reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Jak wy możecie o jedzeniu ciągle masakra. Heh będę musiała chyba się odizowac z forum z powodu tych rozmow o jedzeniu. Niektóre izolowały się bo panikowały a ja bo za dużo jedzenia tu. Dzisiaj mialam pierwsze przytulanie z toaleta jak widzę jedzenie to nie moge dzisiaj
Ja tez mam
Wstręt. Głodna jestem a w buzi mi
Wszytsko
Rosnie bleh.

reklama
Ja już po wizycie. Na usg jest ładny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółkowy, ale nie widać jeszcze zarodka. Dzisiaj z om 6+0. Lekarz powiedział, że jest jeszcze czas i mam spokojnie czekać, kolejna wizyta w sobotę za tydzień. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że za tydzień będą piękne wieści 🙏

Niestety nie zawsze. U mnie zaczęło się plamienie, potem ustało, pojechałam do szpitala i nie było nic widać w macicy to było koło 12/13. A 21/22 dostałam bardzo bolesna i obfitą "miesiączkę ". Ale niestety może być też tak, że serduszko przestanie bić a kobieta się dowie o tym dopiero na wizycie.... Ale to są akurat rzadkie przypadki - duzo częściej dochodzi do poronienia gdy nie ma jeszcze serduszka.
Przepraszam, ze tak pytam i dziewczyny, za ten temat [emoji1317] ale czy jak jest strata to jest plamienie? Czy różnie może być?

Tak czasem się zastanawiam jak objawow nie czuje, do wizyty daleko czy wszystko okej [emoji849]

Ostatnia edycja:
Niestety nie zawsze. U mnie zaczęło się plamienie, potem ustało, pojechałam do szpitala i nie było nic widać w macicy to było koło 12/13. A 21/22 dostałam bardzo bolesna i obfitą "miesiączkę ". Ale niestety może być też tak, że serduszko przestanie bić a kobieta się dowie o tym dopiero na wizycie.... Ale to są akurat rzadkie przypadki - duzo częściej dochodzi do poronienia gdy nie ma jeszcze serduszka.
U mnie tak było .. było serduszko 7 tyg poszłam w 9+3 i już nie było - wzrost się zatrzymał. Ale było minęło teraz jestem po 1 zastrzyku z neo- i już wiem ze tego nienawidzę ! Myslam ze się rozpłacze :/ może się spielam i każdy kolejny będzie lepszy ale dramat - mnie to boli ! :/ aż pomyślałam ze nie dam rady - ja trgo nie chce :/

Zależy chyba jak się wbijesz - czasami miałam wrażenie, że ta igła wchodziła jak w masło i nie czułam nic, w czasami ta skóra była tak twarda, że musiałam użyć siły aby się wbić i wtedy mega bolało.... Mogę zapytać czy wiesz jaki był powód, że dziecko przestało się rozwijać i serduszko przestało bić? Lekarz coś mówił?
U mnie tak było .. było serduszko 7 tyg poszłam w 9+3 i już nie było - wzrost się zatrzymał. Ale było minęło teraz jestem po 1 zastrzyku z neo- i już wiem ze tego nienawidzę ! Myslam ze się rozpłacze :/ może się spielam i każdy kolejny będzie lepszy ale dramat - mnie to boli ! :/ aż pomyślałam ze nie dam rady - ja trgo nie chce :/

a to nie jest tak, ze w drugim trymestrze można leczyć? Czy cos mi się myli 🤔 tez musze sie zapisac,bo mi sie kamien zbiera tak, ze hej...
Ja kiedyś wspominałam o tym, bo jestem higienistką, ale aktualnie nie pracująca w zawodzie. W ciąży najlepiej wszelkie zabiegi przeprowadzać w 2 trymestrze. Natomiast jeśli chodzi o znieczulenie to dostaniesz je tylko i wyłącznie w 2 trymestrze. Wiadomo jak coś pilnego to lekarz pomoże. Ale ogółem 2 trymestr jest najbezpieczniejszy czas na takie rzeczy.

reklama
Ja już po wizycie. Na usg jest ładny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółkowy, ale nie widać jeszcze zarodka. Dzisiaj z om 6+0. Lekarz powiedział, że jest jeszcze czas i mam spokojnie czekać, kolejna wizyta w sobotę za tydzień. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że za tydzień będą piękne wieści 🙏
Będą 🙂 sama byłam u lekarza wg om 6+0 i pusty pęcherzyk. Równo tydzień później zarodek i ❤ 🙂

Do góry