reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

Mam dylemat [emoji85] wizyte planowa mam 10.12 aby sprawdzić, czy jest zarodek i serduszko. Jednak mam też umówiona już wcześniej do tego samego lekarza wizytę na sobotę 4.12 - lecz na wizycie powiedział, że to za wcześnie jeszcze będzie. Nie wiem czy wytrzymam w tej niepewności jeszcze 9 dni czy lepiej iść dodatkowo tego 04.12 (wg om będzie 7+2 choć moje cykle były ok 31 dniowe więc ciaza trochę młodsza). Teoretycznie lekarz mówił, że za szybko to będzie, ale płaci mu pzu (mam pakiet) więc chyba dla niego to nie będzie problem jak się zjawię tydzień szybciej ? [emoji85][emoji85][emoji85]
Nierozumiem czego 7+2 to za wcześnie??? Ja u swojego bylam 6+0 bo taki termin sam mi wyznaczył i było widać wszystko. Teraz idę jutro to będzie 7+4 do sprawdzenia jak się rozwinęło wszystko od tamtego czasu. Wiec wydaje mi się że 7+ 2 to nie jest tak szybko większość z dziewczyn tutaj była w 6 tyg pierwszy raz. Chyba że ten lekarz ma słabe usg i sam wie że trudno mu bedzie zobaczyć cos

reklama
Mam dylemat [emoji85] wizyte planowa mam 10.12 aby sprawdzić, czy jest zarodek i serduszko. Jednak mam też umówiona już wcześniej do tego samego lekarza wizytę na sobotę 4.12 - lecz na wizycie powiedział, że to za wcześnie jeszcze będzie. Nie wiem czy wytrzymam w tej niepewności jeszcze 9 dni czy lepiej iść dodatkowo tego 04.12 (wg om będzie 7+2 choć moje cykle były ok 31 dniowe więc ciaza trochę młodsza). Teoretycznie lekarz mówił, że za szybko to będzie, ale płaci mu pzu (mam pakiet) więc chyba dla niego to nie będzie problem jak się zjawię tydzień szybciej ? [emoji85][emoji85][emoji85]
masz tak samo jak ja pojdzieszz i nic nie zobaczysz :) ja bym poczekala, bo ja tez bylam i sie zawiodlam hehe i musze i tak czekac na kolejna wizyte zeby cos zobaczyc :) takze czasami los wie lepiej a nie nasz niecierpliwosc no ale madry Polak po szkodzie :)

Ja byłam 6+4 i było widać wszystko.. masz kilka dni do przodu niż wtedy ja. Więc wg mnie to nie jest takie 'za wczesnie' ale na forum widać że równe bywają przypadki.. ale duże znaczenie ma sprzęt.

Byłam w 6+0 i był tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Wizyty mam zaplanowane dwie do przodu na 4.12 (wg om 7+2) i 10.12 (8+0) no i jak wymieniłam lekarzowi kiedy jestem umowiona, to powiedział, że 4.12 będzie za szybko (tydzień i dzień po USG) i żeby przyjść 10.12.
Nierozumiem czego 7+2 to za wcześnie??? Ja u swojego bylam 6+0 bo taki termin sam mi wyznaczył i było widać wszystko. Teraz idę jutro to będzie 7+4 do sprawdzenia jak się rozwinęło wszystko od tamtego czasu. Wiec wydaje mi się że 7+ 2 to nie jest tak szybko większość z dziewczyn tutaj była w 6 tyg pierwszy raz. Chyba że ten lekarz ma słabe usg i sam wie że trudno mu bedzie zobaczyć cos

Ja bym poszła 4.12 bo 7+ to już powinno być wszystko widać. Nie płacisz za to więc leć. Nawet jak nie będzie serduszka to na następnej już będzie napewno. 😉

A ja tak z innej beczki do mam, ktore już mają dzieci i wiedza albo które może się orientują. Idę dziś na wizytę prywatną z córką do pediatry, czy jako że to prywatną wizyta Pani dr. może wystawić mi zwolnienie ( opiekę ) na córkę ?

odebrałam bete - 11256 ( w zeszły poniedziałek 4286 ) - niby rośnie, niby wiem ze na początku podwaja się beta później już tak wolniej .. ale kalkautor mówi ze poniżej 66% poniedziałek do poniedziałku - coś mi się wydaje ze ten moj brak objawów ciążowych nie wróży dobrze 😱

reklama
ja w czwartek ide na 6+0 i zobaczymy czy bedzie coś widać :)

Do góry