reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ale podstawowe prenatalne? Plus pappa? Ja też dostałam na nfz od gin, mam 22.12 ale właśnie nie raz pisałam że mocno myślę o nifty
ja się zapisałam na prenatalne prywatnie (bo gimekolozka subtelnie odradzala mi luxmed) i pappa prywatnie też zrobię, bo nie łapię się na żadne skierowanie. Jak cokolwiek będzie niepokojącego to lecę na nifty, ale na razie się nie nastawiam

reklama
To u mnie jest zakaz osób towarzyszących 🙄

Ale tak jak ktoś wyżej napisała dopochwowe nie chciałabym żeby mąż się przyglądał natomiast póki co jest zakaz i trochę smutek. Ślub tez braliśmy w pandemie i suknie sama wybierałam 🥲
u mnie też zakaz osób towarzyszących ;// teraz to może nie, ale jak już normalne usg będzie to chciałabym żeby mąż był.
Z drugiej strony nie wiem jak to potem będzie, bo przez mój tłuszcz na brzuchu może być problem z usg ;/

To u mnie jest zakaz osób towarzyszących 🙄

Ale tak jak ktoś wyżej napisała dopochwowe nie chciałabym żeby mąż się przyglądał natomiast póki co jest zakaz i trochę smutek. Ślub tez braliśmy w pandemie i suknie sama wybierałam 🥲
Jak będzie np za miesiąc to w sumie i ja nie wiem, na razie wizyty są tak ułożone że gdy jedna kończy wizytę to przychodzi na swoją wizytę następna. Od czasu pandemii jeszcze nie natrafiłam na sytuację żeby w poczekalni siedziały bodaj nawet 2 osoby. Taki fajny system rejestracji ma .

My też braliśmy ślub w pandemii. Jak wygrana w totka 😂 my np baaardzo się cieszyliśmy że impreza weselna odwołana bo i kasę za lokal nam zwrócili i orkiestra oddała zaliczkę a ile kasy się zaoszczędziło to nawet nie liczę.

Dziewczyny, czy Wy macie zalozone karty ciazy?
Myślę, że na najbliższej wizycie będzie założona, wtedy będzie 8+3, to dopiero pierwsza wizyta u prowadzącego stąd taki termin. W pierwszej ciąży mialam u niego wizytę w 6 tygodniu, ale było jeszcze troszkę za szybko i powiedziqp, że założymy na następnej i wtedy wychodził jakoś 9 tydzień.

Ja prenatalne 22.12
Ja prenatalne też mam już umówione na 28.12, ale poza tym to mam wizytę na 30.11, 22.12, 12.01, 02.02 i tak co trzy tygodnie. Teraz po tej wizycie albo może po grudniowej to będę ustalać już termin drugich prenatalnych i chyba do lipca terminy wizyt, bo straszny ścisk do mojego lekarza jest. Ale jest świetnym ginekologiem-poloznikiem. Do tego robi prenatalne, pracuje w szpitalu I jest z nim kontakt telefoniczny, zawsze oddzwania j odpisuje na SMS, więc się nie dziwię.

U nas jest tak, że fotel i aparat sa za parawanem. Maz mnie nie widzi, ale widzi to co na monitorze przede mna.
U nas jest tak, że na wizytę można przyjść z jedną osobą towarzyszącą. Ja swojego zabieram dopiero na pierwsze prenatalne i później będzie chodził ze mną już do końca. Zawsze na wizytach jest tak, że najpierw jest badanie na fotelu i jestem sama, a później on wchodzi i już jesteśmy razem na samo usg :)

reklama
Możesz coś więcej powiedzieć na temat porodu w Stanach? Kiedyś czytałam, że podobno w USA nie ma czegoś takiego jak ubezpieczenie i za wszelkie leczenie szpitalne się płaci. A jak to jest z porodem w takim razie? I czy to prawda przede wszystkim 😉
Tak to prawda. Za poród trzeba płacić. Ja pewnie będę rodzić w Cedars-Sinai i tam tanio nie jest. A co do ubezpieczenia to mamy wykupione pakiety medyczne

Do góry