dlatego ja wogole wole takich filmow nie ogladac...Przez 8 miesiecy na youtube ogladalam filmy z porodow ale sn... No i tak sie z tym juz oswilam.
Teraz jednak czeka mnie cc, wiec wczoraj wieczorem zaczelam ogladac. Bylam sama w pokoju. Jak trafilam na filmik, gdzie wszystko bylo pokazane od strony lekarzy , jak tna warstwa po warstwie tak zaczelam stekac i Ł przylecial bo myslal, ze rodze. Matko jak to potwornie wyglada! A jak przecieli pecherz plodowy i wody trysnely do gory jak fontanna to juz wogole wymieklam... Potem ledwie po schodach na gore weszlam, cale podbrzusze bolalo na maxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reklama
Elma
Małgosia
dlatego ja wogole wole takich filmow nie ogladac...
Ja tez nie...
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
elvie najprawdopodobniej już się nie przekręci...ale głowy nie dam bo te nasze dzeci to artyści ...lekarze twierdzą że jak się dziecię odwróci po 30 tygodniu główką w dół to już się nie odkręci... tyle teorii...
Elma super, że córcia przybrała na wadze :-)
Elma super, że córcia przybrała na wadze :-)
Iza -
Wszystkim tym co martwia sie waga swoich dzieciakow i przybieraniem na wadze... WLasnie doczytalam, ze ta lutowka co urodzila Sn 5200 dziecko, to w 36 tyg na usg mila 3060 gram w brzuszku. I prognozowali do porodu okolo 4 kg... Nikt sie nie spodziewal, ze w miesiac dziecko urosnie ponad 2 kg
hehee o rany... ciekawe ile ma ten klocek z mojego brzucha ;-)
gosienkag76
Fanka BB :)
Ja po wizycie, w świetnym humorze Melissa przybrała coś pomiędzy 200 a 300 gram i ma teraz niecałe 2 kg (1800-1900) więc ginka mówi ze chyba taka jej uroda (choć teraz mojego męża spytała czy palę więc chyba mi nie wierzyła), następna kontrola za tydzień badania krwi są o.k. moczu ujdą w tłumie, zapisała mi żuravit. Pytałam o te przepływy i mówi że na razie nie widzi takiej konieczności ew. jak by co by to w tej przychodni gdzie ona przyjmuje mogę to zrobić koszt 250zł. Chyba nie potrzebnie mnie nastraszyła na poprzedniej wizycie baba jedna. No i moja Kluseczka cały czas łebkiem w górę... Oby się okręciła...
Super że mała ślicznie przybrała na wadze:-)
Moja Helenka też z tych mniejszych;-) widać taka uroda tych naszych Wielkopolskich dziewczyn no i też ułożona pośladkowo
Ilona1985
Fanka BB :)
Super wiesci Elma, oby tak dalej!
Malutka ma swoje indywidualne tempo i sobie resnie a noz urodzi sie rowniez z 5 kg?
Hihihihih
Pozdrawiam..
Kwiatuszek to chyba ni powod do zmartwien ja tez mialam sladowe ilosci przy ostatnim badaniau.
Pozdrawiam i lece na ostatnie juz badanka.Robie morfologie, posiew z moczu i czynnik Coombsa.
Malutka ma swoje indywidualne tempo i sobie resnie a noz urodzi sie rowniez z 5 kg?
Hihihihih
Pozdrawiam..
Kwiatuszek to chyba ni powod do zmartwien ja tez mialam sladowe ilosci przy ostatnim badaniau.
Pozdrawiam i lece na ostatnie juz badanka.Robie morfologie, posiew z moczu i czynnik Coombsa.
mm&sm dzięki za info. Tyle że faktycznie, jak tam pracujesz, masz lepiej bo ubezpieczona tam jesteś...
ale z tym ortodontą też nieźle...trzeba to przemyśleć.....
ja wczoraj byłam u mojego gina, jak zwykle się wyczekałam na wizytę , bo choć się człowiek umawia z nim na godzinę, to zawsze wchodzi min. 1h później....no ale fachowiec jest dobry, więc daję radę...
powiedział mi ze cc będę mieć w okolicach 39 tygodnia (czyli celuję 14-15/04 - oby po Wielkanocy, bo kolacji o godz. 15 w szpitalu, jak czytałam wcześniejsze wpisy, to nie zdzierżę ) jeśli nic wcześniej się nie wydarzy - taka ponoć zasada....dodatkowo obowiązkowo od 37 tygodnia mam się stawiać w przychodni na KTG, jest to ponoć odpłatne (ok. 20 pln), położna ma zrobić, sprawdzic wynik, jeśli coś nie tak, to do lekarza...taką mój gin wyznaje zasadę....
a i mam być spokojna i sie nie stresować - hahaha - zalecenie lekarza ......
ale z tym ortodontą też nieźle...trzeba to przemyśleć.....
ja wczoraj byłam u mojego gina, jak zwykle się wyczekałam na wizytę , bo choć się człowiek umawia z nim na godzinę, to zawsze wchodzi min. 1h później....no ale fachowiec jest dobry, więc daję radę...
powiedział mi ze cc będę mieć w okolicach 39 tygodnia (czyli celuję 14-15/04 - oby po Wielkanocy, bo kolacji o godz. 15 w szpitalu, jak czytałam wcześniejsze wpisy, to nie zdzierżę ) jeśli nic wcześniej się nie wydarzy - taka ponoć zasada....dodatkowo obowiązkowo od 37 tygodnia mam się stawiać w przychodni na KTG, jest to ponoć odpłatne (ok. 20 pln), położna ma zrobić, sprawdzic wynik, jeśli coś nie tak, to do lekarza...taką mój gin wyznaje zasadę....
a i mam być spokojna i sie nie stresować - hahaha - zalecenie lekarza ......
Elma....super ,że z Melisską wszystko ok
No ja tez już po wizycie i tak: to co mnie boli to nie spojenie łonowe (ufff), a mały jest na tyle nisko głowką,że tam po prostu napiera. Szyjka już skrocona ale zamknięta, lekarz powiedział,że będzie się szybko rozwierac . Byłoby super bo oznacza to szybki porod i najlpesze...mój syncio w miesiąc przybrał 1300g i waży już 2968g. Doktor prognozuje ,że bedzie powyżej 4kg. Borys jest juz dzieckiem donoszonym i starszym o 2 tyg, termin (teoretycznie) przesunął mi sie na 31.03. Dostalam nastepne zwolnienie do 08.04, ale doktor powiedzial,że to na pewno ostatnie zwolnienie i ,że do tego czasu urodze. Następna wizyta 30.03. (o ile zdążę)
No ja tez już po wizycie i tak: to co mnie boli to nie spojenie łonowe (ufff), a mały jest na tyle nisko głowką,że tam po prostu napiera. Szyjka już skrocona ale zamknięta, lekarz powiedział,że będzie się szybko rozwierac . Byłoby super bo oznacza to szybki porod i najlpesze...mój syncio w miesiąc przybrał 1300g i waży już 2968g. Doktor prognozuje ,że bedzie powyżej 4kg. Borys jest juz dzieckiem donoszonym i starszym o 2 tyg, termin (teoretycznie) przesunął mi sie na 31.03. Dostalam nastepne zwolnienie do 08.04, ale doktor powiedzial,że to na pewno ostatnie zwolnienie i ,że do tego czasu urodze. Następna wizyta 30.03. (o ile zdążę)
Elma....super ,że z Melisską wszystko ok
u mnie tak samo z przewidywaniami porodowymi :-) i takie samo zwolnienie i termin kolejnej wizyty :-) choc pewnie waga juz ponad 3000:-)
reklama
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Gratuluje Wam moje drogie udanych wizyt i zdrowych rosnących dzieciaczków:-)