reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja tez, ja tez ❤️❤️❤️ I dlatego zamiast w przyszły czwartek idę w ten 🙈 No ale u Ciebie był pęcherzyk zoltkowy, jak dobrze pamietam? a u mnie tylko ciążowy, wiec dlatego chce chociaż zarodek zobaczyć, bo ❤️ nie musi jeszcze być :/ chociaż to 7+5, ale faktycznie z 6+3 będzie to @Justyna85.12 już widziała ❤️szybciej! Echhh :) czekamy!
No ja wczoraj miałam serduszko i z om było 6+0 :) Więc jest nadzieja. W pierwszej ciąży widziałam kilka dni później jak się nie mylę. Ale też na wizycie byłam chyba 5+3 to nie wiele jeszcze było, a później 6+4 i było już serduszko bardziej widoczne niż wczoraj, ale może też usg było lepsze.

reklama
4 tydzień a mnie mdli 🤦 ciężko mi się połapać w dokładnych terminach ale prawdopodobnie będzie gdzieś 4t3d licząc, że owulacja przyszła zgodnie z przewidywaniami mojej ginekolog (od poronienia mam krótsze cykle - 26 dni). Za jakieś 3 tygodnie planuję iść na USG 🙈 chce minąć felerny 5t4d (zatrzymanie w dniu zrobienia USG, także oglądałam zdjęcie zarodka i czytałam do kolejnej wizyty co się zmienia) i 7t3d (zaczęłam krwawić) 🤦. Oby zaczęło bić serduszko 🙊🙈

Ja sobie przypomniałam jak u mnie było w 1 ciąży. Też miałam robione usg prenatalne w 2 trymestrze w szpitalu na nfz. Lekarz napisał, że podejrzewa zaburzenia rytmu serca u dziecka. Uspokoił mnie oczywiście że to tylko ściema, bo wszystko wygląda w porządku, a musiał coś napisać żebym nie musiała płacić 😉 po tym usg byłam spokojna że z dzieckiem wszystko ok. Wszystko prawidłowo no i pierwszy raz widziałam buźkę mojego synka w 4Dmi😍
Ok. Czyli jednak tak się robi jak ginowi zależy na badaniu. A ja już byłam obkitrana, że NFZ i inne instytucje będą mnie ścigać 😆 wizytę prenatalna mam na 21.12.21, jestem ciekawa jak będzie z tym prowadzeniem ciąży na NFZ 🤔 jak na razie zapowiada się spoko. Jeszcze nie trafiłam na tak spokojnego gina, który aż tak słucha kobiety i stosuje wg niej zalecenia, a nie jedzie tylko suchymi ogólnymi zaleceniami. Mój poprzedni podobno jeden z tych co są świetni w obrazowaniu itp, ale podejście do ciąży miał takie że wszystkie dolegliwości ciążowe to fizjologia i trzeba to odcierpieć i już. Właściwie to płaciłam u niego za obraz usg, a nie za ogólna poradę 🤷‍♀️ teraz masz już z automatu te badania zapewnione, czy idziesz do tego samego lekarza i będzie podobnie ?

Muszę pochwalić się 😄 dziś 7+1 i mam mniejsze mdłości 😁 nie wiem czy po prostu przyszedł na to czas u mnie, czy dała mi coś suplementacja magnezu + b6, ale jestem w stanie wyjść z łóżka. Chciałabym, aby największe nasilenie było już za mną i dalej z górki 🤭
Co do piersi, to ja w ogóle nie mam tego problemu. Pobolewa moze 30s jak zdejmę stanik.. chociaż już powinnam wymienić na większy rozmiar 😶

Dziewczyny, był już raz temat właśnie badań NIPTY i któraś z Was pisała, że będzie robiła Sanco. Czy pisała może dlaczego właśnie ten? Jak patrzę na porównania tych badań to wychodzi mi, że NIFTy jest najszerszy za najniższą cenę (o ile można mówić o niskiej cenie :p ). Nie mogę znaleźć tego posta.

reklama
Do góry