reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

pytia pisze:
A mnie od wczoraj prawa pierś boli i zrobiła się twardsza, mimo, że regularnie odciągam :mad:  Wczoraj w nocy próbowałam ją rozmasować - efekt jest taki, że jest teraz prawie sina  ::) i ciągle boli. Boję się, czy to nie jakiś zastój.

A dzisiaj pierwszy raz od trzech tygodni moje dziecię nie dostanie w ogóle mieszanki, bo naodciągałam tyle, że na pewno mu wystarczy na całą dobę  ;D Oby tak dalej.

Pytia to super, że udaje Ci się tyle odciągać oby tak dalej ;D ;D ;D a na pierś spróbuj wziąść ciepły prysznic, potem odciągnąć pokarm, a później zimny okład- u mnie ta metoda się sprawdza może Tobie też ulży

reklama
Pytia: gratulacja ogromne. a jaki masz laktator? ręczny?

Piotrek nie chce już cyca. służy mu jedynie do pomemlania i do trzymania w paszczy przy usypianiu. :(

Ja mam nadzieje,że Kuba nie zastrajkuje i nie powie cycyowi papa bo on sztucznego nie chce jesc i czym ja go wtedy nakarmie ????

podobno noworodkom nie powinno się dawać smoka, bo zaburza to odruch ssania piersi, u mnie chyba pierś zaburzyła ssanie smoka ;), będąc jeszcze w szpitalu karmiłam Maciusia z butli swoim odciągniętym pokarmem ponieważ mały miał nasiloną żółtaczkę i nie miał siły ssać piersi, bardzo się wtedy martwiłam czy uda się wrócić do cycunia i okazało się , że powrót do cyca był absolutnie bezbolesny za to jak chcę małemu dać teraz coś z butelki, to niestety opcja ta jest wykluczona ::)

fionka moj maly tez tylko wierny cycusiowi
pytia twoja walka przyniosla efekty,a jak piers???juz dobrze?

co do karmi popijam czasami bo mi smakuja te nowe-ale u mnie wiecej mleczka nie ma po tym napoju

a ja mam odwrotny problem - non stop nadprodukcję, szlag mnie trafia, bo podczas karmienia z drugiej piersi mi leje się pokarm, wkładka laktacyjna kilka razy mi przeciekła :mad:
w nocy powódż, tym bardziej, że Agata przesypia ostatnio po 6, 7 godzin non stop ::)

osinka u ,nie to samo nie nadazam z wymiana wjkladek,spie w staniku..................
ale fakt ciesze sie ze mliczko jest mimo ze giga biustu nie mam(a wszystkie sasiadki dziwuja sie ze dziecko wykarmie-durne baby)

reklama
Pierś na szczęście już dobrze :) Masaże i ciepła kąpiel pomogły i dzisiaj wszystko wróciło do normy.

kaśka76 pisze:
Pytia: gratulacja ogromne. a jaki masz laktator? ręczny?

Laktator ręczny Avent Isis, jak tak dalej pójdzie to będę miała niezłe bicepsy od tego pompowania ;)

Do góry