reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

reklama
martap22 pisze:
hej,mam pytanie-czy ktoras z Was dokarmiala butelka a teraz karmi tylko piersia?bo ja juz od miesiaca musze dokarmiac, a jednoczesnie staram sie odbudowac laktacje ale nie wychodzi-pije karmi,herbatki ziolowe,jem bardzo duzo a mimo to pokarmu nie ma wiecej i dzidzia sie nie najada z je z obu piersi i potem musze dac jej butle.czasem jak nie odciagne z 5-6 godz.to bedzie wiecej i sie naje ale pzrez 3 godz.nie naplynie mi tyle by sie najadla.poradzcie cos

Ja miałam tak przez pierwsze 6 tyg. życia Szymka - cyc + butla (z mieszanką lub naturalnym), potem stopniowo butli coraz mniej, a teraz tylko sam "diduś" :)

ivka76-a mozesz mi napisac jak to zrobilas?bylabym bardzo wdzieczna za szczegoly,ja probuje juz chyba wszystkiego,strasznie chcialabym karmic tylko piersia ale niestety na razie jest to niemozliwe.

Moja mala w nocy tak teraz dlugo spi i budzi sie tylko raz na karmienie i to zjada tylko jedna piers , ze mam dodatkowa robote w nocy z odciaganiem bo piersi mam jak skaly. Mam nadzieje ze jak tak bedzie dalej przesypiac cale noce to wszystko sie wyreguluje i w nocy bedzie sie mniej pokarmu produkowac bo z takimi nabrzmialaymi piersiami to trudno spac.

Na pewno, Asiu, tylko nie odciągaj za dużo, bo wtedy dajesz piersiom fałszywy alarm, żeby produkowały więcej. Odciągnij tylko tyle, żeby poczuć ulge (czyli móc zasnąć) ;)

pytia pisze:
Asia21 pisze:
pytia pisze:
Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?

mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada  "kolacji" to spi w nocy,  budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?

Spał do 3.30... Potem kolejny raz zjadł o 6.00, ale też dość nerwowo i od tego czasu znowu protest głodowy już 4 godziny...

Pytia ja wczorajszy wieczor i noc mialam identyczna , w dodatku musialam mala nosic wieczorem zeby usnela zazwyczaj zasypia sama przy cycku a wczoraj to sie darla jak ja probowalam przystawiac , marudzila jak nigdy, juz sama nie wiedzialam czy to kolki czy nie (bo ona nie ma codziennie kolek) i tez obudzila sie tylko raz o 3 i rano o 6.30. Dziwne to ale pewnie te nasze dzieciaki tak maja . Ja to wnioskuje ze ona musiala byc juz pelna bo w ciagu dnia to dobrze lubi pojadac szczegolnie teraz jak mamy goraco.

martap22 pisze:
ivka76-a mozesz mi napisac jak to zrobilas?bylabym bardzo wdzieczna za szczegoly,ja probuje juz chyba wszystkiego,strasznie chcialabym karmic tylko piersia ale niestety na razie jest to niemozliwe.

Szczerze mówiąc nie zrobiłam nic szczególnego - po prostu zawzięłam się i przystawiałam małego tak często jak się tylko dało, chociaż na chwilkę - postanowiłam nie dać butli i już, no i się udało. Poza tym piłam sporo karmi i herbatek laktacyjnych, a jak odstawiłam butlę to przestałam odciągać - efekt - mały się najadał, a mleko aż nas zalewa do dziś :)

no ja probuje przystawiac za kazdym arzem czasem sie naje czasem nie i nie okropny wrzask i serce mi peka wiec musze dac jej butle.czasem jak jest taka glodna i zla to wcale nie chce cyca i odwraca glowe od niego.

reklama
Piotrek właśnie się zbuntował i nie chciał cyca. musiałam zrobić butlę, bo wył jak wściekły przy każdej próbie przystawoienia. nie wiem co mu sięstało. spróbujemy w nocy.

Do góry