reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktator, jaki wybrać

reklama
Mi koleżanka poleciła elektryczną biedronkę z Aliexpress. Stwierdziłam, że nie ma sensu wydawać dużych pieniędzy gdy nie wiadomo, czy aż tak będzie potrzebny, bo różnie może być. Koszt około 60 złotych, na dwie piersi. Link do: 18.41US $ 37% OFF|Podwójna dwustronna laktator elektryczny Milker ssania duży automatyczny masaż po porodzie producent mleka Bebes Accesorios|Elektryczne pompki laktacyjne| - AliExpress
Nie polecalabym laktatora z Ali, gdzie plastik jest wątpliwej jakości, w końcu te mleko będzie piło dziecko.

Nie oszukujmy się, większość produktów na świecie jest produkowanych w Chinach, więc po wyparzeniu czy sterylizacji można go spokojnie używać.
Owszem, większość produkuje się w Chinach, jednak te kupowane z Ali nie muszą spełniać norm europejskich a te kupowane w Polsce nawet, jeśli są produkowane w Chinach muszą spełniać normy europejskie dla produktów dziecięcych i medycznych. Sterylizacja biedronki z Ali nie pomoże jeśli jest z trującego plastiku. Poza tym w domu raczej nie „wysterylizujesz”.

To ja mogę polecić polski produkt: Neno Bella - jest nowy na rynku, wszedł w 2020 r.
Dawał radę tak jak szpitalna Medela Harmony.

No i kosztuje 200 zł. A można i taniej dorwać.
Screenshot_2021-03-20-15-50-51-145_com.android.chrome.jpeg

reklama
Ja miałam 2 laktatory - przy pierwszym dziecku pożyczoną Medelę, przy drugim Chicco Natural Feeling. Z tego Chicco byłam bardzo zadowolona i polecam go koleżankom. Jest fajny, bo ma rożne tryby pompowania - na początku, gdy piersi (przynajmniej moje) były ultra wrażliwe stosowałam łagodniejszy, później już ten najmocniejszy - najszybciej ściągałam tak mleko.
I jest Jeszce jedna ogromna zaleta - cyfrowy pomiar czasu - wydaje się nieszczególnie potrzebne, ale latacje rozkręcia się ściągając pokarm równomiernie z obu piersi, albo np. najpierw po 10 minut z każdej, potem 5. Uwierz mi, że jako młoda mama momentalnie się w tym pogubisz, jeśli miałabyś patrzeć na zegarek - ja w szpitalu, gdzie mialam pozyczony laktator odmierzałam patrząc na zegar ścnienny, po sekundzie zapominałam, która była godzina, z tych poporodowych emocji nic nie ogarniałam :D

reklama
Do góry