reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja dopiero jak urodzilam smarowalam sutki benpantem jak dobrze pamietam. Nic z nimi sie nie dzialo. Bardzo czesto porabione sutki sa wynikiem zlego przystawienia do piersi. W szpitali mi przystawialo tak Julke ze miala nie tylko sutek ale i brodawke w buzi. Mi nigdy sie nie udalo tak, ale mimo wszystko cyce daly rade. W sumie jedyne co to odstawienie bylo bolesne. Ennis ja mialam po pierwszym porodzie. Podskocz do apteki i niech Ci dobiora.

Mialam spotkanie z polozna, w szoku jestem jak wszystko spada do minimum. Nie sluchalismy serca, nie mierzyla brzucha a jedyne co to cisnienie i sprawdzila wyniki badan krwi. Okazalo sie ze ta co byla na pierwszym spotkaniu, podzeszla do sprawy troszke olewczo. Powinna mnie wyslac na krzywa cukrowa od samego poczatku. Tak wiec ide w ten piatek i juz mi chce sie plakac. Podobno zmienili tez napoj do picia i juz nie daja tej ochydnej lucozady a jakis inny pomaranczowy. Znajac zycie, rownie paskudny.
Lucozade zmienili bo producent zmienił skład i jeśli dobrze policzyłam to byś musiała wypić 2L żeby było tak jak kiedyś [emoji85] na na luzoade patrzeć nie mogę.

A która to była wizyta? Na 16 weeks?

reklama
Dziewczyny a jak Wy liczycie? Jeśli mam 14+1 to mam 15 tydzień???

Jutro na 9 wizyta [emoji847][emoji847]

Tak, tzn, że weszłaś w 15 tc, 14 się zakończył. Lekarze liczą (np przy porodzie) zakończone pełne tygodnie.

Część dziewczyny ;) Dużo ostatnio piszecie, a na forum zaglądam zazwyczaj rano, jak czekam, aż się tabletki wchlona i zawsze jest sporo stron do nadrobienia. Ale dzięki wam zostałam uswiadomiona, ze przecież jest coś takiego jak szkoła rodzenia. Kompletnie o tym zapomniałam. Na pewno sie zapisze w połowie lutego, jak już będzie 20 tydzień.
A mam do was pytanko. Teściowa wczoraj powiedziała, ze powinnam już zacząć hartować skutki, żeby nie bolały tak bardzo podczas karmienia, jakie są wasze doświadczenia? Trzymam kciuki za wizytujace i miłego dnia wszystkim ;)

To jest stary mit, nie robi się żadnego hartowania ani innych cudów ;) Ani wodą, ani szczypania i innych cudów. Odnośnie kp polecam bloga hafija i mleczną pomoc :) Szkoła rodzenia raczej po 30tc, przez kilka ms zdążysz pozapominać.

U mnie leci 13tc, w czw mam i wizytę u prowadzącej i prenatalne, próbuje na środę przełożyć usg żeby mieć już wynik do gina, ale nie ma miejsc póki co, jutro jeszcze mam dzwonić. Mój syn dziś wreszcie w żłobku, w dodatku tata go zawiózł, wiec dodatkowe 3h w domu - udało mi się i robotę podgonić i chatę ogarnąć z grubsza.

Ja
smarowałam Maltanem a potem wyczytałam, żeby swoim mlekiem smarować i faktycznie było lepiej.
A o mleku tez slyszalam. W sumie nie probowalam bo nie musialam. Pamietam ze pol roku juz Julka miala jak znalazlam liscie kapusty w zamrazarce. Mama na zas mi przyszykowala na wszelkie zapalenia. A jedyne co mi sie stalo, to w pierwszym tyg taka kulka pod pacha. W sumie tam mam wezel chlonny powiekszony od zawsze. Kazali mi masowac przy karmieniu i zszedl po tyg moze.
Lucozade zmienili bo producent zmienił skład i jeśli dobrze policzyłam to byś musiała wypić 2L żeby było tak jak kiedyś [emoji85] na na luzoade patrzeć nie mogę.

A która to była wizyta? Na 16 weeks?
To nie wina producenta a panstwa[emoji6] Ustawa o cukrze zmusila ich o obnizeniu zawartosci. A pilas tez gel juz? Czy lucozade? Tak to 16 tydzien, ale dostalam dodatkowe spotkania z polozna za 2 tyg.

Ennis, przypomnij mi jak to z tym piciem.przed badaniami? Pd 24 mam nie jesc, czy juz nie pic? A od 22 nie jesc?

A o mleku tez slyszalam. W sumie nie probowalam bo nie musialam. Pamietam ze pol roku juz Julka miala jak znalazlam liscie kapusty w zamrazarce. Mama na zas mi przyszykowala na wszelkie zapalenia. A jedyne co mi sie stalo, to w pierwszym tyg taka kulka pod pacha. W sumie tam mam wezel chlonny powiekszony od zawsze. Kazali mi masowac przy karmieniu i zszedl po tyg moze.To nie wina producenta a panstwa[emoji6] Ustawa o cukrze zmusila ich o obnizeniu zawartosci. A pilas tez gel juz? Czy lucozade? Tak to 16 tydzien, ale dostalam dodatkowe spotkania z polozna za 2 tyg.
Piłam lucozade ale to było z półtora roku temu od tego czasu nie robiłam.

A tak wracajac do sutkow... To ja karmilam mlodego do 11 tygodnia przez silikonowe nakladki... Bo nie umial bidulek zlapac. Takie mam plaskie suty. Przyznam, ze teraz krzyzuje palce w rekach i stopach, ze bedzie lepiej!!! I ominie nas ten laktohorror!!! [emoji33][emoji123][emoji6]

Plus.. przy porodzie odeszly mi wody ale zero akcji. Wiec polozna kazała suty rolowac. I mi je ten biedny maz maltretowal 1.5 godziny, zeby jakiekolwiek skurcze wywolac. Skonczylo sie oksytocyna[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry