reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Co do cycków to zastanawiam się już nad kupnem nowego jak tylko lekarz za tydzień potwierdzi że wszystko jest cacy. Obecnych nie jestem w stanie nosić. Po godzinie bolą mnie strasznie. Bez stanika bolą zdecydowanie mniej no ale jednal są chwile gdy trzeba to ustrojstwo założyć.
W sobotę mieliśmy gości . Mąż był przerażony bo sutki mi cały czas stoją jak na mrozie 😂 i centralnie to widać. Założyłam luźną bluzkę w takie różne kolorowe ciapki i jakoś się to zatuszowało.
No a jak za chwilę zaczną dodatkowo rosnąć to już w ogóle nie założę obecnych.

Dziewczyny a jak u Was z bólem brzucha, ciągnięciem? Cały czasu go czujecie czy tylko kilka razy dziennie? Bo ja juz schizuje, bo nie czuje pobolewania. Dobrze, że chociaż piersi bolą [emoji120][emoji23]
U mnie od jakiegoś czasu bóle czy ciągnięcie brzucha zmalało do minimum. Czasami wieczorem poczuje.. piersi też mnie dużo mniej bola. Więc zaczęłam być kłębkiem nerwów a wizyta dopiero w poniedziałek.. wiem, powinnam się cieszyć tak spokojnej ciąży, ale jakoś wolę ja jak narazie czuć.

O to akurat będę mieć wizytę w 8tygodniu to od razu zapytam o skierowanie na prenatalne skoro faktycznie takie kolejki.

A te toxo, HIV i różyczka to z NFZ się nie da ?
Właśnie chodzę prywatnie i ona nie wypisuje nic na NFZ…
Dziewczyny a jak u Was z bólem brzucha, ciągnięciem? Cały czasu go czujecie czy tylko kilka razy dziennie? Bo ja juz schizuje, bo nie czuje pobolewania. Dobrze, że chociaż piersi bolą 🙏😂
Ja falami… ale wieczorami te fake są silniejsze…
Piersi tez mnie bolą coraz mniej

Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!
Też jeszcze nie miałam. Czekam na wizytę NFZ i zrobię wszystko razem ze skierowania. Tez nie mam problemów z tarczyca. W pierwszej ciazy wszystko idealnie.

reklama
Co do cycków to zastanawiam się już nad kupnem nowego jak tylko lekarz za tydzień potwierdzi że wszystko jest cacy. Obecnych nie jestem w stanie nosić. Po godzinie bolą mnie strasznie. Bez stanika bolą zdecydowanie mniej no ale jednal są chwile gdy trzeba to ustrojstwo założyć.
W sobotę mieliśmy gości . Mąż był przerażony bo sutki mi cały czas stoją jak na mrozie 😂 i centralnie to widać. Założyłam luźną bluzkę w takie różne kolorowe ciapki i jakoś się to zatuszowało.
No a jak za chwilę zaczną dodatkowo rosnąć to już w ogóle nie założę obecnych.
Mi pomagaja sportowe staniki ;) nic mnie nie drapie, nie ciagnie

Do góry