reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

W żłobku nie bylo tragedii, płakała ciągle ale uspokajala się na rękach. Poznałam panią która będzie z nią w grupie, jest super:) mówiła że najdłuższa adaptację miała 1,5 miesiąca- i dziecko płakało po 8h więc nie poddawać się:/ ale jest mega fajna więc trudno damy radę, trzeba zacisnac zęby.

Na odparzenia dostałam jakaś maść robiona ale zdążyły jej przejść zanim posmarowalam ale.chyba dziś się nabawi nowych bo właśnie wrocilysmy ze żłobka i zasnęła na piersi z kupą w pieluszce.

reklama
Emol zawsze lepiej jak masz jakiekolwiek wątpliwości iść do lekarza, nie ma co eksperymentować na swoim dziecku ;)

Pumelova rozumiem co czujesz bo już na samą myśl, że Emi by za mnĄ płakała mam stresa.No i ja od razu bym sobie myślała kategoriami psychologicznymi, że czuje się pewnie niekochana i odrzucona i to jakoś wpłynie na jej życie heh Z jednej strony wiem, że przecież dziecko kiedyś musi odejść ale z drugiej roczne dzieciątko....? Co do przyzwyczajenia się...miałam w rodzinie u mojego ex dziewczynkę, jego siostrzenice i ona była bardzo wrażliwa.Wysylali ją do przedszkola jak miała 3, 4,5 lat i za każdym razem po kilku miesiącach przerywali bo Oliwka jąkała się, moczyła no i non stop płakała.Dopiero była gotowa na zerówke i wszystko było ok.Także różnie bywa...
Chybra a może zakładaj mu pieluchy tetrowe? Żeby poczuł tą niewygode...no a z drugiej strony każde dziecko jest inne także bez spiny Chybra:)
Emi od 2 miesięcy jest tylko ze mną także nie wiem jak będzie po powrocie.Jak R do nas przyjechał po 3 tyg to.go nie poznała:( widać było, że mu się przykro zrobiło...
Wow, Nika gratuluję!

Aim nie widze, zeby miał rany. Inna sprawa ze on nie zna tego bolu, bo nigdy nie miał odparzeń.
Na razie niczym nie smaruje- o 13:20 ide do lekarza. Bo kulka strzałów śluzu było...

Bab dzięki.

Dzięki dziewczyny!
Tak naprawde to sam odbyt i pod moszna. Mocno czerwona, ale bez ran.

Aim dzięki za info. Nam jak byliśmy w szpitalu to zalecili więc teraz używamy na własną rękę bo pomagało ale w takim razie też nie będę go używać skoro tak powiadasz :) Ola daj znać po wizycie.

U nas K i L po razie mieli takie tyłki odparzone do krwi i pomagała ziemniaczana, kąpiel w krochmalu i gdy pupa była już taka bez ran to krem Nappiderm.

Dieta lekkostrawna, na razie bez miesa. Ew smecta. Woda z cytryna i probiotyk. No i bephanten. Aleeeee ja tez chybazastosuje krochmal.

reklama
Do góry