reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja z tym spaniem to znowu odwrotnie. Ranny ptaszek jestem. Gdy mam 1.zmianę wstaję o 4:40, a spać chodzę około 22. Gdy mam ,,wieczorówkę,, ( praca od 16 do 24 ) to przedtem budziłam się około 6-7rano. Od jakich 2 tygodni chodzę spać już o 20 a gdy mam okazję poleżeć to za cholerę rano nie chce mi się wstać z łóżka.

reklama
A wszystkie badałyście betę i progesteron? Jutro idę na tsh i myśle czy zrobić, z jednej str zobacze czy ok a z drugiej rok temu beta przyrastała książkowo a w 10 tyg było poronienie zatrzymane tyle że od początku zawsze coś nie bardzo było na usg, najpierw za mały zarodek, potem serduszko biło lecz za wolno

A wszystkie badałyście betę i progesteron? Jutro idę na tsh i myśle czy zrobić, z jednej str zobacze czy ok a z drugiej rok temu beta przyrastała książkowo a w 10 tyg było poronienie zatrzymane tyle że od początku zawsze coś nie bardzo było na usg, najpierw za mały zarodek, potem serduszko biło lecz za wolno
ja tylko hcg badałam. W piątek mam ginekologa to pewnie jakieś badania sobie zrobie przed wizytą, bete, progesteron, tsh, może cukier, morfologia ...

Ja tylko betę zeby zobaczyć czy jest dobry przyrost. Resztę zapewne dostanę od lekarza na wizycie

Badałam betę, progesteron i planuje jeszcze Wit. D.

Obojętnie czy ciąża zagrożona czy nie?! Jak kobieta ma leżeć od 2 miesiąca (moja koleżanka tak miała np.), to rozumiem ze ma poronic, bo nie dostanie l4? W jakim kraju żyjesz, tak z ciekawości, bo wydaje mi się to jakieś abstrakcyjne :) Chyba takie rzeczy tylko w krajach trzeciego świata się dzieją. Mam znajomych rodzących w Niemczech, Francji, Austrii, Szwajcarii i Anglii i w żadnych z ww. nie ma mowy o tym co piszesz.

Nie wiem skąd jest koleżanka, ale na pewno w USA nie ma za bardzo macierzyńskiego (6 tygodni) i L4 - oczywiście nikt Cię nie zmusza do pracy w zagrożonej ciąży, masz prawo przejść na bezpłatny urlop

Oczywiście miałam nie robić bety ale pod wpływem emocji 😜 zrobiłam dziś tsh, ft4, progesteron, i betę. Boże dziewczyny bolą was tak piersi, nie pamiętam żeby bolały mnie aż tak w poprzednich ciążach, teraz to dosłownie takie kamienie gorące. Rano jak wstaje to pierwsze co myślę to ubrać biustonosz 🤣

Oczywiście miałam nie robić bety ale pod wpływem emocji 😜 zrobiłam dziś tsh, ft4, progesteron, i betę. Boże dziewczyny bolą was tak piersi, nie pamiętam żeby bolały mnie aż tak w poprzednich ciążach, teraz to dosłownie takie kamienie gorące. Rano jak wstaje to pierwsze co myślę to ubrać biustonosz 🤣
Ja właśnie nie mam żadnych objawów na ten moment początku tego, że czuje jakbym miała dostac okres🤷🏻‍♀️ Ale może to się jeszcze zmieni

reklama
Do góry