reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

brak okresu, test negatywny - dzielimy się historiami:)

U mnie raz test wyszedł po 2 tygodniach od dnia spodziewanej miesiączki, po prostu przesunęła mi się owulacja. Innym razem… zaszłam w okres, bo okazało się, że krwawienie, które wzięłam za miesiączkę było krwawieniem srodcyklicznym. Akurat wtedy miałam spore zawahania hormonalne.

Dziękuję za odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem, nawet nie wiesz jakie to dla mnie ważne :)
Ale miałaś wtedy jakiś monitoring/paski owulacyjne, że wiedziałaś że się przesunęła, czy po prostu po fakcie się dowiedziałaś że tak mogło być ?

reklama
Dziękuję za odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem, nawet nie wiesz jakie to dla mnie ważne :)
Ale miałaś wtedy jakiś monitoring/paski owulacyjne, że wiedziałaś że się przesunęła, czy po prostu po fakcie się dowiedziałaś że tak mogło być ?
Akurat miałam wtedy kontrolę u swojego lekarza, chcieliśmy się zacząć starać o dziecko i jakie było moje zdziwienie, że zamiast czekać na okres, to za około 2 dni będzie owulacja… i udało się za pierwszym strzałem :)

Akurat miałam wtedy kontrolę u swojego lekarza, chcieliśmy się zacząć starać o dziecko i jakie było moje zdziwienie, że zamiast czekać na okres, to za około 2 dni będzie owulacja… i udało się za pierwszym strzałem :)
Cudnie, gratuluję 😍
I stwierdził to na podstawie pewnie pęcherzyka dominującego i endometrium ?

Endometrium gr. ok. 6mm, jajniki z drobnymi pęcherzykami sr. do 5-6 mm. Stwierdził że macica i endometrium wygląda jak przed owulacją a nie przed miesiączka, więc na pewno taka macica nie byłaby w stanie przyjąć zarodka.
Kazał czekać na okres i zrobić sobie przerwę w staraniach się do czasu okresu bo i tak nic z tego nie będzie. Okresu jak nie było tak nie ma :(
Jeśli macica wygląda jak przed owulacją to możesz jeszcze w tym cyklu ją mieć sama z siebie. Miałam taki cykl po odstawieniu leków, owulacja w okolicy 35 dnia dopiero. Lekarz może chcieć sprawdzić, czy masz spontaniczne owulacje, zanim zacznie Ci przepisywać leki stymulujące pęcherzyki.

Jeśli macica wygląda jak przed owulacją to możesz jeszcze w tym cyklu ją mieć sama z siebie. Miałam taki cykl po odstawieniu leków, owulacja w okolicy 35 dnia dopiero. Lekarz może chcieć sprawdzić, czy masz spontaniczne owulacje, zanim zacznie Ci przepisywać leki stymulujące pęcherzyki.
Dokladnie! Ja zaszlam w ciążę w 45 dniu cyklu (co prawda wtedy akurat w biochemiczną), ale jednak jest to możliwe :)

reklama
Do góry