reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

reklama
No to masz fajnie Anian, Filip na szczęscie pojadł trochę jeszcze o 19:30 - mam nadzieję, że może w nocy się obudzi i poje, pewnie przez ten upał to wszytsko :(

zapomniałam dodać, że herbatkę też dziś jej się piło... ;)
Ale część z tych karmień, to było tylko dakie szybkie podjadanie, ale zawsze coś...przez ten upał to jakoś ją muszę uspać, a działa pierś. Ale od jutra muszę zmienić taktykę (ale nie wiem czy mi się będzie chciało :laugh: )

maga_86 pisze:
u mnie kryzys laktacyjny 3miesiąca...mam nadzieję,że szybko minie, bo jak na razie porażka :(

u mnie chyba też !!!!!!!!
ratunku!!!!!
od kilku dni piersi miękkie :( :( :( :(, dostawiam Maksa często, ale nie wiem czy on się najada
w ogóle nie wiem czy on coś zjada i czy coś tam jest?
chociaż wkładki wymieniam, bo są mokre???

Koga - no to chyba ok...u mnie piersi też miękkie, ale słyszę jak mały sobie ciągnie i łyka....

Krzymek w ciągu dnia "je" dość często ale krótko... za to wieczorem z obu piersi bo inaczej jest awantura....

kogo mi tez sie czasami zdaza ze piersi sa miekkie nawet po kilku godzinach przerwy w karimieniu, ale jak przystawiam mala to pije i nawet po skonczeniu jak nacisne to cos tam leci a pieluszki sa mokre wiec chyba mala sie najada .Moze tez sprobuj po jedzeniu nacisnac sobie czy cos leci ? i sprawdzaj pieluszke czesciej czy jest mokra

Koga - a Maks wygląda i zachowuje się jak głodne dziecko? Miękkie piersi nie zawsze świadczą o braku pokarmu....

Koga, a masz laktator? To sama sprawdź ile masz w piersiach! :) Ja z miękkiej piersi (w porze karmienia) jestem w stanie odciągnąć nawet 150 ml :)

reklama
ja tez mam miekkie piersi
w ciagu dnia maly je co 2h (przez upaly) a w nocy przerwy nawet do 5h i tylko wtedy piersi robia mi sie twardsze ale i tak nie na maxa, wiec mysle ze tak jak ktoras z dziewczyn kiedys napisala, pokarm tworzy sie podczas ssania wiec nie ma sie co martwic :)

Do góry