reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja świra w weekend dostawałam, że chyba coś jest nie tak bo mnie piersi przestały boleć i dziś z rana na betę poleciałam z tego wszystkiego. Ostatnią miałam 30.10 i wynosiła 898.

Dodatkowo glukozę na czczo zrobilam bo mi brzydkie cukry wychodzą ciągle i faktycznie okazuje się że bez diabetologa ani rusz.
Na czwartek po południu już się umówiłam to po pracy skoczę.

Jutro na 12.15 wizyta u ginekologa. 😬

Załączniki

• Screenshot_20211102-133453_Acrobat for Samsung.jpg
    Screenshot_20211102-133453_Acrobat for Samsung.jpg
    251,8 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Fajna beta 😊

Ja zadzwoniłam do swojego Ginekologa bo wizyts za 2tygodnie a tu te ślady krwi ze śluzem... Powiedział, że jeśli nie mam bardzo silnego bólu brzucha i nie są to duże ilości krwi to mam sie uspokoić.
Zarodek się rozwija a i macica rozrasta, zawsze może jakieś malutkie naczynko pęknąć i ta ciutka krwi się gdzieś pojawi.
I w miarę możliwości nie forsować się za bardzo fizycznie w tej mojej pracy ( łatwo powiedzieć hahaha ) ... Ciut spokojniejsza jestem.
Cycki mnie za to znowu przy dotyku bolą 🙄

Wreszcie mam wyniki drugiej bety i ... 991 🥰
byłam kłębkiem nerwów od soboty, dzisiaj już tak byłam zdenerwowana, że mnie zcięło i jak tylko weszłam do domu po wizycie u ginekologa to padłam spać. Czuję się słabo, w nocy prawie nie śpię, bo mam taki kaszel, że się ciągle budzę. Miałam już jakieś głupie myśli, że przez ten kaszel krzywdę zrobię temu ziarenku we mnie...
mówicie rodzinie? ode mnie wie tylko mąż i dwie przyjaciółki. Chcę by to był prezent na święta, w szczególności dla moich rodziców, którzy nie mają jeszcze wnuków 😅

Ale piękna beta 😍 to który to tydzień, ze to już taka beta wysoka? Ja chciałam właśnie progesteron zmierzyć, a mój mąż mówi, ze przesadzam, nic się nie dzieje, i kombinuje, tylko sobie stresu dodaje i mam czekać na lekarza do 18.11 🙈🙈🙈 daj znać jutro!
Dziś jest 4t6d 😊
Mam nadzieję na nudne 9 miesięcy tym razem 😌

Ja dwa razy progesteron sprawdzałam ok. 7 dni po owu (nie była jednak potwierdzona monitoringiem) i miałam wyniki 11,90 i 13. Dziewczyny mi pisały na Staraczkach, ze słaby wynik, czy to oznacza, ze już w trakcie ciąży będzie niska czy mogła wystrzelić? Nie no, chyba pójdę na tego proga, bo spać mi to nie daje. A gdzie do lipca! 😂🙈
Nie znam się niestety. Ja badałam proga dwa razy. W 27dc mialam 51 a cztery dni później trochę mniej, chyba 45. Już nie będę badała bo zwariuję.

reklama
Do góry