reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia nie zwróciłam uwagi na kolor, w każdym razie była ciemna. Jeżeli to byłaś Ty, to widziałam Cię koło przystanku przy intermarche.

Emol szkoda, że tak tata postąpił. No i fajna fryzurka :D

Judith patrząc na oferty u nas, to naprawdę ok dom za takie pieniądze. Ma swoje minusy np. dziki podchodzą na podwórko i dojazd, ale coś za coś :p

Mmag fizjoterapeuta mówił, że często asymetria ma związek ze wzrokiem, dlatego się badaliśmy. Moja intuicja mi mówi za to, żebym szła z Małą do laryngologa, bo wydaje mi się, że ma krzywą przegrodę nosową. Śpi z rozchylonymi ustami i czasami zdarza jej się charczeć przez sen. Już nawet rozmawiałam z koleżanką logopedą.

Nie wiem, co mojej Lidce się działo wieczorem, chyba brzuch ją bolał. Strasznie napięta była i płakała, tylko leżąc na brzuszku się uspokajała. Na szczęście szybko zasnęła, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Bardzo dobrze, że myślisz o wizycie u laryngologa! :) Lepiej sprawdzić czy Maluch faktycznie nie ma problemów z przegrodą nosową i chrapanie oraz inne nieprzyjemne skutki są tym spowodowane. Życzymy dużo zdrowia! :)

reklama
Chybra ja tak robilam ze starszym, siedzial bawil sie a ja do niego gadalam, spiewalam. Ten wysiedzi 10 minut max pozniej ryk.... Jak sie juz wkreci to mi go szkodac i musze sie nim zajac.

My dzis na szczepienie.

Misia nie interesowałam sie tym, ale ktos kiedys mi mowil, ze cytrusy ok roku sie podaje. Nie wnikałam w temat :) tym bardziej, ze przed nami zmiana mleka, wiec przynajmniej tydzien nie bede mu poza mlekiem nic podawać :) dlatego pytam.

Emol nie powiem Ci, ze u każdego występuje pogorszenie skory. Na pewno u Kuby, ktory ma skore raczej wrażliwa i skłonna do podrażnień. I jest obciążony ryzykiem alergii. Takze nie wiem jak u Was, ale na pewno lekarz Wam powie co i jak:)

Misia nieprawda z tym, ze powinno zwalić z nóg ;p ja jak juz nie odciagalam pokarmu to wypiłam jedno piwo nastawiona, ze je poczuje po takiej przerwie i sie wyluzuje i co? Nic... jedyne co czułam, to rozepchanych brzuch, bo poza piwem nie pije gazowanych napojów [emoji23] nie poczułam w ogole alkoholu

Co do swiat.... ja tez wlasnie ogarnelam, ze to juz zaraz. A nie mam prezentów!!!! A co gorsza-kasy brak.

Maziajka ok, dzięki za info :) nie wiedziałam.
Czytałam, ale zapomniałam zupełnie [emoji23] nie wiem, mozg po ciazy jeszcze nie pracuje dobrze [emoji23]

Abed powodzenia na szczepieniu! A w sumie po ;)

Kuba wczoraj popołudniu marudny. Nie zwalam tego na scZepienie. Sama nie wiem o co mu chodzi.
Ale! Ogarnął znikanie osob. 3 razy przeprowadziliśmy próbę. Wieczorem bylismy z nim z mężem w pokoju. Miał spac, ale nie chciał [emoji23] ni u maz wyszedł, ten w ryk. Myśleliśmy ze przypadek, ale wrocil sie- Kuba spokojny. Wiec max znowu sie schował i ten znowu w ryk. Takze tak... o ile za mna tak nie płacze bo ma cały czad to zauważyłam zr za mężem tęskni i jak ten wraca z pracy to Kuba mimo ze ma juz na maksa zmęczony wzrok walczy, wyrywa sie i pręży, jak probuje go uspic. Marudzi na maksa, ale twardo chce spędzać czas z tata.
Teoche to problematyczne, nie powiem :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A wiecie od czego ja zaczęłam rozszerzanie L? Od flipsów:laugh2: Kiedyś zobaczyłam, że K mu dał i normalnie w łapkę i do buzi i sobie tak dziamdział i całego wciągnął, no czad po prostu! Miałam zacząć dopiero po Nowym Roku, ale skoro tak wyszło to ok. Teraz tak jednego lub dwa mu dziennie dam i się trzęsie aż ze szczęścia. Także no, nie będę dziecku radości odbierać:laugh2:

Misia teraz już cycus 2 razy dziennnie. Z rana po nocy i w ciągu dnia. Przez to że mu tak smakują warzywa, kaszki, owoce i szkoła to myślę że do kina roku tak pociagne (jak nie krócej) i zostaniemy już na mm

Ola w jakbym o moim czytała. Mama to nudna jest i za mną nie tęskni. Ale jak mąż z pracy wraca to on choć zmęczony to cieszy się i piszyczy, aż go różności.

swięta za pasem, mam już prawie wszystkie prezenty, a na pewno wszystkie sa w drodze:D

mam problem, młoda od weekendu nie chce jeść z jednej piersi. wczesniej ją preferowała a teraz pociągnie 2 razy i w ryk. tylko w nocy je z niej normalnie i do południa.. odciągam laktatorem zeby mi laktacja nie siadła:/ ktoś tak miał?

ewella wspolczuje marudzącego męża.nas się nikt nie pyta czy mamy ochotę nosić, z defaultu należy to do nas ;/ czasem jestem wściekla jak on sie po prostu kładzie spać a ja noszę. ale wtedy jak się budzi w nocy to nie wstaję dopóki nie wstanie on.
mam lekki kryzys bo mąż siedzi na termach a ja dostaję szału z agatką, przechodzi sama siebie.
super fryzjer, kosmetyczka! ja już kasy nie mam, wypłata po świętach. :(

emol śliczne włosy

maziajka dałam jej do polizania :) no ja zakładam że nie będzie miała na nic alergii ale to wyjdzie tak napradę jak dostanie cos jesc bo jedyna wysypka była do tej pory po jakiś ciastkach (spulchniacze w skladzie etc).

liluli banki nie lubią, ale kurde pisze 0% ale kazali mi splacic 450 zl wiecej, wkurzylam sie i splacilam w jednej racie tak zeby mi tą dodatkową kasę oddali. nigdy nic nie wezmę na raty więc luz

misia ale poco mam splacac systematycznie? nie potzebuje historii kredytowej;) nie zamierzam brac kredytu

chyba tyle jesli chodzio odpoisywanie bo młoda zaś jęczy jęczy jęczy pierdolca dostanę

Nie wiem czy to po szczepieniu, skok, Zmiana mleka (ChoxiaZ dzis w połowie dnia dostał, a wvzesniej tez marnie jadł), zęby... czy komboale zjada mi po 100ml... i wiecej nie idzie... maaaasakra

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Chybra a te chrupki kukurydziane nie kleją mu się w buzi? Pytam bo nie znam się :) ciekawe czym brat jeszcze czestował ? ;)

Emol gdzie można zobaczyc twoja nową fryzure bo wszyscy chwalą a ja nie widzę

Pumelova mi tak Iga nie chciała pić z jednej jak miałam to zapalenie piersi ale później bylo ok. To też zazdroszczę mężowi Twojemu poleżala bym w termach :)
A moze Agatce zęby idą i marudzi ? Tez wieczorem nie idę jak Iga płaczę ale jak widzę że on nie ma zamiaru iść to ide juz wkurzona za niego..
Też mam kupione prezenty juz :)

Dzisiaj była siostra starsza w odwiedziny, później teściowa- pogadala jaki to biedny mój mąż że się źle czuje i wg...ehh i pytaliśmy jej czy w święta tak jak zwykle (chodzimy do nich w 1dzien świąt) a ona mówi no nie wiem jak to chcecie zrobić Iga przecież jest...hmm nie rozumie o co jej chodziło, ja się nie narzucam ugotować umie to w domu możemy zostać :D
Bylam na mieście Iga była pojedzona ale marudziła to mąż stwierdził że glodna i dał jej deser marchew-jablko-winogron...ehh i tłumacz takiemu że najpierw jedno warzywo...

reklama
Pumelova ja miałam wszystkie reenty. Miałam. Bo szczur wyszedł z klatki i mi poobgryzal papier i uszkodził jedno tekturowe opakowanie i książkę :( więc będę musiała pakować od nowa i dwa kupić.
Też dzisiaj ryczalam i powiedziałam mojemu ze ja nerwicy się nabawie i żeby pilnował szczura. Ja zamiast spać pakowalam prezenty, kupowałam (dla naszej a przede wszystkim dla jego rodziny z "własnych" pieniedzy), Artur mi tak marudzi od tygodnia ze ja wyląduję na jakiejś terapii.

Ola w ostatnio Artur zamiast 180 je 140 też mi się wydaje że żeby :(

Ewella proszę bardzo fotka niżej
Faceci. Mój tylko by dawał marchewkę i banana. I nie przekonasz ze trzeba rozszerzyć o większą ilość.

1513277006-f984d6911813b161-aaaaaa.jpeg

Do góry