reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

dla dziewczyn co chcą się pobawić w odgadywanie płci http://www.*-spam-*/chlopiec-czy-dziewczynka:-) mnie się sprawdziło w ostatniej ciąży, w tej jeszcze nie mam potwierdzenia z USG. Uwaga !! nie działą ten kalkulator wstecz, chyba że znacie dokładną datę poczęcia/owulacji (nie stosunku) :-D
a u mnie wyszło, że Amelcia powinna być chłopcem, a uwierzcie mi, że nim nie jest :-D teraz też niby wychodzi mi chłopiec, a w innym znów kalendarzu chińskim (na innej stronie) wychodziło mi, że dziewczynki, na innym znów, chłopak i dziewczynka,więc ja chyba zaufam jednak tej zabawie z wiekiem krwi ;-):-D bo u mnie się sprawdziło, u mojej przyjaciółki też :tak:

reklama
Dotkass, bardzo się cieszę i gratuluję dobrych wieści... :-)

Mi też różnie wychodzi w tych kalendarzach i w sumie to i tak możliwości są tylko dwie, ale zabawa fajna... Musze jeszcze obczaić tą zabawę z wiekiem krwi, która proponujesz Dorotko , ale jakoś narazie nie mogę załapać jak to się liczy.. :sorry2: a tak poza tym to w poniedziałek mam wizytę, więc może małe zechce nam się już ujawnić... a raczej potwierdzić że jest chłopczykiem :tak: w poprzednich ciążach byłam chyba bardziej cierpliwa i wolałam przy porodzie się dowiedzieć, ale teraz juz nie mogę się doczekać.. ;-)

Bardzo proszę...
mój wiek to 36 lat a wiek (napewno ojca ;-)) to 43 lata . :-)

no więc do dzieła :-D

Ty: 36= 7+7+7+7+7= 35...36-35=1
Mąż- ojciec ;-): 43= 7+7+7+7+7+7= 42...43-42=1

hmmm, no i znów to samo, 1=1, więc nie wiadomo, ale z tego co robiłam dziewczynom i liczę u znajomych to jak wychodzi taka sama liczba to zazwyczaj wychodzi chłopak, gdyby mąż miał większą był by chłopak, gdybyś Ty dziewczynka

u mnie jest np tak:
ja: 31...7+7+7+7= 28...31-28= 3
R: 30...7+7+7+7= 28...30-28= 2
więc 3>2= dziewczynka (tego nie wiem, okaże się), ale z Ami się sprawdziło
ja: 26...7+7+7=21...26-21= 5
R: 25...7+7+7=21...25-21=4
więc 5>4= dziewczynka i tu się sprawdziło :-) wg tej reguły żeby padło na chłopca musielibyśmy się wstrzelić w ten sam wiek, czyli od 3 listopada do 16 lutego następnego roku :-D

reklama
Dotkas tu u mnie jest po 28 lat ja i Ł. czyli z twoich obserwacji by wchodziło, że chłopak?

co do chińskiego kalendarza to mi wychodzi raz tak raz tak
no wiesz tak jak mówię zależy z jakich m-ców jesteście i kiedy byłopoczęcie, bo u nas mielibyśmy ten sam wiek, jakby doszło do zapłodnienia po 3 listopada a przed 16 lutym, (R urodzony 3 listopada, wtedy dobija do mnie wiekowo, a ja jestem z 17 lutego, więc do 16-tego jesteśmy w tym samym wieku ;-))

Do góry