reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny! Jak fajnie, że jesteście! U mnie dziś spore mdłości, ból brzucha jakbym miała dostać okres, jakiś stres ogromny. To moja pierwsza ciąża, udało się w pierwszym cyklu. Nie mogę przestać tylko myśleć jak częste są poronienia...

Hej dziewczyny! Jak fajnie, że jesteście! U mnie dziś spore mdłości, ból brzucha jakbym miała dostać okres, jakiś stres ogromny. To moja pierwsza ciąża, udało się w pierwszym cyklu. Nie mogę przestać tylko myśleć jak częste są poronienia...
Nie myśl o poronieniach bo do głowy dostaniesz. Ja mam tak samo i przestałam. Każda najmniejsza ,,inna,, czułość w organiźmie, każda jakaś zmiana i od razu waliłam na internet żeby poszukać informacji co i jak.
Przestałam.

Ja też się boję ale staram się nie myśleć a za mną jedno poronienie i jeden biochem. Wiem że jeszcze czas ale próbuje zająć myśli czymś pozytywnym, orientujecie się jak to jest z prebatalnymi? Na nfz trzeba mieć ukończone 35 lat? Ja 35 będę miała w lutym a prenatalne wypadną w grudniu i myślę czy liczy się wiek w danym dniu ciąży czy wiek przy urodzeniu?

ja wyszłam na spacer i też mnie brzuch zaczął bolec jak na okres,a juz kilka dni mialam spokoj🤔 jakieś kłucie w boku... no masakra🥴🥴 dziewczyny czy jest ktoras z Was ze Szczecina? :)

Ja to nawet przestałam czytać cokolwiek ... bo można zwariować. Nie sledze tez czerwcowych mamusiek, najchętniej wyłączyłabym internet🙄

Hejka :) nieśmiało dołączę do Was :) w środę, gdy byłam dwa dni przed okresem zrobiłam test ciążowy, bo byłam na wizycie u dermatologa I jedna masc mi podpadła. Chciałam przed jej użyciem zobaczyć biel, ale nie zobaczyłam 🙈 dwa testy że zdjęcia są właśnie ze środy, a ten ostatni z dnia okresu. W pierwszej ciąży takie wyraźne testy wychodziły mi dopiero po terminie miesiączki, więc myślę, że musiałam mieć szybko owulacje. To moja druga ciaza jak już wspomniałam, z pierwszej mam synka Aleksego z 03.03.2020. Wizytę umówiłam na 29.11, bo chce żeby wszystko było widoczne, a mój ginekolog ma kocioł w listopadzie. Mam nadzieje, ze się tu zasiedze do czerwca lub lipca 2022 :) pierwsza ciaza skończyła się cesarką i druga pewnie tak samo, wiec nie wiem czy urodze na końcu czerwca czy na początku lipca, ale bliżej mi do Was. Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę każdej z nas. Chciałam jeszcze dodać, że szok wynika z tego, że o syna staraliśmy sie dosyć czasu chodząc po lekarzach I klinikach, a tu pojawił się lekki szok :)

Załączniki

• Screenshot_20211028-063547_Gallery.jpg
    Screenshot_20211028-063547_Gallery.jpg
    96 KB · Wyświetleń: 105
  • 20211030_090058.jpg
    20211030_090058.jpg
    663,7 KB · Wyświetleń: 105
Dziewczyny a czy któraś z was ma takie uczycie jakby miała zaraz dostac okresu?
Jejku ja dzisiaj tak intensywnie mam tak mam i aż sie boje 🙈
Mialam gorzej w pierwszej ciąży, ale teraz też czuje podbrzusze :) później się uspokoi, ginekolog wtedy uspokajał, że to normalne, a ja i tak biegałam do toalety sprawdzać czy wszystko ok 🙈 teraz robię dosłownie to samo 🤣

reklama
Innym radzę : nie martw się, nie myśl o tym ... a sama wariuję ... Drugi dzień pojawia się niewielka ilość śluzu z krwią. Brzuch mnie nie boli ale jestem dziś taka jakby mi ktoś młotkiem przywalił.

Do góry