pytia
Fanka BB :)
iwosz pisze:a u mnie nawał - tak jak przez 3 miesiące obywałam się bez wkładek tak teraz wszystko mokre
zawsze możesz odciągnąc i zamrozić na "czarną godzinę"
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
iwosz pisze:a u mnie nawał - tak jak przez 3 miesiące obywałam się bez wkładek tak teraz wszystko mokre
martap22 pisze:hej,mam pytanie-czy ktoras z Was dokarmiala butelka a teraz karmi tylko piersia?bo ja juz od miesiaca musze dokarmiac, a jednoczesnie staram sie odbudowac laktacje ale nie wychodzi-pije karmi,herbatki ziolowe,jem bardzo duzo a mimo to pokarmu nie ma wiecej i dzidzia sie nie najada z je z obu piersi i potem musze dac jej butle.czasem jak nie odciagne z 5-6 godz.to bedzie wiecej i sie naje ale pzrez 3 godz.nie naplynie mi tyle by sie najadla.poradzcie cos
pytia pisze:Asia21 pisze:pytia pisze:Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?
mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada "kolacji" to spi w nocy, budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?
Spał do 3.30... Potem kolejny raz zjadł o 6.00, ale też dość nerwowo i od tego czasu znowu protest głodowy już 4 godziny...
pytia pisze:Na pewno, Asiu, tylko nie odciągaj za dużo, bo wtedy dajesz piersiom fałszywy alarm, żeby produkowały więcej. Odciągnij tylko tyle, żeby poczuć ulge (czyli móc zasnąć)
martap22 pisze:ivka76-a mozesz mi napisac jak to zrobilas?bylabym bardzo wdzieczna za szczegoly,ja probuje juz chyba wszystkiego,strasznie chcialabym karmic tylko piersia ale niestety na razie jest to niemozliwe.