reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja z butami zawsze mam problem bo ogólnie noszę rozmiar 43 [emoji23]weź coś znajdź
Myślałam że moje 41 to już coś [emoji3] nie zazdroszczę poszukiwań.
W piątek mamy lecieć do Kusadasi w Turcji :) Dzisiaj m.in. idę do ginekologa po zaświadczenie, że mogę lecieć samolotem. :)
Zazdroszczę [emoji3] marzy mi się taki wyjazd ale w tym roku odpuszczamy ze wzg na ciążę.

reklama
Myślałam że moje 41 to już coś [emoji3] nie zazdroszczę poszukiwań. Zazdroszczę [emoji3] marzy mi się taki wyjazd ale w tym roku odpuszczamy ze wzg na ciążę.
Ja nie jestem wybredna i lubie wygodę więc najczęściej noszę tenisowki a to i męskie mogę bo wygodniejsze [emoji23][emoji23] obcasow nie noszę bo mam 175cm a i polamana kostka nie pozwala. Mam jedną parę sandalow

Jutro mam wizytę na cito bo 3 KTG. Ciekawe co mi powiedzą :/ pakuję torbę na wszelki wypadek

Ja nie jestem wybredna i lubie wygodę więc najczęściej noszę tenisowki a to i męskie mogę bo wygodniejsze [emoji23][emoji23] obcasow nie noszę bo mam 175cm a i polamana kostka nie pozwala. Mam jedną parę sandalow

Jutro mam wizytę na cito bo 3 KTG. Ciekawe co mi powiedzą :/ pakuję torbę na wszelki wypadek
Ja mam jedną parę szpilek, ale wtedy jestem ciut wyższa od Męża więc troche lipa [emoji3] też wolę na sportowo.
Bedzie dobrze, trzymamy kciuki [emoji10]

@Si.Kat Ja jak mierzyłam w sklepie to większość butów cisnęła mnie już w podbiciu... Na upały to chyba pokrzywe będę pić (muszę zapytać lekarza czy wolno), bo w pierwszej ciąży pod koniec miałam stopy jak słoń - czasem do najluźniejszych japonek miałam problem wejść.

@Misty29 Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :) Ciekawa jestem tamtejszej kultury - chcemy na jeden dzień wynająć auto i odwiedzić Efez oraz Pammukale, a tak to busikiem do miasta będziemy mieli bardzo blisko z hotelu. :)

@Justella Ja mam ciuszki ze Smyka, H&M, Newbie, Reserved, Tk Maxx i kilka sztuk od polskich marek. :)
Jeszcze moja mama ma za zadanie zrobić sweterek, buciki i bonetke i już kończy dziergać kocyk :) Potem będzie piękna pamiątka. :)

Ciekawa jestem teraz terminu czy się ruszył w którąś stronę czy pozostaje bez zmian. :)
Po powrocie chcę się spiąć i skończyć wyprawkę na tip top. Dzisiaj odbieram u mamy paczkę, którą ostatnio zamawiałam z Mamassima. Teraz pod nieobecność kurierów kieruję do Niej i właśnie dzwoniła, że wielka paka przyszła. :D

No to jesteśmy juz w domku. Nataniel dalej jest Natanielem i nic mu nie odpadło [emoji14]
Ja dwa razy z powodu duszności odplywalam podczas badania i musialam sie przekręcać na boki.

Ma 1485 gram
Powiedziała ze nerki z delikatnym poszerzeniem i do kontroli ale ze tak sie dzieje z roznych powodów i najczesciej po porodzie nie ma po tym sladu. Ale ze zaleca miesiac po porodzie kontrole u urologa dziecięcego. Pytała czy w rodzinie wszyscy tacy mali bo młody ma krótkie kości ale ze to raczej nie żadna wada (chociaż nie moze tego stwierdzic już na tym etapie) tylko ze to po mnie taki mikrus. Serduszko bije kręgosłup i głowa ok. Przepływy w normie. Ułożony poprzecznie. Robił dziubek i Damian sie śmiał [emoji14]
Myslniczek dobre wieści,waga ładna, z nerkami ok więc super.Z tymi kośćmi ( pewnie mowisz o tej udowej , ktora zawsze mierzy to sie nie przejmuj). Mojemu wyszedl troszke brzuszek jak na ten wiek ciaży za maly, ale po prostu jest szczupły.Na razie nie stresuje sie tymi pomiarami.Moze troche bardziej waga,ale wazne ze jest w normie.Dzisiaj mi kolezanka mowila ze w 36 t.c. jak miala usg to u synka wielkosc glowki wyszla na 39 t.c. i juz panikowala ze jakies moze wodoglowie czy cos, urodzil sie sliczny proporcjonalny chlopczyk :biggrin2:

Ostatnia edycja:
@Betty93 ja szykuje sie w koncu do zamowienia ze strony noski eskimoski.Moze dzisiaj mi sie uda stworzyć liste.Te botki z wloczki napewno musze po tobie ściagnac, sa urocze;)

Myslniczek dobre wieści,waga ładna, z nerkami ok więc super.Z tymi kośćmi ( pewnie mowisz o tej udowej , ktora zawsze mierzy to sie nie przejmuj). Mojemu wyszedl troszke brzuszek jak na ten wiek ciaży za maly, ale po prostu jest szczupły.Na razie nie stresuje sie tymi pomiarami.Moze troche bardziej waga,ale wazne ze jest w normie.Dzisiaj mi kolezanka mowila ze w 36 t.c. jak miala usg to u synka wielkosc glowki wyszla na 39 t.c. i juz panikowala ze jakies moze wodoglowie czy cos, urodzil sie sliczny proporcjonalny chlopczyk :biggrin2:
Kosc piszczelowa ponizej normy ale na granicy. Udowa, ramienna i jeszcze jakas jedna w normie ale na dolnej granicy. Ale powiedziala ze patrzac na mnie to po mnie poprostu a nie jalas wada.

Z nerkami lepiej :)

Melduję się po wizycie :)
Aleksander to silny chłopak z wagą 1866g, termin z USG nadal 01.07.2019 i lekarz stwierdził, że raczej będzie lipcowym niż czerwcowym dzieckiem. :)
Malutki dzisiaj mocno dokazywał podczas USG i tak kopał, że aż lekarz był w szoku, że tak mocno potrafi. :D
No i jak na synka przystało - niepokorny od początku - już był wciśnięty główką w doł, po czym się odwrócił pośladkowo. Tak jak czułam dwa dni temu - wtedy te ruchy były bardzo specyficzne i mocne, nie myliłam się mówiąc że się odwrócił. Będziemy obserwować co i jak. W drugiej ciąży do 37tc może zmienić pozycję, jeśli nie to wtedy gwarantowane cc.

No i dostałam pozwolenie na lot, więc Turcjo nadchodzę! :D

Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku <3 :)
970418

Aleksander to silny chłopak z wagą 1866g, termin z USG nadal 01.07.2019 i lekarz stwierdził, że raczej będzie lipcowym niż czerwcowym dzieckiem. :)
Malutki dzisiaj mocno dokazywał podczas USG i tak kopał, że aż lekarz był w szoku, że tak mocno potrafi. :D
No i jak na synka przystało - niepokorny od początku - już był wciśnięty główką w doł, po czym się odwrócił pośladkowo. Tak jak czułam dwa dni temu - wtedy te ruchy były bardzo specyficzne i mocne, nie myliłam się mówiąc że się odwrócił. Będziemy obserwować co i jak. W drugiej ciąży do 37tc może zmienić pozycję, jeśli nie to wtedy gwarantowane cc.

Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku Zobacz załącznik 970418
Duży chlopiec :) super.
Zazdroszczę wakacji ;)

reklama

Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku <3 :)
Zobacz załącznik 970418
Piękne zdjęcie ! :) Mały jak ładnie przypozowal! Zdjęcie do ramki ;)
Kurcze, Dziewczyny powiem Wam że tak sobie myślę że naprawdę nam już zleci do tego porodu. Pewnie kilka z nas urodzi w czerwcu bo wiadomo jak to bywa z niektórymi niecierpliwcami ;) choć wiadomo że lepiej żeby do końca wytrzymać :)
Mi wczoraj właśnie lekarz mówił żeby trzymać się terminu tego z pierwszego badania genetycznego bo on jest najbardziej wiarygodny .

Poważnie , takie problemy ze stopkami macie ?
Pytanie do Pań już rodzących wcześniej, to na ile przed porodem Wam zwykle puchły ? ;)

Do góry