reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny pomóżcie.
Odebrałam wynik bety, który wynosi 50.
Lekarz powiedział,że jest zbyt mała :( chciałam aby jutro mi powtórzył, ale powiedział,że nie zrobi tego po 48 h tylko po 72h czyli dopiero w czwartek. Napiszcie prosze czy na 4 tydzien ciąży ta beta jest faktycznie za mała? Ile procent musi przyrosnac po tych 72h?
Zaczynam się martwić 😭
Spokojnie poczekaj na przyrost. Pamiętaj zrób w tym samym laboratorium!

reklama
Po 72 h też mozna. Spokojnie, ciąża może być młodsza. Z resztą, tutaj dziewczyny w dniu miesiączki miały po 70 parę i wszystko grało. Ty się tym nie przejmuj, bo każdy organizm kobiety jest inny i ma inne wartości. Nawet w tym samym dniu jedna będzie miała 100, a druga 50. Nie każda beta jest taka sama jak u innej, dlatego normy beta hcg są tak odchylone. Np. Od 5 do aż 5 tysięcy i odpowiada to np. 4 tygodniowi. (dałam tylko przykład) każde labolatorium ma inne wartosci :)
Zrobię w tym samym napewno. Niestety nie mieszkam w Pl i wszystko przez rodzinnego muszę załatwiać. Nie chce mi zrobić po 48h tylko po 72h [emoji1751]

Ja np. Nie idę na betę, wolę czekać na wizytę. Beta za bardzo by mnie stresowała, więc nie ma sensu. Już się stresuje, czy wszystko gra, czy się rozwija
. Co prawda dopiero 2 cykl się staraliśmy, ale 1 ciąża stracona, też szybko zaszłam, a o córkę staraliśmy się 3 lata. Wszystko siefzialo mi w głowie

Dziewczyny pomóżcie.
Odebrałam wynik bety, który wynosi 50.
Lekarz powiedział,że jest zbyt mała :( chciałam aby jutro mi powtórzył, ale powiedział,że nie zrobi tego po 48 h tylko po 72h czyli dopiero w czwartek. Napiszcie prosze czy na 4 tydzien ciąży ta beta jest faktycznie za mała? Ile procent musi przyrosnac po tych 72h?
Zaczynam się martwić [emoji24]
Kochana spokojnie ja na końcu 4 tyg (badanie w pt) miałam 138 , też myślałam, że mało po 72h (badanie w pon) miałam już 355. Czytałam, że po 72h beta wzrasta nawet o 114%. [emoji846]

reklama
Do góry