reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe brzuszki :)

myślę że moderator powinien usunąć całą tą zbędna dyskusje. DZIEWCZYNY DO JASNEJ CHOLERY USPOKOJCIE SIĘ! TAK CIĘŻKO POJĄĆ ZE KAŻDA ROBI TO CO CHCE I JAK CHCE I NIC NAM DO TEGO. No chyba że ktoś chce zasięgnąć porady. Macie jakiś złoty środek na macierzyństwo? myślę że nie wiec przestanmy w końcu bo to jest chore żeby dorosłe kobiety się tak zachowywały.

reklama
No wiedzę że dyskusja się rozkręciła, odniosę się jeszcze do kilku postów i kończę temat, bo nie mam zamiaru się stresować!

Piczkowa, Twój post o żarciu i tyciu był skierowany do mnie, bo ja wstawiłam brzuch (a prawdopodobnie mam największy), powiedziałam tez ile obecnie ważę i ni jest to 50 kg i powiedziałam jak tyje w ciążach.
Trzeba się czasem zastanawiać nad tekstami i słownictwem, to forum otwarte ale każda z nas (prawdopodobnie) jest to w ciąży! Nie zapominaj o tym!
W swojej odpowiedzi jasno napisałaś, że dbasz o linię, jesteś na diecie, nie jesz pieczywa i w poprzedniej ciąży też się odchudzałaś! To nie jest normalne! A tekst "żresz-tyjesz" po prostu nie był na miejscu!!! Tak napisałaś, nie ulega to żadnej dyskusji.
Doris Ty nie bierz tego do siebie. Ja jestem wysoka i te twoje 68 to ja ważyłam przed Martyną i teraz dodaj 4 i dodaj 6. Ja wygrywam, tylko mnie to nie rusza :)

Haha wchodzenie na forum dla mamusiek bylo najgorszym pomysłem,na jaki mogłam wpaść :))) dobrze,że mysliscie logicznie,ja nie bo przeciez jestem za mloda i glupia - jak niektore mysla:))) najważniejsze zeby miec poczucie wlasnej wartości,a tego Wam nie brakuje :))) zupelnie nie zrozumialyscie o co chodzi z tą dietą,wkrecilyscie sie idiotycznie i teraz jeszcze spotegowalo to prawdziwą jadkę na moja nieszczesna gondole... ehhh ;) baby w ciazy w jednym miejscu

Ona ma bliźniaki...
Nie przetłumaczysz no nie przetłumaczysz [emoji3]

Ciąża bliźniacza rozwijającą się prawidłowo waga startowa 56 kilo... mamy teraz 21 tydzień...12.5 kg na plusie... nie jestem ani gruba ani otyla.mój brzuch jet mniejszy niż tych w ciąży pojedynczej na tym samym poziomie... I nie pisze nikomu ze Żre to wygląda tak a nie inaczej.

Ale jak ktoś zatracony w internetowych kalkulatorach wagi to nie przetłumaczysz

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

moze tak dla rozluznienia atmosfery napisze wam,ze w uk na przyklad duzo matek nie kupuje gondoli bo wozi od razu w spacerowkach ( mam swoje zdanie na ten temat ale nie o to tu chodzi) do tego jak chcialam poszukac na angielskich forach jaka wanienke najlepiej kupic to wiekszosc opini bylo A PO CO? angielskie mamusie za najwygodniejsze uwazaja kapanie dziecka w zlewie :p

Patuska, wychodzi na to, że Ty siedzisz nad michą kiełbasy, obok 3 chałwy, słoik Nutelli, chlebl ze smalcem i 20 wafelków z czekoladą :-) :-) :-). To prawie jak ja - :-). Noc nie robimy tylko jemy!
Gwiazda je co chce i na co ma ochotę i przytyłą 4,5 kg. I co Piczkowa Ty na to???
Dariazgr, malutkie brzuszki tez są fajne i naprawdę nie mamy na to wpływu (no chyba, że jesteśmy na diecie odchudzającej). Mój po prostu w każdej ciąży jest duży :-)
Nieufna, czysta racja!!!!
Needi, piekny brzuszek!!!!!!!

moze tak dla rozluznienia atmosfery napisze wam,ze w uk na przyklad duzo matek nie kupuje gondoli bo wozi od razu w spacerowkach ( mam swoje zdanie na ten temat ale nie o to tu chodzi) do tego jak chcialam poszukac na angielskich forach jaka wanienke najlepiej kupic to wiekszosc opini bylo A PO CO? angielskie mamusie za najwygodniejsze uwazaja kapanie dziecka w zlewie :p

Kazda ma swoje zdanie,normalne. Dlatego nie musimy pisać jadem bo nie o to chodzi. Ja jestem w uk i tez tak wlasnie uwazam. Co do kapania,spotkałam sie z wieloma przypadkami kąpania w zlewie,ale dla niektorych nie jest to normalne bo nie ma wanienki w kaczuszki. Tak jak z gondolą. :D

Jusuawa, od samego początku piszesz o diecie, odchudzaniu rozstępach itd, tym że masz tak mało lat, o swoim dziecku wyrażasz się "dzieciak" może rzeczywiście jesteś jeszcze niezbyt dojrzałą do macierzyństwa??? Ja byłam młodsza od Ciebie jak urodziłam córkę ale o wiele bardziej dojrzała emocjonalnie...

Patuska, wychodzi na to, że Ty siedzisz nad michą kiełbasy, obok 3 chałwy, słoik Nutelli, chlebl ze smalcem i 20 wafelków z czekoladą :-) :-) :-). To prawie jak ja - :-). Noc nie robimy tylko jemy!
Gwiazda je co chce i na co ma ochotę i przytyłą 4,5 kg. I co Piczkowa Ty na to???
Dariazgr, malutkie brzuszki tez są fajne i naprawdę nie mamy na to wpływu (no chyba, że jesteśmy na diecie odchudzającej). Mój po prostu w każdej ciąży jest duży :-)
Nieufna, czysta racja!!!!
Needi, piekny brzuszek!!!!!!!

No właśnie co Piczkowa na to ze jem gołąbki hamburgery ale i warzywa owoce i nie tyje nawet mam nie odwagę jak na 22 tc i co z tego jedna waży mnie druga więcej ;) a ja po prostu dostrczam wszystko dzidzi a na 4.5 kg na plusie brzuch mam już na 6 miesiąc i co i żyje ;)

reklama
Jusuawa, od samego początku piszesz o diecie, odchudzaniu rozstępach itd, tym że masz tak mało lat, o swoim dziecku wyrażasz się "dzieciak" może rzeczywiście jesteś jeszcze niezbyt dojrzałą do macierzyństwa??? Ja byłam młodsza od Ciebie jak urodziłam córkę ale o wiele bardziej dojrzała emocjonalnie...

Jak smiesz sie wogole wypowiadac na moj temat skoro mnie nie znasz i o moim stanie emocjonalnym? To sa jaja jakies :) to jest zalosne dziewczyny,za nazywanie swojego dziecka tez wam sie zaraz oberwie,moze imie tez Ci nie bedzie pasowalo ?:)))

Do góry