reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mmag18 my zaczęliśmy pod koniec października chodzić na rehab, a w domu to chyba od listopada zaczęliśmy. Zmieniali nam te ćw pare razy.
Z tym kłopotem to prawda:) W sumie cały czas coś się dzieje, dziecko im większe tym dziwniejsze rzeczy wymyśla i tym bardziej bas wyprowadza z równowagi i nas zadziwia swoją kreatywnością, ale no nie wiem, chyba po to żyjemy żeby się z tym zmierzać:-D

reklama
Dziewczyny te nosidła jak potrzebujecie tylko na wakacje to nie lepiej wypożyczyć? Są takie sklepy z chustami i nosidłami gdzie Wam dobiorą odpowiednie i wypożyczą. Tak jak Pumelova pisała. Ja w takim kupowałam chustę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja już posprzątałam, młoda śpi i mam czas na kawkę :) może jeszcze jakieś ciasto upiekę :)
Chybra wszystkiego dobrego na 7 miesięcy :)
Aha moja też zgrzyta zębami, ale mi się wydaje że to nic nie oznacza. Po prostu u mojej wyszły górne jedynki i odkryła że ząbki mogą zgrzytać. Tak mi się wydaje i mam taką nadzieję :)

Napolka93 dużo siły życzę, oby Asia szybko wróciła do zdrowia :)

Pola@ ja nie wiem dlaczego teraz tak jest że nie zaleca się trzeciej cesarki. Moja mama miała 3 cesarki i wszystko ok. Widocznie teraz coś się pozmieniało. Ale z drugiej strony moja mama rodziła prawie 30 lat temu. Medycyna idzie do przodu, dlatego mnie to trochę dziwi.

Pola mi moja ginka powiedziała, że trzecią cc jeszcze moja macica zniesie [emoji16] za to mój słynny teść gin jest przeciwnikiem więcej niż dwóch cesarek, czysto z medycznego punktu widzenia to ciąża po dwóch cc z góry jest ciążą zagrożona

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Chętnie się z Wami spotkam jak będę w Tychach, wstępnie planujemy pojechać w drugiej połowie lipca.

Z jakim wyprzedzeniem podaje się nystatynę przed antybiotykiem? Nic nie doktor nie mówiła, ale chyba trochę wcześniej trzeba dać? Pół godziny wcześniej wystarczy?

Dzięki za odp. O inhalatorach, u nas w aptece był tylko diagnostic- wydaje mi się że ta maseczka jest na nią za duża…

Kasia_831- ja mam dokładnie to samo, z jednej strony tak wewnętrznie czuję że powinnam jej poświęcić 100 % mojego czasu, ale z drugiej strony (tej racjonalnej) wiem że tak się nie da, bo przecież muszę coś ugotować, zjeść, chociaż trochę dom ogarnąć i odpocząć, ale rozumiem Cię doskonale… też mam bańki chińskie, one są świetne na cellulit ale jakośnie za dobrze mi szły te masaże, albo za mocno, albo za lekko, no w ogóle bez wyczucia.

Chybra –mój m jak do domu kiedyś wracał (jak się dopiero co poznaliśmy) jeleń mu wyskoczył na drogę, a że właśnie zima była i podoga kiepska to całe auto na złom, dobrze że m się nic nie stało… najlepszego na 7 miesięcy! Asia ma 7 i pół ale nadal ząbkó1) brak

Misia12- i jak po szczepieniach?my mieliśmy mieć w styczniu ( i to wcale nie ostatnie) ale z uwagi na „konieczność „ opinii neurologa przełożone, a że teraz chora to chyba dopiero za miesiąc ją zaszczepią.

Beatka582- zaskoczyłaś ją nowym smakiem, może się powoli przyzwyczai, ja mojej dałam kiedyś odrobinę jogurtu naturalnego i w sumie miała taką minę jakby się zastanawiała jak powinna zareagować. My też za rok być może rozpoczniemy starania- ale jak dla mnie to mogłaby być druga dziewczynka-

Maziajka- jak karmisz takiego maluszka kanapką z masełkiem? Nie krztusi się przy jedzeniu?

Mmag18- u nas też jest problem ze stópkami, ale dałą jakieś ćwiczenie którego „nie da się” wykonać, przynajmniej ja nie umiem.

Napolka zdrowka dla Asi! Co do jedzenia to nie Jagoda sie nie krztusi normalnie siedzi w foteliku faje jej chleb do reki i zjada.Tak samo robie z bananem itp

Przyszla mamusia wiesz co wydaje mi sie ze ona slabo je bo za czesto dostaje po prostu nie zdarzy byc glodna.Sproboj jej zrobic dluzsze przerwy w jedzeniu.

Ja tez 2 cc mam za soba i 3 nie planuje.Po 2 mam dosc! Jeszcze te wszystkie komplikacje ja juz podziekuje!

Pola Majorka no pieknie!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka ja tez Idze daje chlebek dzisiaj akurat jadła z pastą z cieciezycy :) nie krztusi się powoli mówię jej żeby jadła :)
Dużo siły i zdrowia dla Asi :*

Ja kupować nosidla nie będę wypozycze na wczasy tylko bo wątpie, że iga będzie w ogóle chciała w tym siedzieć ;)

Pola możesz polecić jakiś hotel na Majorce ? Albo ofertę jaką widzialas :)

Chybra najlepszego na 7 MSC :*

Aha nawet nie chce myśleć jak Iga będzie miała zęby u góry i będzie zgrzytac to będę chyba w słuchawkach chodzić :p

My dzisiaj do znajomych jedziemy ale czekam na wiadomość czy wszyscy u nich zdrowi bo mają dwójkę dzieci ;)

Aha extra:)

Mmag to nasz fizjo jak tak mega płacze podczas ćwiczenia to gwizda albo uderza ręka o materac i się uspokaja więc chyba też możemy tak robić:)

Napolka biedactwo współczuję choroby i braku pomocy. Opierdolilabym z góry na dół. W końcu to nie tylko Twoje dziecko..
Ja w czasie inhalacji puszczam teledyski śpiewających Brzdacow bo inaczej nie da rady.

Pola ja miałam zamiar się wybrać do sklepu pooglądać i przymierzyć ale jakaś dziewczyna z niedaleka zaprosiła mbie do siebie, bo ma na sprzedaż używane jedno i kilka mi pokaże jakie ma, inne rodzaje.
Super że majorka[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ewella Iga pewnie pogardzi nosidlem[emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella90- udanej zabawy- jeśli można to tak nazwać. przynajmniej trochę się rozerwiecie, my musimy w domu siedzieć przez najbliższe dni, cieszę się że przynajmniej jutro z domu się wyrwę na krótkie zakupy do diety, bo inaczej bym oszalała w domu.

Pumelova- dzięki za podpowiedź wieczorem jej coś włączę o ile będzie chciała chociaż spojrzeć bo tak się rzuca że masakra, jak długo inhalowaliście? tzn ile minut? u nas nawet minutę ciężko, w ogóle to nie wiem ile wlać tej soli fizjologicznej bo nie zapytałam lekarza...

reklama
Chybra gratuluje 7 mc :)

Co do nosidla to chyba lepiej pozyczyc lub kupic uzywane bo nowe ceny maja kosmiczne. Ja po uzywaniu chusty jak ubralam nosidlo bo mamy po starszym to wole chuste :) w ogole to zastanawiam sie czy nie nauczyc sie wiazac na plecach ponoc to mega wygodne.... Sama nie wiem

A u nas dzis obiad z piosenkami na youtube, no coz nie wazne jakimi metodami ;) a my dzis nalesniki jedlismy i mam dzem z czerwonej porzeczki, taki kwasny bez cukru moja mama robila :-) i Piotrek jadl jak glupi :) az krzyczal zeby mu dac :) moze alergii nie bedzie mial.

Do góry