reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Moja w sumie nie ogląda bajek w tv ale za to o YouTube w telefonie robi awanturę na całą wieś. Sporadycznie wlaczalam jej trochę w ciągu dnia ale źle się to kończyło. Zauważyłam że robi się uzależniona i teraz jest zakaz. Piosenki nagrałam jej na USB i puszczam z wieży. Potrafi przyjsc i powiedzieć 'mama pokaż cha cha cha (czyt.zdjecia)' a później bierze tel i wchodzi w YouTube. Albo mówi 'włącz mi lalala nie będę plakac' więc już taka cwana jest. Ale naprawdę widzę że w złą stronę to idzie więc robię jej teraz detoks. Książeczki uwielbia. Bardzo lubi żeby jej opowiadać, zna już wszystkie zwierzęta i tak śmiesznie jak sama czyta. Zauważyłam że ma też pamięć do piosenek, śpiewa sobie Przedszkolaczka, Jagodki, Wlazl kotek, Baby shark i teraz odkryła Koła autobusu. Ogląda i naśladuje jak śpiewają.

reklama
Agatce puszczam na netflixie mickey mouse clubhouse albo peppe, bo te bajki lubi. Staram się pół godziny dziennie nie więcej. Czasem nie ogląda w ogóle a jak długo jestem sama z dwójką to wtedy obowiązkowo:p

U nas rano czasem leci jakaś 1-2 bajki, wieczorem 30-40 minut - włączamy TVP abc. Była dawno temu faza na telefon ale szybko zauważyliśmy uzależnienie i skończyliśmy. Było kilka dni ciężko ale teraz zero zainteresowanie tel. Rano bajek często nie chce, nie patrzy nawet ale dobranocka być musi.

A jak jest u Was z bajkami? Moja ma swoje ulubione. Z baby tv. Tam nie ma reklam, tylko bajki dla maluchów i piosenki

U nas totalne ZERO. Tylko książki. Z bajkami z yt miał mega krótki epizod kiedy musiał dostawać lek do inhalacji i musiał wysiedzieć w totalnym spokoju kilka min. Bo ogólnie inhalacje spoko, ale czasem lubił sobie zdjąć, a przy tamtym leku nie mógł ;) ale
To była chwila

O matko.... Moja uwielbia ogladac tv. W naszym domu gra od rana do wieczora. Ona oglada tak ciągiem moze z godzine... Tak to się bawi przy tv[emoji44]

Linoone u nas też kaparka w ruchu w piasku kinetycznym i w tv. Ale i dak miłością Grzesia jest traktor :) ma ich z 50. I też ogląda np zawody traktorów, wyścigi. Ostatnio zaczął się też interesować pociągami więc pora na wizytę w Ikea. Ach te chłopaki.

Jakie kolory czy pełne zdania? Dajcie spokój ,L ledwo mówi słowa typu mama, tata, papa i odgłosy zwierząt ,pięknie Mu to wychodzi i słodki jest w tym ,ale zazdroszczę Wam, że tyle Wasze dzieci mówią.
Zaczęliśmy nocnikowanie i na pewno idzie nam o niebo lepiej niż z K . Lata z sisiorkiem gołym gdy jesteśmy w domu. Siada chętnie, sukcesy są, jest wtedy ogromne brawo, ale są również porażki jak poślizgnięcie się na qpie:p Gdy założę Mu majteczki czy pieluche to ładuje w nie wszystko, ale będziemy pracować dalej.
Wiem że muszę z Nim wcześniej niż z K pracować żeby w p-kolu umiał już na tip top.
W ogóle bardzo ładnie je sam łyżką i widelcem, bardzo się od początku garnął do tego.
Jest mega mądry, wszystko o co Go poproszę to zrobi czy przyniesie, odniesie, ale niech jeszcze ta mowa ruszy.
Tv u nas leci cały dzień w tle, ale w sumie rano są tylko bajki ,o 10 zazwyczaj wychodzimy, a późnej to już Mtv Rock ,malowanie ,gry ,zabawy :) Ma swoje ulubione bajki np Tomek ,Sam,świnka Peppa ,Bing ,a i czasem na telefonie ogląda Teletubisie ,ale to tak raz dziennie na chwilę.
Książeczki i malowanki uwielbia:)

Oj fajny dzień był dzisiaj, sałatkę jarzynową zrobiłam i ciasto marchewkowe i pojechaliśmy do rodziców, posiadówa rodzinna, brat przyjechał, śmiesznie było. No ale cały weekend zapowiada nam się super, buziaki:-*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wasze dzieci też obgryzaja paznokcie? Moja teraz to cały czas, nąwet nie mam co jej obcinać. Morfologie ma w normie.

reklama
Do góry