reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

No to witam się już oficjalnie:-) Zarodek ma 3,5 mm i bijące serduszko:-) Z OM jestem w 6+1, z usg 6+2. Termin z usg 26 lipca :-)
Na razie nie dostałam żadnych skierowań, bo byłam prywatnie. Na kolejnej wizycie - 29 grudnia - dostanę skierowania na badania i na test pappa.

dopisałam się do listy, mam nadzieję, że skutecznie:-)
Super wieści gratuluję

reklama
No to witam się już oficjalnie:-) Zarodek ma 3,5 mm i bijące serduszko:-) Z OM jestem w 6+1, z usg 6+2. Termin z usg 26 lipca :-)
Na razie nie dostałam żadnych skierowań, bo byłam prywatnie. Na kolejnej wizycie - 29 grudnia - dostanę skierowania na badania i na test pappa.

dopisałam się do listy, mam nadzieję, że skutecznie:-)
O cześć, jesteśmy dokładnie w tym samym czasie ciąży 🥰 ja mam pierwsze USG w czwartek i już przebieram nóżkami, nie mogę się doczekać

Hej.
Znów dawno mnie nie bylo u Was dziewczyny, miałam zle przeczucia i myślałam,że już po wszystkim. Wolałam zaczekać do wizyty.
Dziś miałam kolejne usg, serduszka nie słyszałam znów, ale pokazywała położna,że bije. Nie wie jednak czy jest jeden zarodek czy dwa 🙈 dowiem się za miesiąc.
Mam jednak pytanie, czy 12.79 mm na 7+3tc według usg jest w porządku?
Według @ wychodzi 7+6tc.
Jak u Was na tym etapie wyglądało zdjęcie usg, to moja 3 ciąża, a ja pierwszy raz mam takie zdjęcie 🙈
Będę wdzięczna za odpowiedź.

Jak u Was? Jak się czujecie? Czy objawy ciążowe dają o sobie znać? :)

Załączniki

• IMG_20201201_174907.jpg
    IMG_20201201_174907.jpg
    682 KB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny widziałyście jak nas dużo na tej liście do forum prywatnego? 49 [emoji16] ale super! Lipiec będzie ciekawy [emoji846] Ja mam jutro wizytę z wynikami i pewnie usg, o dziwo jestem jakaś spokojna ale pewnie chwilę przed wejściem do gabinetu mój spokój odejdzie [emoji12]

A tak z innej beczki: jecie wędzoną makrelę? Mam wielką ochotę, ale wszędzie piszą, że w ciąży jeść jej nie można, bo wędzona, a ginekolog dzisiaj mi powiedziała, że można. To można, czy nie można?

reklama
@Gigi Tg bardzo mi przykro, ściskam
@pyzatka ja jestem właśnie taka bez życia, mam chwilowe zrywy, że dobrze się czuję i za jakiś czas opadam z sił i ledwo żyję. Wkurza mnie to, bo czuję się jak taki nierób, do tej pory jak się rano budziłam, to siadałam wieczorem, dom był na błysk, ogarniałam ogród, gotowanie. A teraz tylko czaję się, żeby zalegnąć na kanapie...
@MalinowaChmurka u mnie tak samo, USG 300 i pappa 400
@jagoo2 chyba kwestia ułożenia malucha, ja ze starszakiem dowiedziałam się w 17tygodniu, a z młodszym już na prenatalnych w 12 lekarz pozbawił mnie złudzeń na córkę🙈 teraz zastanawiam się, czy nie zostawić tego owianego tajemnicą 😁 ale mąż nie jest chętny, on chce wiedzieć 😉
@Sechmet dokładnie, koleżance doktor powiedziała w 12 tygodniu że dziewczynka, miała już wtedy synka w domu i jak się okazało że znowu chłopak, to wręcz jakby jakieś załamanie przeszła, za nic nie szło jej przez jakiś czas przetłumaczyć... Za to siostra opowiadała mi, że u szwagra w rodzinie miała być druga dziewczynka, poród, akcja wyciągają a tam siusiak 😂 podobno ojciec mało na zawał nie padł, ale ze szczęścia, a mały początki życia spędził wśród wszechobecnego różu 😉

Do góry