reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Mnie dopiero jutro paczucha z hmu przyjdzie. Zamowilam jedne dzinsy i jedne dresowe spodnie.
Pobolewa mnie brzuch od wczoraj mocniej, niby okresowo, niby ciagnaco - nie umiem okreslic w sumie jak boli tak do konca. Mam nadzieje, ze to rozciagajaca sie macica po prostu. Zadnych plamien nie mam na szczescie. W ogole dzis skonczylam 10 tydzien i jakos tak dobrze mi z mysla, ze coraz blizej konca pierwszego trymestru, chociaz pewnie calkowicie odetchne po prenatalnych 22.12

No właśnie ja się cieszę ze brzuch przyjdzie jak będzie troszkę cieplej :) a ja przez to ze przed cisza ćwiczyłam jeszcze mam wyczuwalne mięśnie brzucha 😁
Super :) to moja druga ciąża ponoć w drugiej szybciej widać brzuch (pocieszam się ) i 15 miesięcy po CC. Myślę, że wszystko ma na to wpływ ... Choć pewno największy lockdown. Choć przytyłam tylko 500 g

Super :) to moja druga ciąża ponoć w drugiej szybciej widać brzuch (pocieszam się ) i 15 miesięcy po CC. Myślę, że wszystko ma na to wpływ ... Choć pewno największy lockdown. Choć przytyłam tylko 500 g
Spoko moja szwagierka 8 mc po cc jeszcze nie może nawet ćwiczyć, dlatego ja się panicznie boje cc 😀 choć kiedyś chciałam tylko cc , później po historiach koleżanek zmieniłam zdanie 😊

Zostało Ci coś na wadze po ciąży?Ja 13 miesięcy po CC i 4kg po ciąży mi zostało :( ćwiczyć nie mogłam przez ten rok a teraz już 2kg doszło więc czuje się jak hipopotam...

Właśnie tam pracuje 3 różnych, niestety ze wszystkimi mialam niemiłe sytuacje, ale znalazłam wolny termin do tej pani z którą właśnie miałam tą teleporade na dzisiaj na 20, więc pojadę. Nie chciałam do niej iść bo była bardzo niedelikatna kiedyś jak byłam u niej na zwykłej wizycie... No niestety jakoś przeboleje dzisiaj, mam nadzieję że stwierdzi że z ciąża wszystko ok i wystawi te skierowania i później obejdzie się bez problemu . Druga pani która tam przyjmuje nie chciała mi w poprzedniej ciąży wystawić recepty na duphaston (mój lekarz był na urlopie wtedy a ja zaczęłam plamić). W zaleceniach mi wpisała że wymusilam na niej ta receptę, koniec końców poroniłam... Z trzecim ginem stamtąd to nawet nie chce mi się opowiadać...

Naprawdę szkoda by mi było robić prywatnie wszystkie te badania jak ponad 2 lata opłacam ten pakiet a korzystałam dosłownie kilka razy (i zawsze jakieś problemy...)
W którym oddziale medicover pracują tak wspaniali ginekolodzy? Pytam, żeby omijać z daleka. Ja najczęściej jeżdżę na Inflancką lub na Jana Pawła II.

Ja właśnie po wizycie. Mamy juz kartę ciąży. Serduszko bije 162ud/min. Mój mały człowiek ma 1,78cm a na zdjęciu pokazał jak bardzo jest podobny do tatusia czyli odwrócił się pleckami 🙈 Mój niemąż zawsze się tak odwraca, nazywa to pozycją embrionalną bo inaczej zasnąć nie może😂
16070169391398921058883992105053.jpg

reklama
W którym oddziale medicover pracują tak wspaniali ginekolodzy? Pytam, żeby omijać z daleka. Ja najczęściej jeżdżę na Inflancką lub na Jana Pawła II.
Na śląsku [emoji6]

Ja już po tej śmiesznej wizycie. Najważniejsze - mam skierowania. ALE... Naprawdę współczuję jeśli ktoś prowadzi ciszę u takiego lekarza. 7+2 dzisiaj a pani próbowała zrobić USG przez brzuch, bo czasem widać... Nie dostałam ani zdjęcia z USG, ani nie powiedziała ile mm ma, tylko albo aż że jest ok i puściła mi serduszko (czego przecież też nie powinna zrobić na tak wczesnym etapie...). Jakbym chociaż zdjecie dostała to bym była szczęśliwa a tak to taka przybita wróciłam ze nic nie wiem i nic nie chciała powiedzieć. Skwitowala tylko że ciąża rozwija się prawidłowo i nie ma co mamom dawać wymiarów bo potem się doszukują w internecie [emoji1751][emoji1751][emoji1751]

Do góry