reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Super wieści :-)
też się dołączam do pytania o położną, kiedy się zgłosić do przychodni? Przy poprzednim porodzie akurat zaraz po się przeprowadzałam z Krakowa i w ogóle wszystko było inaczej. A normalnym trybem to nie wiem, skąd i jak tę położną rejonową wziąć.

reklama
Bakteria - ja dzwoniłam do przychodzi i pytałam jak zarejestrować Antka u nich... Pani mnie się zapytała czy się z położną już umówiłam. Ja jej powiedziałam, że nie to wzięła mój nr i powiedziała, że położna się ze mną skontaktuje. Pewnie w każdej przychodni inaczej.. tak w każdym bądź razie było u nas.

Dzięki :-) to ja może po prostu tam zadzwonię. Przez te zatoki wszystko wydaje mi się teraz nie do przejścia, nawet takie głupoty :confused2: a ja lubię wiedzieć, co robić ;-)

Bishopka, moja też zawsze tylko pupą świeci, a twarz rączką przysłania. do tego wtulona jest w łożysko (mam na przedniej ścianie wysoko) przez co nie bardzo można ją zobaczyć :) to chyba po mamie ma, bo ja się rodziłam z jedną rączką w górze jakbym mówiła "hurrra! wreszcie stamtąd wyskoczyłam" ;) gratuluję wizyty!

gratuluję udanych wizyt :-D! dziś ustaliłam cc na 10.04 o godz 10.00, chyba że po odstawieniu magnezu weźmie mnie szybciej (co wg mojej ginki jest całkiem prawdopodobne) :-D
co do położnej to ja po pierwszym porodzie nie dzwoniłam nigdzie za położną. Dostałam tylko tf z przychodni czy w tym a tym dniu jestem w domu bo będzie wizyta położnej. Była tylko raz.

My po wczorajszej wizycie...masakra

Mały ok wazy 2615
wszystko zamkniete nie rodze jeszzce

ja dostałam jakies zelazo na ta moja krew..jakis feroplex w ampulkach po powrocie ledwno obiad zrrobilam czułam sie paskudnie głowa mie bolała mały w brzuchu szalał..

aisak nadrabiaj zelazo, nadrabiaj ;-)

ale Wam fajnie ze wiecie ile Wasze dzieciaki ważą, ja nie wiem... i boję się że jest wielki ;-) w 32tyg mial 2100g
moze za tydzien na wizycie poprosze o szybkie usg
dużo z Was ma cc, hm, takie macie wskazania? mi nic o cc nie mowila ginka, w sumie to sama wolalabym sn

reklama
margot gdybym nie miała echa robionego to też nie wiedziałabym ile dzidzia waży, usg będę miała dopiero 4.04:-(, ja mam cesarkę bo chcę (pierwszy poród też był cesarski:-) i dlatego mam do wyboru: cc lub sn) i trochę się boję sn bo mój M jest sporych gabarytów i dzieciątko mogło by być szerokie w ramionach jak Dorcia i mogłoby nie przejść przez moje wąziutkie bioderka.

Do góry