reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

U mnie w pierwszej ciąży też już było widać na USG 1 trymestru [emoji16] co prawda lekarz mówił że to nie jest pewne ale się potwierdziło i jest córeczka [emoji4]

U mnie dokładnie to samo, lekarz nam powiedział płeć na pierwszym usg prenatalnym i też się potwierdziło i mamy synka. W tej ciąży też idę do tego samego lekarza na badania.

Ja planuję zrobić usg + PAPPA i NIFTY pro. Termin mam zaplanowany na 23 grudnia.

reklama
Hej.
Znów dawno mnie nie bylo u Was dziewczyny, miałam zle przeczucia i myślałam,że już po wszystkim. Wolałam zaczekać do wizyty.
Dziś miałam kolejne usg, serduszka nie słyszałam znów, ale pokazywała położna,że bije. Nie wie jednak czy jest jeden zarodek czy dwa 🙈 dowiem się za miesiąc.
Mam jednak pytanie, czy 12.79 mm na 7+3tc według usg jest w porządku?
Według @ wychodzi 7+6tc.
Jak u Was na tym etapie wyglądało zdjęcie usg, to moja 3 ciąża, a ja pierwszy raz mam takie zdjęcie 🙈
Będę wdzięczna za odpowiedź.

Jak u Was? Jak się czujecie? Czy objawy ciążowe dają o sobie znać? :)

Co masz na myśli, że pierwszy raz widzisz takie zdjęcie?
Czemu lekarz podejrzewa, że będą 2?
U mnie też ostatnio tak jakby widział przez chwilę 2 serduszka ale nie był pod koniec pewien niczego
Dziewczyny widziałyście jak nas dużo na tej liście do forum prywatnego? 49 [emoji16] ale super! Lipiec będzie ciekawy [emoji846] Ja mam jutro wizytę z wynikami i pewnie usg, o dziwo jestem jakaś spokojna ale pewnie chwilę przed wejściem do gabinetu mój spokój odejdzie [emoji12]
No nie wiem skąd tyle jak tu ok 20 nas się udziela 😱😱😱
A tak z innej beczki: jecie wędzoną makrelę? Mam wielką ochotę, ale wszędzie piszą, że w ciąży jeść jej nie można, bo wędzona, a ginekolog dzisiaj mi powiedziała, że można. To można, czy nie można?
Ja ostatnio wątróbkę zjadłam a niby nie wskazane... Mój lekarz mówi zjeść byle nie przesadzać
Ja czuje cos ze bedzie u mnie chlopak , normalnie od samego poczatku to czuje🤪🤣 tez sie taki len zrobilam ze szkoda gadac az mi wstyd... obiecuje sobie ze sie poprawie bo nie moge siebie zrozumiec. Chcialam isc na spacer ale jest tak zimno ze dalam sobie na luz . Znajac siebue zaraz bym chora byla. Mam juz karte ciazy, wyniki do porobienia jeju pierwszy raz widze takie rzeczy z krwi 🙈🤣
Też czuję, że będzie chłopak, jak zobaczylam na usg to jakoś był "on"

A tak z innej beczki: jecie wędzoną makrelę? Mam wielką ochotę, ale wszędzie piszą, że w ciąży jeść jej nie można, bo wędzona, a ginekolog dzisiaj mi powiedziała, że można. To można, czy nie można?
Mi moja ginekolog powiedziała, że jak mam na coś ochotę to nie odmawiać sobie bo wszystko (prawie) można tylko z głową.
Oczywiście nie można alkoholu i surowizny (tataru, jajek na miękko...).

U mnie dokładnie to samo, lekarz nam powiedział płeć na pierwszym usg prenatalnym i też się potwierdziło i mamy synka. W tej ciąży też idę do tego samego lekarza na badania.

Ja planuję zrobić usg + PAPPA i NIFTY pro. Termin mam zaplanowany na 23 grudnia.

A po co Ci pappa jak robisz nifty?

Sarciasta, usg prenatalne nie jest obowiązkowe ale zalecane i ja polecam. Jednak nie każdy ginekolog ma certyfikat i uprawnienia do takiego badania. Musiałabyś się dowiedzieć kto robi, chociaż są lekarze którzy również wykonują takie badanie ale już bez pieczątki i chyba nie są takie dokładne.

Co masz na myśli, że pierwszy raz widzisz takie zdjęcie?
Czemu lekarz podejrzewa, że będą 2?
U mnie też ostatnio tak jakby widział przez chwilę 2 serduszka ale nie był pod koniec pewien niczego

Patrząc na zdjęcia wcześniejszych usg to były zupełnie inne 🙈 nie potrafię tego opisać.
Położna powiedziała,że na dzień dzisiejszy nie jest w stanie powiedzieć czy jest jeden maluszek czy dwa 🤷 nie wiem na jakiej podstawie tak pomyślała, za miesiąc będzie wiadomo coś wiecej.
A miałeś ponowne USG?

Ja czuje cos ze bedzie u mnie chlopak , normalnie od samego poczatku to czuje🤪🤣 tez sie taki len zrobilam ze szkoda gadac az mi wstyd... obiecuje sobie ze sie poprawie bo nie moge siebie zrozumiec. Chcialam isc na spacer ale jest tak zimno ze dalam sobie na luz . Znajac siebue zaraz bym chora byla. Mam juz karte ciazy, wyniki do porobienia jeju pierwszy raz widze takie rzeczy z krwi 🙈🤣
Ja mam tez tak, ze najchętniej tylko leżeć . Przed bardzo dużo ćwiczyłam a teraz nie mogę zmusić się do spaceru... chciałam się poruszać żeby nie stracić formy ale No na sama myśl moje ciało odpada ...

A po co Ci pappa jak robisz nifty?

Sarciasta, usg prenatalne nie jest obowiązkowe ale zalecane i ja polecam. Jednak nie każdy ginekolog ma certyfikat i uprawnienia do takiego badania. Musiałabyś się dowiedzieć kto robi, chociaż są lekarze którzy również wykonują takie badanie ale już bez pieczątki i chyba nie są takie dokładne.

Żeby mieć wyniki z jednych i drugich badań. Ja do PAPPa mam ograniczone zaufanie i dlatego chcę zrobić NIFTY, ale jednak też chcę zobaczyć wynik z PAPPA. Zobaczymy.

reklama
Dziewczyny, a jak to jest ze zdjęciami z usg na NFZ? Wybaczcie to pierwsza ciąża i się nie orientuje, ale nic nie dostałam a chciałbym mieć :( mam fajnego lekarza przyjmuje bez kolejek w ten sam dzień , ale jak jestem na wizycie to zapominam języka w gębie . Czy coś dostanę i czy warto tez iść do kogoś prywatnie coś ogarnąć ?

Do góry