reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

No ja tez już po wizycie i tak: to co mnie boli to nie spojenie łonowe (ufff), a mały jest na tyle nisko głowką,że tam po prostu napiera:szok:. Szyjka już skrocona ale zamknięta:tak:, lekarz powiedział,że będzie się szybko rozwierac . Byłoby super bo oznacza to szybki porod :tak: i najlpesze...mój syncio w miesiąc przybrał 1300g i waży już 2968g. Doktor prognozuje ,że bedzie powyżej 4kg:sorry2:. Borys jest juz dzieckiem donoszonym i starszym o 2 tyg, termin (teoretycznie) przesunął mi sie na 31.03. Dostalam nastepne zwolnienie do 08.04, ale doktor powiedzial,że to na pewno ostatnie zwolnienie i ,że do tego czasu urodze:-D. Następna wizyta 30.03. (o ile zdążę:-D)

o ja ale Ci zazdroszczę
moja szyjka jest z tych upartych i z Hania jak bylam w 39 tygodniu to nadal byla nie skrócona i zamknieta dlatego teraz sie nie nastawiam na żadne rewelacje
wizyte mam w czwartek
o jak ja bym chciala uslyszec ze sie skróciła ta szyjka, albo że dziecie sie obnizylo (jak na moj gust mimo kłucia w szyjce nadal mam wysoko brzuch) albo chociaz ze urodze przed swietami (mam termin an 5 kwietnia..)
no to tyle na temat koncertu życzen a fakty beda w czwartek po godzinie 20 :)

reklama
Gratuluje pozytywnych wizyt :-) Ja po badankach i po tournee po 2 sklepach... matko padnieta jestem a jeszcze okulista mnie dzisiaj czeka...

Elma....super ,że z Melisską wszystko ok:tak:

No ja tez już po wizycie i tak: to co mnie boli to nie spojenie łonowe (ufff), a mały jest na tyle nisko głowką,że tam po prostu napiera:szok:. Szyjka już skrocona ale zamknięta:tak:, lekarz powiedział,że będzie się szybko rozwierac . Byłoby super bo oznacza to szybki porod :tak: i najlpesze...mój syncio w miesiąc przybrał 1300g i waży już 2968g. Doktor prognozuje ,że bedzie powyżej 4kg:sorry2:. Borys jest juz dzieckiem donoszonym i starszym o 2 tyg, termin (teoretycznie) przesunął mi sie na 31.03. Dostalam nastepne zwolnienie do 08.04, ale doktor powiedzial,że to na pewno ostatnie zwolnienie i ,że do tego czasu urodze:-D. Następna wizyta 30.03. (o ile zdążę:-D)
Wronka, ale masz fajnie!! Też chcę już rodzić. Mi się póki co po USG termin z 28.04 na 17-stego przesunął, więc już raczej nic się nie przyspieszy.

elvie najprawdopodobniej już się nie przekręci...ale głowy nie dam bo te nasze dzeci to artyści ...lekarze twierdzą że jak się dziecię odwróci po 30 tygodniu główką w dół to już się nie odkręci... tyle teorii...

widocznie moje dziecko nalezy do tych artystów co w 33 tyg z połozenia główkowego obracaja się w położenie poprzeczne..... i daję teraz niezły wycisk poprzez swoje ruchy....

elvie najprawdopodobniej już się nie przekręci...ale głowy nie dam bo te nasze dzeci to artyści ...lekarze twierdzą że jak się dziecię odwróci po 30 tygodniu główką w dół to już się nie odkręci... tyle teorii...

Elma super, że córcia przybrała na wadze :-)

Z teori do 36 tyg :) potem już szanse maleją ale cuda się zdażają .

Wronka - no to teraz ciekawe ile jeszcze wytrzymasz he he

mi lekarz powiedział bym spróbowała cwiczeń w stylu lezenia na plecach z poduszkami pod tyłkiem aby to biodra były wyżej niż żołądek. lub robienie kociego grzbietu, tAK OK 10 min kilka razy na dzień. co uskutecznia więcej ruchów dziecka w tych pozycjach... i nadzieja ze mały wróci do polozenia głowkowego...... tyle ze gin powiedz tez ze dzieci z tendencji obracają sie zgodnie z ruchem zegara. czyli wynika z tego zeby moje malenstwo wróciło do połozenia głowkowego musi obrócić sie jeszcze 3 razy (co doktor powiedzial ze to mało juz mozliwe- co najwyzej do miednicowego)

Fantastycznie Wronka, ciesze sie razem z Toba.

My tez po wizycie. Opcja przekrecania Niuni odeszla w zapomnienie, ostatecznie rozmowilam sie z ordynatorem, ze sie nie zgadzam. Wiec teraz juz na 99.9% CC, chyba ze Polus jednak zrobi fikolka, ale to baaaaaardzo malo realne. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, by znow skontrolowac polozenie, i jesli nadal lepek bedzie w gorze - umawiamy termin cc.

Co najwazniejsze - dzieciatko moje juz jest bardzo duze, z pomiarow wszystkich po kolei - glowka, brzusio i nozka wszystko w granicach 39-40 tygodnia :szok::tak::tak::tak:
No bo corenka ma juz 3680 z opcja bledu +/-350 gram. Klucha Mamusi :-D:-D:-D
Tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!

No i musze przepakowac torbe do szpitala, bo pakowalam same najmniejsze rozmiary bo Dzidzius mial byc malym wczesniaczkiem :-D:-D:-D:-D:-D

Iza, super, ze wszystko jest w porzadku...Ja juz tez sue nie moge doczekac kolejnej wizyty mam w czwartek mam nadzieje, ze moj brzdac przytyl cos bo ostatnio byl chudzinek 2400 tylko...
Czuje cos wiecej skurczy ostatnio...mam nadzieje, ze prognozuja dobrze!!
Juz 37 tydzien wiec jest ok!
2400 to nie chudzinek
to normalna waga, mój tez tyle mial w 33 tyg
tez mam wizyte w czwartek itermin porodu podobny do Ciebie :)
gdzie bedziesz rodzic
ja w Zdrojach, jezeli masz zamiar rodzic w Gryfinie to polecalabym Ci Zdroje sa kawaleczek dalej ale to naprawdę super szpital juz raz tam rodzilam i drugo raz te pojade mimo ze mieszkam w centrum Szczecina i mam tu o wiele blizej wiele szpitali...

Ja po wizycie, w świetnym humorze:tak: Melissa przybrała coś pomiędzy 200 a 300 gram i ma teraz niecałe 2 kg (1800-1900) więc ginka mówi ze chyba taka jej uroda (choć teraz mojego męża spytała czy palę więc chyba mi nie wierzyła:dry:), następna kontrola za tydzień:biggrin2: badania krwi są o.k. moczu ujdą w tłumie, zapisała mi żuravit. Pytałam o te przepływy i mówi że na razie nie widzi takiej konieczności ew. jak by co by to w tej przychodni gdzie ona przyjmuje mogę to zrobić koszt 250zł. Chyba nie potrzebnie mnie nastraszyła na poprzedniej wizycie baba jedna. No i moja Kluseczka cały czas łebkiem w górę... Oby się okręciła...

super wiesci
tak czulam ze bedzie dobrze, dzieciaczki róznie rosną
a nadal musisz lezec?
niezle sobie u Was licza za te przeplywy

Gratuluje pozytywnych wizyt :-) Ja po badankach i po tournee po 2 sklepach... matko padnieta jestem a jeszcze okulista mnie dzisiaj czeka...
co tam kupilas? :)

no no świetna waga Twojej córeczki :) ciesze się razem z Tobą ze nie jest tym wczesniaczkiem.
ja własnie jestem myślami w szpitalu razem z siostra która dzis poszła na wywołanie porodu (9 dni po terminie) podłaczyli jej kroplówke -- ciekawe jak to przejdzie i jak długo to bedzie trwac za nim cos sie ruszy...???

reklama
Katik
dobrze ze wszystko w porzadku
to cc to chyba tez dobre wyjscie
bedziesz spokojna ze stawiasz sie o odpowiedniej godzinie i wracasz z brzdacem a sn nie wiadomo jakby sie skonczyl skoro mala tak ładnie waży, jeszcze przecież urosnie i mogloby byc Ci trudno urodzic i moze i tak byloby cc tylko po uprzednim wymeczeniu Cie i próbach sn
tyle gramów szczęscia... super!!!

Do góry