reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Z teori do 36 tyg :) potem już szanse maleją ale cuda się zdażają .

Wronka - no to teraz ciekawe ile jeszcze wytrzymasz he he

ja to mogłabym chocby dzis....:tak:, powaznie to nie...bo musze jeszcze wózek kupic , no i fotelik obowiązkowo, ale tak po 25.03, jakkbym urodziła to bym się nie obraziła:-D:tak:

Fantastycznie Wronka, ciesze sie razem z Toba.

My tez po wizycie. Opcja przekrecania Niuni odeszla w zapomnienie, ostatecznie rozmowilam sie z ordynatorem, ze sie nie zgadzam. Wiec teraz juz na 99.9% CC, chyba ze Polus jednak zrobi fikolka, ale to baaaaaardzo malo realne. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, by znow skontrolowac polozenie, i jesli nadal lepek bedzie w gorze - umawiamy termin cc.

Co najwazniejsze - dzieciatko moje juz jest bardzo duze, z pomiarow wszystkich po kolei - glowka, brzusio i nozka wszystko w granicach 39-40 tygodnia :szok::tak::tak::tak:
No bo corenka ma juz 3680 z opcja bledu +/-350 gram. Klucha Mamusi :-D:-D:-D
Tak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!

No i musze przepakowac torbe do szpitala, bo pakowalam same najmniejsze rozmiary bo Dzidzius mial byc malym wczesniaczkiem :-D:-D:-D:-D:-D

katik....super:-D, no to witaj w klubie kluseczek, ale będziemy miały co tulic....hehe, mój synus takie śmieszne pucki ma (policzki), zreszta córcia tez okrąglutka na buzi i z puckami sie urodziła

reklama
Mnie po ostatniej wizycie powiedział, że Mała ma 1980g. Nie za mało jak na 32 tydzień i 5 dni? Tak piszecie, że Wasze maluchy mają już po tyle, ale moja taka nieduża.... Powiedział, że rozwija się prawidłowo, ale trochę mnie martwi ta nieduża waga... No i już główką w dół (w sumie to już od grudnia), więc chociaż o to jestem spokojna :)

DZIEWCZYNY SUPER WIESCI..
katik cora nie zle przybrala! bedzie zniej maly babelek supcio!
wronka rowniez super wiesci, oby tak dalej!
kwiatuszek ta waga 2400 mojego gabrycha byla z 34/35 tyg wiec mam nadzieje, ze przybylo mu do tej pory chocby z pol kilo..
z drugiej strony skoro jestem na diecie watrobowej to tez nie ma jak maly tego tluszczyku nazbierac chyba...a co do szpitala to ja bede rodzic u siebie w choszcznie bo do szczna mam z godzine drogi wiec nie chce ryzykowac tymbradziej, ze mam szew na szyjce a do choszczna mam raptem 10 min wiec jest okej!

ja dzis bo badaniach ostatnich...robilam tak...
morfologie
crp
mocz posiew i ogolny
odczynnik coombsa
i chyba tyle
zaplacilam .............60 zeta...niezle co...

Witam kwietnióweczki
My za chwilkę zmykamy do ginka -waga pokazała 9,5kg co mnie zaskoczyło bo czuję się na 19,5 -dyszę sapię i wydaję dziwne dźwięki...
mała szaleje więc nie mam wątpliwości ze z Nią wszystko ok -tylko dlaczego musi być przy tym taka uparta!
Do kwietnia już niedaleko!!!

Katik no to duża będzie ta twoja córcia… w ponad 4 kg celuje przy urodzeniu jak nic… A co do ciuszków… pakuj 62 rozmiar…

kwiatuszek pisze:
co tam kupilas? :)
Jedzenie bo w lodówce światło zostało i pingwiny harcujące po lodzie :-p

Filona no to trzymam kciuki za siostrę żeby poszło szybko i sprawnie

mili_daria spokojnie… Mała urodzi się pewnie z waga w okolicach do 3 kg więc jak najbardziej w normie… to te nasze to giganty…

Ja sobie właśnie uświadomiłam że skoro mój synek w 34 tc ważył 2750 g i biorąc pod uwagę tempo przybierania ok. 250 g na tydzień (a wiadomo że w 9 m-cu dzieci szybciej i więcej przybierają :szok:) to urodzę dziecię ponad 4 kg… cholera mąż przepowiadał mi 4500…już się zaczynam bać :-p zobaczymy co powie gin za tydzień we środę…

Mnie po ostatniej wizycie powiedział, że Mała ma 1980g. Nie za mało jak na 32 tydzień i 5 dni? Tak piszecie, że Wasze maluchy mają już po tyle, ale moja taka nieduża.... Powiedział, że rozwija się prawidłowo, ale trochę mnie martwi ta nieduża waga... No i już główką w dół (w sumie to już od grudnia), więc chociaż o to jestem spokojna :)
Spokojnie, zobacz, że dziewczyny mają brzdące przynajmniej o 2-3 tygodnie starsze :) Moja ważyła 1970 w 33t0d i jak najbardziej jest w normie. Po prostu jest większa szansa, że do 4kg nie dobije, choć wszystko jest możliwe ;-)

Katik no to duża będzie ta twoja córcia… w ponad 4 kg celuje przy urodzeniu jak nic… A co do ciuszków… pakuj 62 rozmiar…

Aga, nie koniecznie....rozmiar ubranek zależy raczej od długości dziecka a nie wagi. Moja Weronika urodziła się z wagą 4100, miała 55cm i spokojnie wchodziła w rozmiar 56, a nawet miała za długie rękawki np.

mili_daria.....mój synek w 31 t.c. ważył 1652gram, a po miesiącu (dzisiaj) waży 2968g, także spokojnie Twoja dzidzia jeszcze może przybrac.

Ostatnia edycja:
Wronka wiem ale lepiej przygotować ubranka 62 i żeby były za duże niż mniejsze i żeby były za małe... zresztą... w domu można przygotowac kilka zestawów wielkościowych i w zależności od wielkości dziecka zabrać odpowiedni zzestaw...

ja znów słyszałam opinie, że dziewczynki mają prawo być nieco mniejsze od chłopców, ale nie wiem ile w tym prawdy...moja pierworodna urodziła się z masą 2950, była jedynym żeńskim noworodkiem w tym czasie na sali noworodków i była najmniejsza...a teraz jedna z najwyższych w klasie.... ważne żeby zdrowe było....

reklama
Ja też czekam czy Mała moja urośnie bo w 35 tyg ważyła jedynie 2200! w poniedziałek się dowiem ile będzie.. Ja się troszkę martwię czy dobrze rośnie, ale lekarz nie widział żadnego problemu, więc pewnei przejmuję się na zapas... choć napewno duża nie będzie...

Do góry