reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tylko że on nie wygląda żeby go cokolwiek bolało. Prędzej swędzi z naszych obserwacji i prób ulżenia mu.

reklama
Pumelova Jagofa tez tak miala ze w nocy sie najadala bo jednak jak co chwile jadla a ja jeszcze ja stymulowalam to chcac nie chcac jadla i usypiala i w dzien nie byla glodna po 3 dniach zaczela jesc wiecej w dzien.

Wg mnie wszystko zalezy od dziecks nie ma co uogolniac jedno usnie przy cycu i bedzie spalo pieknie cala noc jak moj Jasiu.
A drugie bedzie budzic sie co chwile ...taki typ mozna probowac cos z tym zrobic ale nie zawsze sie uda.

Na pewno nie zabieralabym cycka dziecku 2-3 miesiecznemu bo ono tego potrzebuje.
Polrocznemu mozna sprobowac wyregulowac nocne karmienie ale nie kazde dziecko bedzie na to gotowe.

Druga sprawa te nasze dzieci tak szybko rosna ze kiedy jak nie teraz?Zaraz nie beds chcialy spac przy mamy cycku;p
Na pewno gdyby Jagoda mi mocno plakala i sie zanosila wolalbym ja na rekach uspac niz meczyc dziecko.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
L lubi gryzaka takiego fioletowego z wypustkami wyglądającego jak precel chyba z Canpolu:blink: Nieźle, bo L robi i lubi wszystko odwrotnie niż K, K nie lubił gryzaków, miśków, ale za to lubił smoczka, a L na odwrót.
O usypianiu to nawet się nie wypowiadam, bo popełniamy wszystkie błędy, których mówiliśmy, że nie będziemy robić. Ale przynajmniej jak już usną to dobrze śpią.
Zbierzemy dupala za jakąś godz i skoczymy po parę rzeczy do domu. Uwielbiam kupować takie rzeczy do wystroju, nigdy mi się to nie znudzi:blink: Zwłaszcza, że u nas wykończenie mieszkania potrwa jeszcze z 10 lat.
Wczoraj na reszcie ktoś kupił od nas i odebrał starą szafę z góry, zamontowaliśmy też na dole taką szafkę witrynę, bo miejsca na rzeczy nam zaczyna brakować.
Na obiad fryty i hamburgery roboty męża ymmmm:laugh2:

Hej,

Co do gryzakow to Natce kupiliśmy pod choinkę zyrafke i jest zachwycona także ja też polecam :)
Dziewczyny,a dużo z Was jeździ już w spacerowkach? Natka już stabilnie siedzi od 2 tygodni i się zastanawiam czy jej nie przesadzić???

Dziewczyny A może to taki etap bo u nas też masakra że spaniem i odkładaniem do łóżeczka??? Ja się dzisiaj zaczęłam nawet zastanawiać czy nie zrezygnować z kp chociaż chyba bym się zaplakala za karmienie ale też już jestem tym zmęczona. Ja też już dawała ibufen ale u nas nie było zmiany po nim. Zastanawiam się jeszcze nad viburcolem...My mamy trochę trudniej bo dziewczyny we trójkę śpią i nie chce aby starsze się rozbudzily przez Natkę :/ Przez to nocne karmienie mam cycki jak na początku karmienia ;)

Ostatnia edycja:
No tylko u nas smoczka nie używamy to nie wiem czym mam ją zagadac na te parę h, a druga rzecz jak ją biorę żeby już nakarmić to Iga tak się zachowuje jakby z pol dnia nie jadła... Wiec juz sama nie wiem...może w dzień częściej ją spróbuje karmić ?
Cos będę próbować z tym karmieniem nocnym ale to w przyszły weekend bo w tygodniu mąż musi być wyspany do pracy.

Pumelova spotkanie było miłe :) siedzieli długo u nas ale udało się uśpić Ige jak byli a tego się obawialam ;) super, że bliźniaki rosną zdrowo :*

Madzik ja od jakichś 3tyg w spacerówcw najbardziej płasko jak die da. Kuba nie siedzi, ale do gondoli juz sie nie mieścił...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Widzę, że jednak na butli to łatwiej dziecko wyregulować. U mnie Lidka je 18-19 koło 20 zasypia i do 6-7 śpi. Czasami obudzi się i chce smoka, a czasami daję jej wodę.
Mała taka maruda ostatnio jest, że brak mi słów. Zaczęło się 1 stycznia, super początek roku.

Jak dla mnie to ten dzień jest kompletnie do dupy. Już siły nie mam. K od rana tak się drze o byle g*wno i wali fochy, bije L, nosz ku*wa. W sklepie kupiłam piękne berło do kibelka i co? Stłukłam ehhhh. W piekarni też nic nie było z tego co chciałam . Chcę spać...

U mnie usypianie na rękach ale zasypia tak mega szybko więc nie jest to problem. W dzień luzik tylko wieczorem budzi się jeszcze ze 2 razy dość szybko a potem śpi kilka godzin. No najlepiej śpi jak śpi z nami ale nie chce jej w łóżku więc robię to w ostateczności. Wtedy je co 4h.

Abed a jak przyrosty?

Maziajka to może wypróbuję kiedyś to żeby sama zasypiala. Czasem jak się obudzi to wystarczysmok ale to muszę go dac zanim się mocno rozbudzi i wtedy działa. Bo tak to wypluwa smoka jak tylko zaśnie, nie śpi z nim.

Ewella moja w dzień za cholerę więcej nie zje. Super że spotkanieudane:) my byliśmy u znajomych wczoraj, Agatka grzeczna i potem spala w wózku a po 19 do domu i super;)

Chybra wspolczuje że taki słaby dzień.

My mamy dziś dobry dzień[emoji173] z rana kwiaty, na obiad mąż zrobił pizze [emoji7]a później idziemy na PIERWSZĄ randkę sami odkąd jest bąbel. Mamy dziś 12 rocznicę od pierwszej randki[emoji16][emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola W dodałas mi odwagi i przesadzilismy Natkę do mojego kochanego maclarena :) Tylko muszę jakieś nakładki na rączki kupić bo jakieś brzydkie się zrobiły.

Mąż z dziewczynami choinkę rozbieraja i zapewne jutro czeka mnie mycie okien i pranie firan ale przynajmniej porządnie podłogę umyje jak nie będzie choinki

Aaaa i Natka zaczyna raczkowac już nie tylko do tyłu ale przed siebie najchętniej jak się Jej położy telefon heheh

Pumelova samych wspaniałych rocznic Wam życzę i duzoooo miłości i wzajemnego szacunku i zaufania

Do góry