reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

brak okresu, test negatywny - dzielimy się historiami:)

U mnie raz test wyszedł po 2 tygodniach od dnia spodziewanej miesiączki, po prostu przesunęła mi się owulacja. Innym razem… zaszłam w okres, bo okazało się, że krwawienie, które wzięłam za miesiączkę było krwawieniem srodcyklicznym. Akurat wtedy miałam spore zawahania hormonalne.

Dziękuję za odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem, nawet nie wiesz jakie to dla mnie ważne :)
Ale miałaś wtedy jakiś monitoring/paski owulacyjne, że wiedziałaś że się przesunęła, czy po prostu po fakcie się dowiedziałaś że tak mogło być ?

reklama
Dziękuję za odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem, nawet nie wiesz jakie to dla mnie ważne :)
Ale miałaś wtedy jakiś monitoring/paski owulacyjne, że wiedziałaś że się przesunęła, czy po prostu po fakcie się dowiedziałaś że tak mogło być ?
Akurat miałam wtedy kontrolę u swojego lekarza, chcieliśmy się zacząć starać o dziecko i jakie było moje zdziwienie, że zamiast czekać na okres, to za około 2 dni będzie owulacja… i udało się za pierwszym strzałem :)

Akurat miałam wtedy kontrolę u swojego lekarza, chcieliśmy się zacząć starać o dziecko i jakie było moje zdziwienie, że zamiast czekać na okres, to za około 2 dni będzie owulacja… i udało się za pierwszym strzałem :)
Cudnie, gratuluję 😍
I stwierdził to na podstawie pewnie pęcherzyka dominującego i endometrium ?

Endometrium gr. ok. 6mm, jajniki z drobnymi pęcherzykami sr. do 5-6 mm. Stwierdził że macica i endometrium wygląda jak przed owulacją a nie przed miesiączka, więc na pewno taka macica nie byłaby w stanie przyjąć zarodka.
Kazał czekać na okres i zrobić sobie przerwę w staraniach się do czasu okresu bo i tak nic z tego nie będzie. Okresu jak nie było tak nie ma :(
Jeśli macica wygląda jak przed owulacją to możesz jeszcze w tym cyklu ją mieć sama z siebie. Miałam taki cykl po odstawieniu leków, owulacja w okolicy 35 dnia dopiero. Lekarz może chcieć sprawdzić, czy masz spontaniczne owulacje, zanim zacznie Ci przepisywać leki stymulujące pęcherzyki.

Jeśli macica wygląda jak przed owulacją to możesz jeszcze w tym cyklu ją mieć sama z siebie. Miałam taki cykl po odstawieniu leków, owulacja w okolicy 35 dnia dopiero. Lekarz może chcieć sprawdzić, czy masz spontaniczne owulacje, zanim zacznie Ci przepisywać leki stymulujące pęcherzyki.
Dokladnie! Ja zaszlam w ciążę w 45 dniu cyklu (co prawda wtedy akurat w biochemiczną), ale jednak jest to możliwe :)

reklama
Do góry