dodatkowo już kazał zrobić doktor pappe żeby była gotowa na prenatalne. Tylko, że nie mnie dużo zgadzało się z tym skierowaniem z nfz i płaciłam tylko 125 zł (w tym ta pappa wyszła 70 zł)

Nie wiem ja dostaje receptę na 100%
A z jakiej przyczyny lekarz zdecydował o stosowaniu heparyny w Ciebie? Masz wyniki badań które by świadczyły np o mutacjach.
Ja mam badania z których wynika że mam nieprawidłowy gen PAI i dwa poronienia za sobą (2009 i 2021). Mam wszystkie leki od ginekologa i endokrynologa za darmo w ciąży. Za żaden jeszcze nie płaciłam.

reklama
Ja mam na następną wizytę ponownie mocz i morfologią i CRP.

Dla tych co NIE MAJĄ TYPOWYCH OBJAWÓW CIĄŻOWYCH - jesteśmy w grupie szczęśliwców, bo ominęły nad codzienne nudności, ciągłe wymioty, odrzuty od potraw ( u mnie tam np kawa ale to i tak pikuś ) , wysyp trądziku na twarzy.
Jest niby teoria ( tak powiedział mój Ginek ), że te co w 1trym miały cacy to potem w 3trym już nie będą mieć tak cacy , i odwrotnie ... ale to też nie jest regułą 🤷‍♀️

Temat: ZĄB. mogę śmiało iść rwać bo nic się nie odkleja, wszystko jest tam w środku ładne i znieczulenie na pewno nie będzie mieć wpływy na ciążę.

Temat: SEKS ... no tu niestety kicha, mam cierpliwie ( 😭😭😭) wstrzymać się do badań prenatalnych ( w zeszłym tyg miałam takie 1dniowe lekkie brunatke poplamywanie ), więc radziłby z tym poczekać, dla pewności i spokojności .

Do góry