reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Możecie mi wytłumaczyć z czego składają się badania prenatalne 1 trymestru i na co konkretnie powinnam mieć skierowanie? Wczoraj wizyta u ginekologa, karze robić prenatalne w oknie 23-30 grudnia z testem pappa, a na infolinii w luxmed mi konsultantka mówi że nie mam w sumie na nic skierowania oprócz na badanie grupy krwi.
Aaa no i badania I trymestru to badanie dokładne przez lekarza z certyfikatem FNF oraz test Pappa. Za ich pomocą określa się ryzyko wystąpienia chorób genetycznych, a jednocześnie sprawdza prawidłowy rozwój dziecka.

reklama
Ja mam wizytę o 15:30 i odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to żyje w nieustannym stresie i panice. A dziś... wyspałam się i jeszcze nie mam stresa przed wizytą, bardziej czuje coś jak rezygnacje bo za dużo się po tej wizycie nie spodziewam. Jak tak będę miała do końca ciąży to chyba się wykończę 😣

Moje jest z 6+3 ;)

Tu u mnie według Ramzi jest chłopiec no i na żywo też :p
Z córką nie mogę znaleźć :/

Ale ja mam dzieci podatne na zabobony (mam chłopaka i dziewczynę) bo u mnie wszystko się sprawdzało, także baaardzo mnie ciekawi jaka będzie z 3

RAMZI.jpg

Hihi, a czy myślisz , ze typowe bóle menstruacyjne wczoraj i ciągniecie w pępku mogły by oznaczać zagnieżdżenie?

Jeżeli test jest pozytywny to nie mogły - najpierw jest zagnieżdżenie, a dopiero po nim produkowany jest hormon wykrywalny w testach. Ale Ty ten test rozbierałaś i naświetlałaś więc tak naprawdę ciężko powiedzieć czy to kreska z ciąży

To mój syn powinien być dziewczynka wg tej teorii [emoji28] a był 4,5kg chłopakiem jak się urodził [emoji86]Zobacz załącznik 1337595

No właśnie według tej teorii na usg chłopak - to nie jest tylko kwestia tego czy prawa czy lewa strona, ale przede wszystkim gdzie będzie łożysko. No i też zależy jak lekarz zrobił zdjęcie i czy ma odbicie lustrzane w usg czy nie - oczywiście nadal dla mnie to 100% zabawy i wróżenia z fusów

A skontaktuj się z położną? Te badania chyba przysługują z pakietu i ginekolog nie musi wystawiać na nie skierowania. Przynajmniej tak jest w medicover i tak też czytałam na forum gdzieś w poście dot. prowadzenia ciąży z luxmedu. Ja dopiero idę na pierwszą wizytę więc będę starała się zorientować.
A jak z położną? Skąd mam taķą znaleźć? Na jakich zasadach to działa?

reklama
Do góry