reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hehe, jak ja myje okna to tego samego dnia często pada deszcz :D wiec dachowe na Śląsku po takim deszczu wyglądają jakby przez rok nie były myte :D
Właśnie usiadłam i zaczynam oglądać te otulacze i pozostała resztę :D no i obiecałam kupić sobie sukienkę :p
Czyli jak spadnie deszcz u nas to wiem kogo winic [emoji14]

reklama

Co myślicie o tym zestawie ? Ręczny laktator Philips Avent.
Ja mam po córce ręczny z Aventu i jest spoko, bo to dobra marka. :) Teraz dokupiłam elektryczny Lovi Expert, którego można używać tak i tak. Myślę, że warto sie zastanowić jaki budżet się chce na to przeznaczyć i wybrać coś najlepszego z tej półki cenowej.

@Si.Kat Ja mam ten sam ból, ale z dopiero co umytym autem. :wściekła/y:
Okna umyje na picuś glancuś w lipcu, jak mały nie będzie chciał z brzucha wychodzić. :D

Ja mam po córce ręczny z Aventu i jest spoko, bo to dobra marka. :) Teraz dokupiłam elektryczny Lovi Expert, którego można używać tak i tak. Myślę, że warto sie zastanowić jaki budżet się chce na to przeznaczyć i wybrać coś najlepszego z tej półki cenowej.

@Si.Kat Ja mam ten sam ból, ale z dopiero co umytym autem. :wściekła/y:
Okna umyje na picuś glancuś w lipcu, jak mały nie będzie chciał z brzucha wychodzić. :D

Hmm... Myślisz, że laktator lepszy jest ręczny czy elektryczny?

Co myślicie o tym zestawie ? Ręczny laktator Philips Avent.
Bez szału, w pierwszej ciąży kupiłam taki zestaw z butelkami. Na szczęście nie musiałam odciągnąć często, ale się przydał. Butelki oddałam, bo synek nie chciał z nich pić. Z laktatora skorzystam i teraz jak będę musiała, a butelkę kupię od razu tommee tippee [emoji846]

Haha, kosz na pampersy to dla mnie duże ułatwienie, żeby potem z nimi nie latać po całym domu, a i zapachy są zamknięte. Ja kupuję kosz AngleCare z taką zapadnią, kiedyś miałam do zakręcanie pampersów (starsza wersja), ale ten nowy wydaje się być wygodniejszy. :)

Z rzeczy zamówionych to butelki Mimijumi, album maluszka, karty "Momenty maluszka" (pierwsza kąpiel, pierwszy ząbek itd.), bawełniane buciki z MayLily, pościel bambusową do kosza Mojżesza, myjkę bambusową, szal do karmienia i "portfel" na przewijak, pieluszki i pampersy z B.box'a :)
I to wszystko zamawiałam z strony www.noskieskimoski.pl
Drugie zamówienie będzie z strony FabrykaWafelków :)
Betty93 no powiem ci ze szczeka mi opadla, o wiekszosci tych produktow istnieniu nawet nie wiedzialam, a co mowic miec je na liście wyprawkowej :oo2:;)Dzięki za podanie strony zajrze i obejrze sobie te cudeńka. Zainteresowałam sie tym koszem na pampki, mozesz polecic cos, gdzie i jaki ty kupujesz?
Wy o tych oknach, ja mam wrazenie ze ciagle stoje przy garach i to codzienne wymyslanie co dzisiaj na obiad :oo:W marcu mama pomyla mi okna wszystkie i balkony, ale juz widać ślady zabrudzeń.Ja chyba sie za nie nie wezme jednak, dygam sie ze cos mnie zacznie boleć..;)

Betty93 no powiem ci ze szczeka mi opadla, o wiekszosci tych produktow istnieniu nawet nie wiedzialam, a co mowic miec je na liście wyprawkowej :oo2:;)Dzięki za podanie strony zajrze i obejrze sobie te cudeńka. Zainteresowałam sie tym koszem na pampki, mozesz polecic cos, gdzie i jaki ty kupujesz?
Wy o tych oknach, ja mam wrazenie ze ciagle stoje przy garach i to codzienne wymyslanie co dzisiaj na obiad :oo:W marcu mama pomyla mi okna wszystkie i balkony, ale juz widać ślady zabrudzeń.Ja chyba sie za nie nie wezme jednak, dygam sie ze cos mnie zacznie boleć..;)
Złotą mame masz :)
Moja mieszka ponad 20km ode mnie, pracuje i ogarnia dom, więc muszę liczyć sama na siebie.

Co do kosza to mam taki
962749

Jest ich bardzo dużo na internecie, ale i na olx.pl - można kupić niemal za grosze bo najwięcej kosztują do nich oryginalne wkłady, ale na to jest super tip - ja kupuje takie foliowe rękawy na Allegro i wkładam je do oryginalnego wkładu. Wtedy wychodzi mnie to kilka złotych, a nie np. 25zł za wkład :)

Złotą mame masz :)
Moja mieszka ponad 20km ode mnie, pracuje i ogarnia dom, więc muszę liczyć sama na siebie.

Co do kosza to mam taki
Zobacz załącznik 962749

Jest ich bardzo dużo na internecie, ale i na olx.pl - można kupić niemal za grosze bo najwięcej kosztują do nich oryginalne wkłady, ale na to jest super tip - ja kupuje takie foliowe rękawy na Allegro i wkładam je do oryginalnego wkładu. Wtedy wychodzi mnie to kilka złotych, a nie np. 25zł za wkład :)
Tak mama jak juz przyjedzie to duzo mi porobi.Nie przyjezdza za czesto 120 km ma, moj tata tez choruje teraz wiec mniej. Jest juz na emeryturze jednak, wiec jakby nie patrzec ma wiecej czasu.
Ten kosz fajna sprawa.Pamietam ze z kazdym prawie pampkiem musialam latac, a smietnik wtedy mialam daleko.Te " aromaty" mnie do tego zmuszaly pamietam.A teraz to wygoda z ta blokadka worka:)

reklama
Kolejny raz będę myła w lipcu o ile siły będą :) O super sprawa z tym koszem na pieluchy, muszę pooglądać :) Moi rodzice 15 km od Nas, ale czynni zawodowo a teraz jeszcze postanowili wyremontować kuchnie i wymienić meble, od zeszłego tyg u nich masakra remontowa. Dlatego w tym roku święta spędzają u brata a ja u rodziny mojego T...

Do góry