reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

Witam, ostatni okres miałam 09.10, beta 20.11 wyszła 735 co wskazuje na 4 tc, z aplikacji wychodzi mi ze to 6 tc, lekarz zapisał mnie na 09.12 na badanie czy to nie za późno ? Z bety wychodzi ze to będzie 7 tc a z miesiączki ze 9, to które jest prawdziwe ? Niepokoje się ze tak późno mi każe przyjść czy to nie za późno ?
Prawdopodobnie owulacja Ci się przesunęła 🙂 stąd taka rozbieżność. A sprawdzałaś przyrost bety? Jeśli nic się nie dzieje, nie masz plamień czy coś to czekaj do wizyty. Bo jeśli to faktycznie 4tc to lekarz za wiele teraz nie zobaczy, a Ty się będziesz niepotrzebnie stresować.

reklama
Prawdopodobnie owulacja Ci się przesunęła 🙂 stąd taka rozbieżność. A sprawdzałaś przyrost bety? Jeśli nic się nie dzieje, nie masz plamień czy coś to czekaj do wizyty. Bo jeśli to faktycznie 4tc to lekarz za wiele teraz nie zobaczy, a Ty się będziesz niepotrzebnie stresować.
Właśnie dziś czekam na betę z zbadam jeszcze za dwa dni i zrobię jesCze progesteron dla pewności, pierwsza ciąża dlatego tak się stresuje -_- czyli ze z bety wyszło ze 4 tc to znak ze na to trzeba patrzeć a nie ma om?

Właśnie dziś czekam na betę z zbadam jeszcze za dwa dni i zrobię jesCze progesteron dla pewności, pierwsza ciąża dlatego tak się stresuje -_- czyli ze z bety wyszło ze 4 tc to znak ze na to trzeba patrzeć a nie ma om?
Narazie nie patrz ani na to ani na to…
Na tak wczesnym wstąpię wiele kobiet ma takie rozbieżności:)
Zbadaj spokojnie przyrost i czekaj na wizytę:)
Nie stresuj się i nie czytaj za dużo w necie ;)

Witam, ostatni okres miałam 09.10, beta 20.11 wyszła 735 co wskazuje na 4 tc, z aplikacji wychodzi mi ze to 6 tc, lekarz zapisał mnie na 09.12 na badanie czy to nie za późno ? Z bety wychodzi ze to będzie 7 tc a z miesiączki ze 9, to które jest prawdziwe ? Niepokoje się ze tak późno mi każe przyjść czy to nie za późno ?
Na dzień dzisiejszy mógłby być widoczny tylko pęcherzyk więc później będziesz mieć już serduszko.

Kochana jest tu parę z nas, które też są w 1. ciąży ( np ja ) i też wszystkiego się uczymy 😉
Mogę zapytać w jakim wieku jesteś ?
Daj znać jak ci beta wyjdzie.

Cześć wszystkim 😊 życzę każdej udanej wizyty ☺ oczywiście dajcie znać po będziemy czekać 😊😊😊
U mnie nocka nawet minęła bardzo dużo myślę nawet jak nie próbuje to samo do łba wchodzi, potrafię w nocy wstać i sprawdzić czy bolą mnie piersi 🙉🙈🙈 niech już będzie piątek i niech już będę po pierwszym badaniu może wtedy będę spokojniejsza bo póki co to myśli 1000na minutę :/

Nie masz się co przejmować. W 4tc nie wiele widać. Ja np nie miałam nawet pęcherzyka. 7tc to będzie bardzo dobry termin bo w tedy widać już serduszko. Po za tym jak dziewczyny piszą pewnie owu się przesunęła. Na tak wczesnym etapie żaden termin nie jest prawdziwy. Mi w 1 porodzie data zmieniła się o tydzien. Planowo miało być 4.12 a pod koniec zmieniło się na 24.11 a urodziłam 26.11. Więc nie martw się. Sprawdź przyrost bety aby się upewnić że zarodek dobrze się rozwija. Pozdrawiam i witam w lipcóweczkach 😉

reklama
Też idę w 7 tygodniu na pierwszą wizytę - dokładnie 6+0 - liczę że będzie już serduszko [emoji3590]
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące [emoji1696] przed chwilą wróciłam z badań krwi - jutro mam endokrynologa, więc przy okazji jeszcze raz bhcg zrobiłam [emoji85][emoji85][emoji85]

Do góry