reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowa wyprawka

reklama
Pewnie różne sytuacje się zdarzają no i też różne dzieci :) Ja i tak wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi kupić ze 2 sztuki body więcej skoro kosztują po parę złoty a miejsca też wiele nie zajmują.
To prawda, zgodzę się z Tobą, dzieci też różnie rosną, jej za to rosły jak na drożdżach bo bardzo szybko musiała zmieniać ciuszki na większe ;)
Moja znajoma przy swojej córce miała tylko 3 sztuki body i 2 pajacyki i też jej starczyło. :tak:

To prawda, zgodzę się z Tobą, dzieci też różnie rosną, jej za to rosły jak na drożdżach bo bardzo szybko musiała zmieniać ciuszki na większe ;)
Moja znajoma przy swojej córce miała tylko 3 sztuki body i 2 pajacyki i też jej starczyło. :tak:

....ale to przecież nawet nie ma kiedy wyschnąć po praniu...:o dla mnie abstrakcja :) myśle ze 6 to takie minimum żeby mieć coś w zanadrzu... Ja pewnie zbliżę się do 8-10 bo lubię czuć się bezpiecznie :D

Madzia jest wczesniej moja lista wklejona z poprzedniej ciazy. Cofnij sie jakies 2 strony, tam sa wszystkie ciusxki wymienione i rozmiary. Ja kupowalam r 56, 62 i 68. Po ok. 6-8 szt. z kazdego rozmiaru i kazdego rodzaju.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No właśnie widziałam, ale tak nie do końca mogłam to rozszyfrować bo trochę tam pokreślone było :D Ja na pierwsze 3 miesiące głównie planuję zaopatrzyć się w pajace i śpiochy, nie będę dziecka stroić w żadne sukienusie czy mini jeansy czy jakieś bluzeczki bo moim zdaniem jest to niewygodne i szkoda męczyć dzieciątko żeby go coś gniotło. Pewnie kupię gdzieś po 10 sztuk z każdego rozmiaru, bo ja prać nienawidzę, to żeby starczało chociaż na dwa czy trzy dni :D A z zakupem rzeczy na rozmiar 56 to poczekam prawie do samego końca bo jak córcia pójdzie w ślady tatusia i urodzi się jako 5 kg bobas to pewnie w 56 nie wejdzie :D

Ostatnia edycja:
No właśnie widziałam, ale tak nie do końca mogłam to rozszyfrować bo trochę tam pokreślone było :D Ja na pierwsze 3 miesiące głównie planuję zaopatrzyć się w pajace i śpiochy, nie będę dziecka stroić w żadne sukienusie czy mini jeansy czy jakieś bluzeczki bo moim zdaniem jest to niewygodne i szkoda męczyć dzieciątko żeby go coś gniotło. Pewnie kupię gdzieś po 10 sztuk z każdego rozmiaru, bo ja prać nienawidzę, to żeby starczało chociaż na dwa czy trzy dni :D A z zakupem rzeczy na rozmiar 56 to poczekam prawie do samego końca bo jak córcia pójdzie w ślady tatusia i urodzi się jako 5 kg bobas to pewnie w 56 nie wejdzie :D
Dokladnie. Ja tez jestem zdania, ze sukienki i dzinsy sa niewygodne dla maluszkow. Mi najbardziej pasowal zestew body+spiochy, a na noc pajac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Cześć dziewczyny. Rodzimy w lipcu w środku lata. Wiadomo różnie bywa z pogodą ale nie wykluczam że i takie mocno upalne dni się trafią. Więc mam pytanie....czy zaopatrujecie się w zestawy na krótki rękaw? Po domku wiadomo, nie wieje,bywa duszno wiec sie przyda. Ale myslicie ze przydadza sie tez na dwór? Maleństwo bedzie malutkie,chudziutkie jak sie urodzi w przykladowym roz.56' ale czy te 1,5-2 pierwsze miesiące to nie będzie zbyt wczesnie na taki krótki strój na dwor?/ Później wrzesień także juz nie bedzie sensu się zaopatrywac w wieksza ilosc takich zestawów.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Rodzimy w lipcu w środku lata. Wiadomo różnie bywa z pogodą ale nie wykluczam że i takie mocno upalne dni się trafią. Więc mam pytanie....czy zaopatrujecie się w zestawy na krótki rękaw? Po domku wiadomo, nie wieje,bywa duszno wiec sie przyda. Ale myslicie ze przydadza sie tez na dwór? Maleństwo bedzie malutkie,chudziutkie jak sie urodzi w przykladowym roz.56' ale czy te 1,5-2 pierwsze miesiące to nie będzie zbyt wczesnie na taki krótki strój na dwor?/ Później wrzesień także juz nie bedzie sensu się zaopatrywac w wieksza ilosc takich zestawów.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam dużo body z krótkim rękawem. Jak będzie ciepło to nie będę przegrzewała małego :)

reklama
Do góry