reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny wstawcie jakieś usg z dziewczynka z tej teorii, bo jestem ciekawa. Ja w poprzedniej ciąży wstawiłam na grupę na fb i mi wywróżyli chłopca

reklama
A mnie wzięło na jedzenie 🥴 coś bym zjadła ale nie wiem co. Mam ogromną ochotę jednocześnie na wszystko : ma chrupki zielona cebulka, na smażone udko z kurczaka , na sernik ( w ostatnich dniach to norma ), na frytki ... Łażę co chwilę do lodówki tak jak gdyby miał się stać cud i znajdę tam to na co mnie akurat bierze ochota.

A mnie wzięło na jedzenie 🥴 coś bym zjadła ale nie wiem co. Mam ogromną ochotę jednocześnie na wszystko : ma chrupki zielona cebulka, na smażone udko z kurczaka , na sernik ( w ostatnich dniach to norma ), na frytki ... Łażę co chwilę do lodówki tak jak gdyby miał się stać cud i znajdę tam to na co mnie akurat bierze ochota.
Ja właśnie opędzlowałam miseczkę pysznych uszeeeekkk :) mniam! Ale to wszystko wina męża. Za duzo mi przyniósł :p

Wszystkie idziecie do położnej. To moja 3 ciąża i nigdy nie miałam opieki położnej? To teraz obowiązek? Niby po co te wizyty? Zawsze miałam tylko gin prywatnie

Zazdroszczę, że umiecie jeść, ja póki co jem mało a i tak wszystko zwracam 🙉 jak potrafiłam jeść przed ciąża ciągle tak teraz nie umiem zjem i zaraz ubikacją 🙈 ale może to przez kaszel bo mnie też męczy :/ .
Dziś zjadłam kanapkę i trochę ziemniaków 1 mielonego i buraczki i o dziwo jestem mega najedzona a wcześniej bym ciągle, jadła a teraz nic 😜

Wszystkie idziecie do położnej. To moja 3 ciąża i nigdy nie miałam opieki położnej? To teraz obowiązek? Niby po co te wizyty? Zawsze miałam tylko gin prywatnie
Opiekę położnej miałam tylko po ciąży i pod koniec jak robiły mi ktg. Po prostu w prywatnej opiece medycznej typu medicover i lux med położne mają dodatkowe zadanie wystawiania skieroań na badania które są niezbędne w ciąży na podstawie karty ciąży i zakładają też kartę ciąży. Podejrzewam, że po to by odciążyć jednak lekarzy ginekologów z dodatkowych procedur które może wykonać położna :)

Zaraz idę robic sałatkę: makaron ryżowy, ogórek świeży, rzodkiewka, koperek, majonez, jogurt naturalny do tego pieczone paluszki rybne 🙂 już bym zjadła, a zrobić jeszcze trzeba 😄
Co do zagladania do lodówki i szafek, to muszę przyznać, ze dawno takich przeglądów nie robiłam jak teraz 😉

Właśnie to też moja 3 ciąża 😊 i u nas chyba nie trzeba mieć opieki położnej ale nie mam pojęcia 🤔🤔 jak potwierdzę ciążę to wtedy będę szukać u nas info czy muszę mieć w trakcie czy wystarczy jak przyjdzie jak już maleństwo będzie na świecie ❤

reklama
Do góry