reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

U mnie był tydzień "spokoju" - tzn. Filip sypiał dwa razy w dzień po 2-4 godzin, a od wczoraj znowu to samo.... Dziś zjadłam tylko mleko z płatkami, bo nawet ne mam jak sobie coś do jedzonka przygotować, bo on zaraz się drze jak go zostawię :( A przecież muszę jeść i pić, żeby i on miał co jeść :( I do tego szarówka za oknem, początek weekendu a ja mam wszystkiego dość i też mam podkówkę na twarzy :(

reklama
hej,mam pytanie-czy ktoras z Was dokarmiala butelka a teraz karmi tylko piersia?bo ja juz od miesiaca musze dokarmiac, a jednoczesnie staram sie odbudowac laktacje ale nie wychodzi-pije karmi,herbatki ziolowe,jem bardzo duzo a mimo to pokarmu nie ma wiecej i dzidzia sie nie najada z je z obu piersi i potem musze dac jej butle.czasem jak nie odciagne z 5-6 godz.to bedzie wiecej i sie naje ale pzrez 3 godz.nie naplynie mi tyle by sie najadla.poradzcie cos

Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?

Jejku Pytia, przyktro mi :( Myślę, że jak naprawdę będzie głodny to da znać... A może następnym razem jeśli nie zechce piersi i butelki to spróbuj dać mu z łyżeczki? Nie wiem... :(

Pytia, może Jaś ma dziś MEGA ZŁY dzień?  ::) ::) ::)
Nam też niekiedy nie chce się jeść i wszystko nas denerwuje...może Jaś ma tak samo? ;)
A jak zgłodnieje to da Ci znać - głośno! ;)

Dziękuje za słowa wsparcia. Tak będe robić działać intuicyjnie skoro jest to potrzebne i mnie i Kubusiowi to nie widze w tym nic złego.

Pytia qurcze szkoda, że maluszek stracił apetyt. Ja jak musiałam na 2 dni odstawić Kubule na sztuczny pokarm i za jak każdym razem podczas karmienia  była tragedia to serducho mi pękało. Małego ciągneło na wymioty a cycunia nie mogłam mu dać.
Wydaje mi się, że jak mały nie chcial jeść ani cyca ani butli to poprostu był najedzony i jak zglodnieje to się obudzi.

pytia pisze:
Buuuu, moje dziecko poszło dzisiaj spać bez kolacji. Ostatni raz jadł o 16.30, po kąpaniu, o 19.30 jak próbowałam go nakarmić - histeria. W desperacji zrobiłam na szybko mieszankę i próbowałam dać mu z butelki - ale zareagował podobnie, poza tym nie wiedział biedaczek, co ma począć ze smoczkiem z butli. Chyba osiwieję niedługo od domyślania się, o co tu chodzi?????? Może macie jakiś pomysł?

mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada "kolacji" to spi w nocy, budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?

Asia21 pisze:
pytia pisze:

mi sie takie cos tez zdazylo kilka razy, jak tylko przystawialam Selinke do piersi /najczesciej wieczorem/ tak jakby chciala ale nie mogla jesc plakala i zloscila sie wtedy przyrzadzalam mieszanke bo myslalam, ze cos z mlekiem jest nie tak i dlatego nie chce jesc , ale reakcja na butelke byly taka sama. Wtedy pomaga spanie na glodniaka i mimo ze nie zjada  "kolacji" to spi w nocy,  budzi sie na nocne jedzenie i wtedy jest juz ok. Moze trzeba to przeczekac?

Spał do 3.30... Potem kolejny raz zjadł o 6.00, ale też dość nerwowo i od tego czasu znowu protest głodowy już 4 godziny...

reklama
Do góry