reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Czy któraś z was odstawiała luteinę? Brałam 2xdziennie od tygodnia 1xdziennie tylko nie pamiętam przez ile miałam tak brać do całkowitego odstawienia
Ja brałam tylko raz dziennie dopochwowo i jak byłam ostatnio u lekarza to mi zostało 7tabletek i kazał tylko je dokończyć i nic więcej dalej. A kończyłam je brac jak byłam w 13 tygodniu i się własnie obawialam że za wcześnie skończyłam je brac no ale lekarz chyba wiedział lepiej [emoji38]

Hej dziewczyny
Trzymam kciuki z wizytujace. Ja tak jak juz kilka mam wizyte 28 wiec to bedzie goracy dzien relacji z wizyt.
Ja cukrzyce mam juz stwierdzoną i jestem na insulinie a cukier mialam tylko zly naczczo (90-97).
Wszystkozajete przy Haszimoto masz tak mała dawke eutyroxu? Moja dwojka dzieci tez to ma i bierze dawke 67,5 i 50. Czy później sie reguluje hormon i mozna brac mniejsza dawkę bo im ciągle zwiekszaja?
A ta insulina to jest w tabletkach czy w zastrzykach?

Hej dziewczyny
Trzymam kciuki z wizytujace. Ja tak jak juz kilka mam wizyte 28 wiec to bedzie goracy dzien relacji z wizyt.
Ja cukrzyce mam juz stwierdzoną i jestem na insulinie a cukier mialam tylko zly naczczo (90-97).
Wszystkozajete przy Haszimoto masz tak mała dawke eutyroxu? Moja dwojka dzieci tez to ma i bierze dawke 67,5 i 50. Czy później sie reguluje hormon i mozna brac mniejsza dawkę bo im ciągle zwiekszaja?
Mi wyszło 91 i lekarka nic nie mówiła...

Byłam dziś u lekarza, ale z pakietu medycznego. Niestety, wyszłam rozczarowana. Nie dostałam skierowania na morfologię ani mocz, a ostatnie wyniki miałam miesiąc temu. Na początku miałam nie mieć w ogóle usg, ale położna dowiozła sprzęt. Na usg nie widziałam w zasadzie nic oprócz nóg dziecka... Ale widziałam, że serce bije- nie wiem z jaką częstotliwością. Szyjkę macicy bada się „recznie”? Bo tak miałam wykonane badanie. Łożysko jest na przodzie- to dobrze? Nie wiem nic, moje pytania pozostały bez odpowidzi...
Na szczęście wizyta u mojego lekarza w środę za tydzień. Muszę umówić się prywatnie na usg połówkowe, bo tutaj to dowiem się, że ma nogę, rękę i jest ok :D

Ja teraz jestem bez leków już, po ciąży mi poleciało tsh poniżej oznaczalnego poziomu. A ogólnie nigdy nie miałam wyżej niż 1.8 (kiedyś, dawno, za dzieciaka). To zależy od wyników badań wszystko. Hashimoto może dawać na zmianę epizody nadczynności i niedoczynności, a może też być przez długi czas tsh w normie.

reklama
Natka ręcznie bada się zwartość, twardość i ujście zewnętrzne. W USG dopochwowym się ja mierzy i ogląda ujście wewnętrzne

Do góry