reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

A ja poszłam do kuchni obrać ziemniaki i mielone wymieszać, poszłam okno otworzyć w sypialni i na balkonie bo słoneczko się przebija... i Matko Przenajświętsza, mam serdecznie dość 🥵🥵🥵 Serce mi wali jak szalone, no żeby kondycja mi tak siadła na łeb w takim czasie ??? To też jest normalne ? Owszem czułam się ostatnio słaba, gdy po schodach weszłam to zadyszka ale żeby aż tak ?

reklama
A ja poszłam do kuchni obrać ziemniaki i mielone wymieszać, poszłam okno otworzyć w sypialni i na balkonie bo słoneczko się przebija... i Matko Przenajświętsza, mam serdecznie dość 🥵🥵🥵 Serce mi wali jak szalone, no żeby kondycja mi tak siadła na łeb w takim czasie ??? To też jest normalne ? Owszem czułam się ostatnio słaba, gdy po schodach weszłam to zadyszka ale żeby aż tak ?
Zobacz co piszą;)

Jednym z pierwszych objawów ciąży jest krótki oddech. Zauważysz go np. wchodząc po schodach. Kobieta w pierwszych tygodniach stanu odmiennego szybciej dostaje zadyszki. I, choć przykro to mówić, będzie tak już do porodu. Dlaczego tak się dzieje? Ponieważ tlen zabiera rosnący w brzuchu płód. W późniejszych miesiącach ciąży to uczucie może się pogłębiać, ponieważ coraz większe i coraz cięższe dziecko będzie wywierać nacisk na płuca i przeponę.

Haha ja też rozpinam jak czuje że mnie ściska. A najgorsze jest to że siedzę 8h przed kompem w pracy. I wstaję jedynie do wc🙆‍♀️ chyba trzeba się przerzucić na jeansy ciążowe, bo są o niebo wygodniejsze w pasi
Ja wczoraj zapomniałam ze mam rozpięte i wstałam i poszłam sobie do toalety…
Mijając po drodze ze dwie osoby na korytarzu 😂😂😂

A ja 7+3 :) chociaż faktycznie z 6+1 pewnie. Mój kumpel ginekolog powtarzał mi, ze mam zapomnieć o NFZ czy LuxMed, gdzie maja stare sprzęty i pobranie krwi itd. mogę robić sobie na LuxMed, ale usg i wizyty tylko prywatnie na porządnych sprzętach. Wiadomo, każdy ma inne zasoby finansowe oraz w ogóle inne podejście w tym zakresie, ale tak tylko Wam pisze co mi znajomy lekarz powiedział :) i ja będę jednego mieć prywatnie, drugiego na LuxMed ze względu na skierowania i cześć darmowych badań :)

PS 🤞🤞🤞 za wizyty!!!!
Ja wizyty chodzę tylko na nfz ale prenatalne dr sal na nfz, tu u nas w okolicy, czytałam i same pozytywne opinie, prawie wszystkie tam jada czy nfz czy prywatnie

reklama
A który tydz. jesteś? 3 dni temu byłaś u lekarza i dzisiaj? 🙏🏻
dzisiaj powinien byc 4+5. Byłam u niego prywatnie, bo jestem po porodzie w 32 i stracie na poczatku roku. Żeby przepisał mi duphaston. I kazal dzis przyjść na nfz. I przez te 3 dni nic nie urosło. Jesli się okaże, ze znowu sie nie uda to ja juz chyba nie chce mieć kolejnego dziecka

Do góry