reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny ja mam progesteron 15,40 ng/ml, mysliscie, ze uderzać do lekarza? Chyba za niski, ale jak patrzę wartości normy to tez nisko, ale niby w normie? Co robić? Poradzicie??! [emoji3064][emoji1317][emoji1317]

Myśle, że warto się skonsultować z lekarzem i dopytać może przepisze luteine lub jakiś inny dodatkowy progesteron

temat : PROGESTERON. Ja nie robiłam chociaż chciałam. Mam te 35lat lada dzień i to moja 1.ciąża ale pielęgniarka powiedziała że skoro zaskoczyłam za drugim razem to progesteron mam sobie odpuścić. Niepotrzebne zamartwianie się i robienie sobie mętlika w głowie, a przecież stres jest absolutnie niewskazany. Nie robić i już.

Witam nowe członkinie Lipcowych Mamusiek 🤗

Ja mam termin na 17.11, wypadnie akurat 7tydzień. Chciałam żeby mieć już większe szanse na serduszko.

Niepokoi mnie to bo w laboratorium były inne wartości referencyjne niż znalezione w internecie i dlatego może już schizuje 😁 progesteron wyszedł 121.3. Jest to moja pierwsza ciąża i boje się nią cieszyć, bo jak tak czytam i widzę inne wartości u innych w tych samych tygodniach to lekki niepokój się pojawia. No nic, jutro zobaczę czy jest prawidłowy przyrost 👍
Hej, chyba nie ma czym się stresować :) ja też wcześniej spanikowałam, bo miałam bete 41,5 a po 24h tylko 52,51. Spisałam ciążę na straty, przeczytałam wszystkie fora o poronieniach i niskich przyrostach, a okazało się że po 4 dniach wyszła około 365 🥰. Jeszcze jutro idę sprawdzić po 48 h ale mam nadzieję że będzie ok. Głowa do góry! Nie ma co schizowac 🙂

Hej, chyba nie ma czym się stresować :) ja też wcześniej spanikowałam, bo miałam bete 41,5 a po 24h tylko 52,51. Spisałam ciążę na straty, przeczytałam wszystkie fora o poronieniach i niskich przyrostach, a okazało się że po 4 dniach wyszła około 365 🥰. Jeszcze jutro idę sprawdzić po 48 h ale mam nadzieję że będzie ok. Głowa do góry! Nie ma co schizowac 🙂
Dziękuje za wsparcie ! 🤗 No zobaczymy co to będzie, trzymam za Ciebie kciuki !

reklama
To tak jak ja 😊 ilu dniowe masz cykle ?
u mnie 28' termin według kalkulatora ciążowego to 5lipca , według aplikacji 4 lipca.

Ja np mam aplikację Preglife i wykazuje 5+2
dziewczyny, a wiecie, kiedy miałyście owulacje? bo ja dzień okresu mam ten sam, a wyniki bety zdecydowanie niższe. Tyle, że ja miałam późno owulację, bo testy wskazały pik dopiero 16.10.
Rozmawiałam z kolega mojego męża, ginekologiem - mówi, ze póki mieści się wszystko w widełkach to nie mam sobie co dodawać stresów i nie nie jest potrzebne żadne tabletki. Norma to norma i koniec. Poza tym to nie jest badanie, które się robi jak kobieta nie ma skurczy jakiś mocnych, nie boli i nie krwawi i mam się uspokoić 🙈
dobrze, że to piszesz, bo moj wynik miesci sie w widełkach (2,80-147,30, a ja mam 13,75), ale i tak mnie trochę martwił, że nisko. Ale teraz trochę odetchnę z ulgą :)

Do góry