reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja też idę już za tydzień 12.11 to dopiero będzie ok 5 tydzień zobaczyć czy póki co wszystko jest dobrze i „na swoim miejscu” poza tym muszę się upewnić co i jak z lekami chociaż wiem, że za wiele nie będzie widać - tak mi zresztą moja pani doktor wizytę ustawiła sama [emoji849]
oj najważniejsze na początek zeby wszystko było dobrze ulokowane ✊ wtedy można troche odetchnąc. U mnie sugerując się aplikacją i ostatnią miesiączka w piatek wyjdzie 6+4 ale podejrzewam ze ciąża conajmniej tydzień młodsza więc około 5+4. Czekamy z niecierpliwością na info od dziewczyn jak po wizytach 🙊 nie wiem jak wytrzymam do piątku do 17🙄 w głowie chaos...

reklama
Witajcie 🤗
Mam to szczęście prawdopodobnie również nalezec do grona lipcowych mam 2022. Ostatnia @ 30.09 ale cykle u mnie nie są regularne. W piątek 30 dc zrobiłam test i wyszedł pozytywny choc pasek był blady ale był. Wczoraj powtórzyłam test i druga kreska wyszła juz o wiele ciemniejsza, zrobiłam tez bete i troszkę się zestresowałam ze coś może być nie tak, ponieważ wyszło mi 105.5. Z kalkulatora wychodzi ze to może być 4 tydzień, aczkolwiek owulacja była w dniach 18.10-20.10 i wydaje mi się ze właśnie wtedy mogło się udać.
Czy mój wynik jest niepokojący ? Jutro idę powtórzyć betę, ale naczytałam się i widziałam ze wiele z Was miało o wiele większe wartości.
a dlaczego niepokojacy ? Najważniejszy jest przyrost 🙂

oj najważniejsze na początek zeby wszystko było dobrze ulokowane [emoji110] wtedy można troche odetchnąc. U mnie sugerując się aplikacją i ostatnią miesiączka w piatek wyjdzie 6+4 ale podejrzewam ze ciąża conajmniej tydzień młodsza więc około 5+4. Czekamy z niecierpliwością na info od dziewczyn jak po wizytach [emoji87] nie wiem jak wytrzymam do piątku do 17[emoji849] w głowie chaos...

Będę mocniutko zaciskać kciuki za piątkową wizytę! [emoji110]

a dlaczego niepokojacy ? Najważniejszy jest przyrost 🙂
Niepokoi mnie to bo w laboratorium były inne wartości referencyjne niż znalezione w internecie i dlatego może już schizuje 😁 progesteron wyszedł 121.3. Jest to moja pierwsza ciąża i boje się nią cieszyć, bo jak tak czytam i widzę inne wartości u innych w tych samych tygodniach to lekki niepokój się pojawia. No nic, jutro zobaczę czy jest prawidłowy przyrost 👍

Niepokoi mnie to bo w laboratorium były inne wartości referencyjne niż znalezione w internecie i dlatego może już schizuje 😁 progesteron wyszedł 121.3. Jest to moja pierwsza ciąża i boje się nią cieszyć, bo jak tak czytam i widzę inne wartości u innych w tych samych tygodniach to lekki niepokój się pojawia. No nic, jutro zobaczę czy jest prawidłowy przyrost 👍
jeśli chodzi o betę to są mega duże widełki. Myślę że jak powtórzysz betę to się uspokoisz :)

Ja juz po wizycie. Dziś wg Flo 5tc.
Pęcherzyk jest w macicy. Jest ciałko żółte. Serduszka oczywiście nie było, bo jest za wcześnie. Wszystko póki co wygląda ok. Dostałam receptę na Luteinę i Fraxiparine.
Martwi mnie tylko jedno. W domu zauważyłam, że mam na opisie usg wpisane że echo endometrium ma 6mm. Więc jest raczej cieniutkie. Chociaż lekarka nic na ten temat nie mówiła.
Jeszcze nie wiem czy przy niej pozostanę, czy nie przeniosę się do sqojego wcześniejszego gina.

reklama
Do góry