reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

reklama
To może i u Filipa o to chodzi... Wczoraj jadł w dzień co 4-5 godzin i to tylko z jedneog cyca, a zawsze jadl z dwóch. W nocy, po 6 godzinach snu przebudziłam go i nakarmiłam, bo się wystraszyłam i po drugie piersi chciały mi eksplodować :( Od karmienia o 1:30 jadł po 4 godzinach, potem po 2,5, potem po 2 i po 3,5, ale dalej tylko z jednej piersi.... Myślicie, że mogę być spokojna? :(

Catherinko nasz pediatra mówi, że jak dziecko je i przybywa na wadze to nie ma powodu do zmartwień, samo dziecko decyduje ile i kiedy chce jeść, dlatego poleca się karmienie na żądanie , bo dziecku cały czas zmienia się zapotrzebowanie na pokarm zarówno pod względem ilości karmień jak i odstępów czasowych między nimi
nie martw się

Nie chce was straszyć i nie wiem jak to jest do końca ale moja koleżanka karmiła swojego synka tylko z jednej piersi bo drugiej nie tolerował no i teraz (karmiła dość długo, napewno ponad rok) ma jedną pierś troche mniejszą od drugiej
ale może to tak akurat tylko u niej...

bo tak podobno nalezy dziecko przystawiać na zmianę do obu piersi bez względu na to czy jest pokarm czy nie, ja w lewej od początku mam słabszą laktację ale Maciusia do niej przystawiam cały czas

To, że Filip je z jednej piersi nie miało oznaczać, że tylko z jednej konkretnej :) Tylko, że nie z obu naraz. Ja akurat mam prawą slabszą, ale karmię zawsze na zmianę :) Mam nadzieję, Fionka, że jest jest tak mówisz, od tygodnia wybieram się do przychodni na zważenie i jakoś nie udalo mi się dotrzeć przez tą pogodę, ale w poniedziałek zdecydowanie już tam się znajdę, tymabrdziej, że był ważony ostatnio trzy tygodnie temu.

Catherinko ja tez karmię na zmine tzn jedno karmienie jedna pierś, czasami robię wyjątek i daję obydwie jak mój żarłok jest mocno wygłodniały ale raczej rzadko

Catherinka moja Nadia zawsze jadła z jednej piersi (z większą tolerancją prawej). We wtorek byłam z nią na szczepieniu i przy okazji badania była ważona, wyszło, że tygodniowo przybierała 125 (norma 120-240). Obecnie waży 5700 i cieszę się. Głodna nie jest, a może w przyszłości nie będzie miała nadwagi już w przedszkolu jak mama (ja już w 3 m-cu jadłam mannę, mama nie nadążała z produkcją, bo ja byłam ciągle głodna). Także nie martw się, że je z jednej piersi, widocznie ona mu wystarcza, ale najlepiej sprawdzisz ważąc go.

Benita koniecznie wypróbuj herbatkę z herbapolu poleconą przez Fionkę ona rzeczywiście czyni cuda - sama wypróbowałam i znów mała tylko na piersi... ;)

reklama
mój Maciek dostaje przy karmieniu tylko jedną pierś ale nie przeszkadza mu to w byciu pulpetem - waga z ukożczenie 2 miesiąca 6600 ;D

cieszę się Paula, że pomogło ;D ;D ;D

Do góry