reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny wstawcie jakieś usg z dziewczynka z tej teorii, bo jestem ciekawa. Ja w poprzedniej ciąży wstawiłam na grupę na fb i mi wywróżyli chłopca

reklama
A mnie wzięło na jedzenie 🥴 coś bym zjadła ale nie wiem co. Mam ogromną ochotę jednocześnie na wszystko : ma chrupki zielona cebulka, na smażone udko z kurczaka , na sernik ( w ostatnich dniach to norma ), na frytki ... Łażę co chwilę do lodówki tak jak gdyby miał się stać cud i znajdę tam to na co mnie akurat bierze ochota.

A mnie wzięło na jedzenie 🥴 coś bym zjadła ale nie wiem co. Mam ogromną ochotę jednocześnie na wszystko : ma chrupki zielona cebulka, na smażone udko z kurczaka , na sernik ( w ostatnich dniach to norma ), na frytki ... Łażę co chwilę do lodówki tak jak gdyby miał się stać cud i znajdę tam to na co mnie akurat bierze ochota.
Ja właśnie opędzlowałam miseczkę pysznych uszeeeekkk :) mniam! Ale to wszystko wina męża. Za duzo mi przyniósł :p

Wszystkie idziecie do położnej. To moja 3 ciąża i nigdy nie miałam opieki położnej? To teraz obowiązek? Niby po co te wizyty? Zawsze miałam tylko gin prywatnie

Zazdroszczę, że umiecie jeść, ja póki co jem mało a i tak wszystko zwracam 🙉 jak potrafiłam jeść przed ciąża ciągle tak teraz nie umiem zjem i zaraz ubikacją 🙈 ale może to przez kaszel bo mnie też męczy :/ .
Dziś zjadłam kanapkę i trochę ziemniaków 1 mielonego i buraczki i o dziwo jestem mega najedzona a wcześniej bym ciągle, jadła a teraz nic 😜

Wszystkie idziecie do położnej. To moja 3 ciąża i nigdy nie miałam opieki położnej? To teraz obowiązek? Niby po co te wizyty? Zawsze miałam tylko gin prywatnie
Opiekę położnej miałam tylko po ciąży i pod koniec jak robiły mi ktg. Po prostu w prywatnej opiece medycznej typu medicover i lux med położne mają dodatkowe zadanie wystawiania skieroań na badania które są niezbędne w ciąży na podstawie karty ciąży i zakładają też kartę ciąży. Podejrzewam, że po to by odciążyć jednak lekarzy ginekologów z dodatkowych procedur które może wykonać położna :)

Zaraz idę robic sałatkę: makaron ryżowy, ogórek świeży, rzodkiewka, koperek, majonez, jogurt naturalny do tego pieczone paluszki rybne 🙂 już bym zjadła, a zrobić jeszcze trzeba 😄
Co do zagladania do lodówki i szafek, to muszę przyznać, ze dawno takich przeglądów nie robiłam jak teraz 😉

Właśnie to też moja 3 ciąża 😊 i u nas chyba nie trzeba mieć opieki położnej ale nie mam pojęcia 🤔🤔 jak potwierdzę ciążę to wtedy będę szukać u nas info czy muszę mieć w trakcie czy wystarczy jak przyjdzie jak już maleństwo będzie na świecie ❤

reklama
Do góry