reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

LAKTATORY

Cześć.Widziałam tylko jedną wzmiankę o laktatorze BABYono - niepochlebną...Zastanawiam się właśnie nad zakupem takiego laktatora (ręcznego) , ponieważ jego cena jest bardzo atrakcyjna. Czy któraś z Was ma coś do powiedzenia na jego temat? Dziękuję i pozdrawiam! Ania:-)
mój to była tragedia, wszystko w nim trzeszczało (już wolę odgłos silniczka medeli) mleko uciekało pod nakładkę, nie polecam. ale może to mój był do kitu

reklama
Kobitki MEDELA jest strasznie polecana w USA i chyba uznana za najlepszy laktator...sama jeszcze nie mialam szans sprobowac:-D...ale wiecie zszokowala mnie cena w Polsce, tutaj Medela "Pump In Style" (czyli prawie najdrozsza) kosztuje ok 250$ - to jest tak ok 700 - 750 zl ...a na polskiej stronie Medela 1498 zl!!!!!!!1 masakra

mój to była tragedia, wszystko w nim trzeszczało (już wolę odgłos silniczka medeli) mleko uciekało pod nakładkę, nie polecam. ale może to mój był do kitu
Taki?Elektryczny Baby Ono?
ono030.1.jpg

nie, miałam najpierw ten z gruchą, a potem z wajchą. jeden i drugi badziewny. o elektrycznym też słyszałam negatywną opinię od dziewczyny, która leżała ze mną na sali w szpitalu
teraz mam mini electric medeli i ten mogę polecić - chociaż cena niezbyt zachęca do kupna

a co sądzicie o laktatorach firmy TOMMEE TIPPEE? Podoba mi sie kształt ich butelek ale nie wiem jak sprawdzają sie w praktyce

kształt jest fajny i firma ponoć też, ale więcej nic nie wiem. przeszukałam różne fora, bo chciałam kupić, ale nigdzie nie było wypowiedzi na ich temat:no:

Ja tez polecam Aven Isis reczny lub elektryczny.Najpierw uzywalam recznego a potem dokupilam elektryczny(mala nie chciala ssac piersi) i pompuje sie nim juz 8 miesiecy.Nigdy nie mialam z nim problemow.

a co sądzicie o laktatorach firmy TOMMEE TIPPEE? Podoba mi sie kształt ich butelek ale nie wiem jak sprawdzają sie w praktyce

co do tego laktatora to ostatnio polecał mi go koleżanka, któa ma juz dziecko do tego pracuje w sklepie z artykułami dla maluszków; prosiłam żeby poleciła mi jakiś laktator ręczny i wskazał na ten; przyssawka jest duża i obejmuje całą pierś, smoczek ma kształt prawei identyczny do sutka, no i jeszcze inne zalety, poza tym przyssawkę mozna przykręcić do butelek avet gdyż ten pierścień do nich pasuje

mam nadzieję że napisałam dość zrozumiale:sorry2:

Z Olkiem używałam ręczny Canpola(taki z wajchą jak u Aventa),na początkumOk,ale później nie zgawał egzaminu.Z Julkiem używałam elektrycznego TUFI GAIA i dla mnie rewelacja.Z chęcią odsprzedałam jednej z dziewczyn z BB.Ptzy pełnej piersi w 10 minut miałam ściągnięte 100ml.Lepiej nie używać baterii,bo słabo i dłużej się ściąga.:tak:

reklama
Do góry